Редакція The Village Україна розповідає про заклади, що відкрили в Києві за серпень. 

 Раніше ми розповідали про відкриття липня, червня, травня, квітня, березня, лютого, січня й 2022 року, а також нові заклади із шаурмою.

Ресторани та кафе

   

 

Де: Львівська площа, 14

Instagram

«Міська їдальня» біля Львівської площі

«Міська їдальня» – це заклад, який запустили в корпусі КНЕУ поблизу Львівської площі Слава Балбек («Дилетант», «Дублер») та Олена й Олег Хромови («Протагоніст»), які раніше також відкривали стритфуд «Варцаб». «Це ідея демократичного містяка, зведена до самої суті. Це буквально гречка, котлета й пюре. Це коли ти взяв піднос, пішов на лінію роздачі й указав пальцем, що ти будеш. Але, звісно ж, із сучасним дизайном, кльовою командою й фільтр-кавою», – пояснює Балбек у коментарі The Village Україна. У меню – борщ, окрошка, котлета по-київськи й інші базові позиції. 

 

Де: Житній ринок, вулиця Верхній Вал, 16

Instagram

Avi на Житньому ринку

Avi – це стритфуд-мережа із шаурмою та фалафелем від компанії «Ресторани Купера», новий заклад якої запустили на Житньому ринку на Подолі. Крім шварми, пропонують боули, хумус і бургери. У закладі сім посадкових місць, здебільшого він розрахований на take away.

 

Де: вулиця Ярославська, 32-А

Instagram

Pan Chang біля Контрактової площі

Pan Chang – це кафе з азійськими стравами на вулиці Ярославській на Подолі. «Ми створили автентичне кафе з поєднанням різних кулінарних традицій східних країн, таких як Вʼєтнам, Китай, Південна Корея, Таїланд і Японія», – розповідають у команді закладу. У меню, до прикладу, фо бо, курка в кисло-солодкому соусі та коктейлі й бабл-ті.

 

Де: вулиця Мала Житомирська, 3

Instagram

Very Vell Cafe біля Майдану

Very Well Cafe – це мережа сімейних ресторанів, новий заклад якої відкрили на вулиці Малій Житомирській біля станції метро «Майдан Незалежності». Заклад переїхав із локації біля Пасажу, яку закрили весною. Там тепер працює ресторан Good Friends.

 

Де: вулиця Лукʼяненка, 21 

Instagram

Mish Mash на Оболоні

Mish Mash – це бістро, яке шеф-кухар Юрій Приємський (Hey Guys) відкрив біля станції метро «Мінська». У назві зафіксували термін «змішувати»: у меню переосмислюють локальні продукти й змішують італійську, сучасну ізраїльську та кримськотатарську кухні.

 

Де: Чеховський провулок, 9

Instagram

Rizni на Чеховському провулку

Rizni – це кафе на Чеховському провулку неподалік від Золотих воріт. У меню – кава, матча й десерти.

 

Де: вулиця Прорізна, 10

Instagram

Arka Cafe Bar на Прорізній

Arka Cafe Bar – це заклад, який відкрили на Прорізній як перезапуск ресторану Melange на Оболоні. У меню – страви іспанської та мексиканської кухонь, а також коктейлі й вино. 

 

Де: Дніпровська набережна, 14

Instagram

Doggeriz на Осокорках

Doggeriz – це мережа заклад із хот-догами та бургерами, новий заклад якої відкрили на Дніпровській набережній неподалік від станції метро «Осокорки». Це четвертий заклад мережі, яка працює в Києві з 2015 року.

 

Де: вулиця Інститутська, 25

Instagram

Iveria в урядовому кварталі

Iveria – це ресторан грузинської кухні, який відкрили на вулиці Інститутській в урядовому кварталі. У меню – хачапурі, хінкалі та домашнє вино. Також у закладу є літній майданчик.

 

Де: вулиця Інститутська, 27/6 

Instagram

Bruncho Cafe на Інститутській

Bruncho Cafe – це заклад, який відкрили на вулиці Інститутській в урядовому кварталі. У меню – триповерхові сніданки, а також бургери й бізнес-ланчі. Раніше в цьому приміщенні працювали заклади «Кіфлик» та Avocado.

 

Бари

   

 

Де: вулиця Рейтарська, 9-Б

Instagram

«Каштан Wine» на Рейтарській

«Каштан Wine» – це винний бар і магазин від команди кафе «Каштан» у подвір’ї на Рейтарській. Раніше в цьому просторі працював вінтажний магазин «Каштан», який закрили наприкінці квітня.

 

Де: вулиця Ігорівська, 1/8

Instagram

«Басамани» на Подолі

«Басамани» – це бар на вулиці Ігорівській неподалік від Поштової площі. У закладі одна зала та літній майданчик, у меню – класичні й авторські коктейлі, а також вино та пиво.

 

Де: вулиця Ярославів Вал, 9

Instagram

Lunca на Ярвалу

Lunca – це бар на вулиці Ярославів Вал, який відкрили підприємці з Херсона. Засновники бару розповідають, що «на Золотих воротах повторили атмосферу, яку створювали протягом семи років в [однойменному закладі] Херсоні». Раніше в цьому приміщенні працювали заклади Friends & Lovers, «Дефіцит» і Val Bar & Pub.

 

Де: вулиця Гончара, 38-А

Instagram

Prostir на Гончара

Prostir – це коктейльний бар і подієвий майданчик на вулиці Гончара, який відкрили як розширення перукарні White Sprut. У закладі проводять благодійні події й гостьові бартендінги, а також вечірки.

 

 

Де: вулиця Кожум'яцька, 10-А 

Instagram

Pachey на Воздвиженці

Pachey – це бар із коктейлями та закусками на вулиці Кожум’яцькій на Воздвиженці. Раніше в цьому приміщенні працювали заклади «Кіфлик» і «Новий смачний проєкт».

 

Де: вулиця Чикаленка, 11

Instagram

Konteyner біля «Театральної»

Konteyner – це мережа пивних магазинів і барів, яка відкрила десятий заклад на вулиці Чикаленка (раніше – Пушкінській). Раніше в цьому приміщенні працювали заклади Call Me Cacao, Fino та Uno Mas.

 

 Кав’ярні

   

 

Де: вулиця Лютеранська, 6

Instagram

HillBar на Лютеранській

HillBar – це кав’ярня і бар на вулиці Лютеранській поблизу з Хрещатиком. Раніше в цьому приміщенні працював заклад Brewtiful

 

Де: бульвар Лесі Українки, 20/22

Instagram

20/22 Avenue Coffee біля «Печерської»

20/22 Avenue Coffee – це кав’ярня на бульварі Лесі Українки біля станції метро «Печерська». У меню закладу – класичні кавові напої, фільтр-кава та лимонади. Також пропонують десерти.

 

Де: вулиця Княжий Затон, 9

Instagram

«Основа» на Позняках

«Основа» – це заклад на вулиці Княжий Затон біля станції метро «Осокорки», який об’єднує формати кав’ярні та бару.

А також

   

  1. Dill Cafe Bar у ЖК «Севен» на Осокорках.

  2. Volume Coffee Bar між «Осокорками» і «Позняками».

  3. Hygge Bar Bistro у ЖК «Паркові озера» на Воскресенці.

               4. Greek House в ТРЦ Lavina Mall.

               5. Chiringuito в ЖК «Галактика» біля «Лівобережної».

Обкладинка: «Міська їдальня»