The Village Україна розповідає про заклади, які відкрили в Києві за квітень.

Раніше ми розповідали про відкриття березня, лютого, січня й 2022 року, а також нові заклади з шаурмою.

 Підпишись на Telegram-канал ТЕСТОВИЙ РЕЖИМ – дізнавайся про нові заклади міста першим.

  • Ресторани й кафе

Nunu Diner у ресторані Beef на Шота Руставелі

Де: Beef, вулиця Шота Руставелі, 11

Коли: 10:00–22:00

Instagram

Nunu Diner – це заклад із шаурмою від шеф-кухаря Юрія Нікітюка. Третій заклад у Києві відкрили як корнер у м’ясному ресторані Beef біля Палацу спорту. У меню три види шаурми (з куркою, свининою і яловичиною), бабагануш із лимонним джемом, мухаммару, хумус і мезе.

Ресторан «Бульвар» на бульварі Шевченка

Де: бульвар Шевченка, 36-А

Коли: 12:00–22:00 (будні), 12:00–23:00 (вихідні)

Instagram

«Бульвар» – це ресторан французької кухні, який відкрили поблизу Володимирського собору на бульварі Тараса Шевченка. У меню – французькі сніданки, закуски й основні страви за класичними рецептами, а також поєднання на зразок паштету з малиновим кюлі й рієту з копченого лосося.

Ресторан «Наші» на Січових Стрільців

Де: Січових Стрільців, 30-А

Коли: 10:00–22:00

Instagram

«Наші» – це ресторан на вулиці Січових Стрільців, який відкрив переможець кулінарного шоу на «СТБ» Вадим Бжезинський. Серед іншого пропонують страви із м’ясом зі смокера, а також дерун із цукіні й стейк із акули.

Суші-бар Shibuya на Ярославовому Валу

Де: Ярославів Вал, 20

Коли: 11:00–22:30

Instagram

Shibuya – це заклад із ролами, суші й моті від ресторанної компанії Klara Group («Пиріжкова Тітка Клара»). Третій заклад формату відкрили на Ярвалу, на колишній локації іншого проєкту компанії Mira Cafe. Ще два працюють на Подолі та біля площі Льва Толстого.

Артбар «Офензива» біля Контрактової площі

Де: вулиця Межигірська, 20

Коли: 16:00–22:00 (будні), 14:00–22:00 (вихідні)

Instagram

«Офензива» – це заклад на Подолі, який позиціює себе як «патріотично-мемний бар»: «В оформленні бару ви можете побачити крило від збитого ворожого СУ-34, меми, оптику від БМП-1 і трофейну форму від окупантів». У меню – канадський стритфуд путіни, ребра і деруни. До страв пропонують крафтове пиво.

Ресторан Bayraktar на Саксаганського

Де: Саксаганського, 87

Коли: 09:00–22:00

Instagram

Bayraktar – це ресторан турецької кухні на вулиці Саксаганського, який назвали на честь турецького безпілотника. Раніше в цьому приміщенні працювали ресторани турецької кухні Kuzu й Ali Baba.

Freedom Pizza біля «Либідської»

Де: ЖК «Французький квартал 2», вулиця Предславинська, 42

Коли: 11:00–22:00

Instagram

Freedom Pizza – це піцерія від співзасновника TC Pizza, яку відкрили в межах ЖК «Французький квартал 2». У меню 11 видів піци, 70% прибутку передають на благодійні потреби, зокрема «Києву волонтерському».

«Пиріжкова Тітка Клара» на Лютеранській

Де: вулиця Лютеранська, 7/10

Коли: 08:00–21:00

Instagram

«Пиріжкова Тітка Клара» – це мережевий заклад із пиріжками від 29 гривень. 23-й заклад у Києві відкрили на вулиці Лютаранській біля Хрещатика, раніше в цьому приміщенні працювало кафе-пекарня «Буланжері».

Кафе і гастромаркет «Артішок» біля «Либідської»

Де: ЖК «Французький квартал 2», вулиця Предславинська, 42

Коли: 08:00–23:00

Instagram

«Артішок» – це заклад на території ЖК «Французький квартал 2». На першому поверсі працює маркет із продуктами, на другому – кафе.

Кондитерська і ресторан «Крендель» від харків’ян біля Софійської площі

Де: вулиця Володимирська, 29

Коли: 08:00–22:00

Instagram

«Крендель» – це харківська мережа кондитерських, перший заклад якої у Києві відкрили на вулиці Володимирській. Окрім власної випічки та десертів, пропонують сніданки та котлети по-київськи. Раніше в цьому приміщенні працювали заклади Perfetto, Limonade та «Містер Снек».

Art Cafe Bar на Оболоні

Де: вулиця Лукʼяненка (раніше – Маршала Тимошенка), 18

Коли: 08:00–23:00

Instagram

Art Cafe Bar – це мережеве кафе, четвертий заклад якого відкрили біля станції метро «Мінська». У меню – спешелті-кава, вино та коктейлі. Зокрема, готують пасту й супи, сніданки подають упродовж усього дня.

«Оселедцева» на Софіївській Борщагівці

Де: вулиця Щаслива, 11

Коли: 11:00–22:00

facebook

«Оселедцева» – це моноформат від мережі «Чорноморка» зі стравами з оселедця. Новий заклад формату відкрили на вулиці Щасливій на Софіївській Борщагівці.

Moko Pizza на Троєщині

Де: вулиця Данькевича, 14

Коли: 10:00–21:00

Instagram

Moko Pizza – це піцерія, яку відкрили на Троєщині підприємці з Маріуполя. Окрім традиційної піци, готують піцу-пиріг із брусницею та піцу з лососем і соусом теріякі.

Ресторан Slava U біля Житнього ринку

Де: вулиця Хорива, 1–А

Коли: 11:00–20:30

сайт

Slava U – це перезапуск ресторану грузинської кухні «Нікала», який протягом понад десяти років працював біля Житнього ринку на Подолі. Тепер пропонують не лише грузинські страви, а й українські. Працюють в підвальному приміщенні.

Ресторан корейської кухні Seoul Soul на «Либідській»

Де: вулиця Антоновича, 170

Коли: 11:00–23:00

Instagram

Seoul Soul – ресторан корейської кухні біля «Либідської», який відкрили в 2021 році. Заклад тимчасово припинив роботу після 24 лютого, але знову приймає гостей із квітня. Позиціюють як автентичний заклад від носіїв культури. Окрім корейського барбекю й інших страв кухні, пропонують «перше в Україні YouTube-караоке».

«Вхід 6» на «Лісовій»

Де: вулиця Гніздовського (Магнітогорська), 1-А

Коли: 11:00–21:00 (будні), 11:00–22:00 (вихідні)

Instagram

«Вхід 6» – це сезонна фудзона на Арт-заводі Платформа. Серед резидентів – Pita Kyiv, «Центр плову» та кав’ярня Brewsell.

  • Кав’ярні та чайні

Чайна Monthang на Бессарабці

Де: 6-й поверх Pinchuk Art Centre, вулиця Велика Васильківська, 1 / 3–2

Коли: 12:00–21:00 (з середи по неділю)

Instagram

Monthang – це чайна від засновника мережі кав’ярень One Love Coffee Володимира Задіраки, яка працює в межах One Love у Pinchuk Art Centre. Серед чаїв – білий, червоний, зелений, шен пуер і шу пуер. Зі страв пропонують різні види тостів і брускет, сирники й вівсянку, а також десерти. Заклад працює з середи по неділю.

Кав’ярня «Паркінг кава» біля «Арсенальної»

Де: вулиця Князів Острозьких, 8 (корпус 12)

Коли: 09:00–19:00

Instagram

«Паркінг» – це кав’ярня на вулиці Князів Острозьких (раніше – Московська) на Печерську. Подають каву й кавові напої, брауні, лимонний кекс і сендвіч від Food Inside на хлібі «Спельти».

Кав’ярня та мистецький простір «Інформатика» біля Контрактової площі

Де: вулиця Костянтинівська, 16

Коли: 10:00–22:00

Instagram

«Інформатика» – це кав’ярня та простір із культурними заходами на вулиці Костянтинівській на Подолі. У меню кава, чай і десерти, також планують запустити карту з алкогольними напоями.

Кав’ярня «Квадрат кави» біля Цирку

Де: вулиця Кониського, 16

Коли: 07:30–20:00 (будні), 09:00–20:00 (вихідні)

Instagram

«Квадрат кави» – це кав’ярня на вулиці Кониського (раніше – Тургенєвська). Фішка закладу – подача кави у квадратному посуді. До кави пропонують тости й бельгійські вафлі.

Кав’ярня The New біля палацу «Україна»

Де: вулиця Антоновича, 122

Коли: 09:00–21:00

Instagram

The New – це кав’ярня на вулиці Антоновича. Формат описують як «міська кав’ярня з якісною кавою, смачними десертами й декількома сендвічами». Запуск консультували Євген Білоусов і Марина Гарбуз (Blur Coffee, Octo Tower).

Pantone Coffee на Осокорках

Де: вулиця Княжий Затон, 14-В

Коли: 08:00–20:00 (будні), 09:00–20:00 (вихідні)

Instagram

Pantone Coffee – це заклад, який поєднує формати кав’ярні і магазину крафтових виробів, на вулиці Княжий Затон. У закладі можна випити каву і скуштувати десерти, придбати крафтові вироби й продукти українських майстрів, а також попрацювати.

Pixel Coffee біля ВДНГ

Де: вулиця Васильківська, 53 К1

Коли: 09:00–21:00

Instagram

Pixel Coffee – це заклад із кавою, бургерами та хот-догами на вулиці Васильківській біля станції метро «Виставковий центр». Також пропонують настільні ігри.

  • Бари

UA Drink Embassy на Шота Руставелі

Де: вулиця Шота Руставелі, 4

Коли: 10:00–23:00

Instagram

UA Drink Embassy – це заклад із крафтовими українськими напоями. Пропонують, зокрема, вишнівку, дубівку та хріновуху. До напоїв можна замовити сендвічі й закуски. Перший заклад мережі торік відкрили поблизу майдану Незалежності.

Бар Twisted на Саксаганського

Де: вулиця Саксаганського, 55

Коли: 11:00–23:00

instagram

Twisted – це бар на перетині вулиць Саксаганського та Володимирської. Серед особливостей – коктейлі «Побачення у «Жовтні» та PR Punch, а також жива музика. 

Бістро-бар Svoi на Позняках

Де: вулиця Анни Ахматової, 44-А

Коли: 10:00–23:00

instagram

Svoi – це бістро-бар на вулиці Анни Ахматової на лівому березі. Серед особливостей – карта авторських коктейлів, натхненна популярними серіалами: «Ейфорія», «Шерлок», «Доктор Хаус», «Секс і Місто» й «Еліта». Також пропонують обіди й сніданки.

Обкладинка: Monthang