The Village Україна розповідає про заклади, які відкрили в Києві за червень.

Раніше ми розповідали про відкриття травня, квітня, березня, лютого, січня й 2022 року, а також нові заклади із шаурмою.

 Підпишись на Telegram-канал Тестовий режим – дізнавайся про нові заклади міста першим.

  • Ресторани й кафе

«Річка» на Лаврській

Де: вулиця Лаврська, 6

Instagram

«Річка» – це новий формат від мережі «Чорноморка», який запустили між Мистецьким Арсеналом і готелем «Салют». На відміну від «Чорноморки», акцент роблять на українській річковій рибі, а в форматі поєднують рибний ринок, ресторан і магазин крафтових продуктів. Раніше в цьому приміщенні працював заклад «Патрік Паб».

Детальніше про формат ми розпитували в засновниці «Чорноморки» Ольги Копилової.

«Пахне смаженим» на Бессарабській

Де: Бессарабська площа, 2

Instagram

«Пахне смаженим» – це гастробар зі стравами з м’ясом на фасаді Бессарабського ринку. Наприклад, пропонують бургери та страви на грилі.

111 Bistro & Bar біля палацу «Україна»

Де: вулиця Велика Васильківська, 111/113

Instagram

111 Bistro & Bar – це заклад зі «зрозумілими стравами й напоями» біля палацу «Україна» на Великій Васильківській. Наприклад, у меню сніданки, бургери, шаурма, кава та лимонади. Раніше в цьому приміщенні працював заклад Pita Kyiv.

Kattegat на Шота Руставелі

Де: вулиця Шота Руставелі, 15

Instagram

Kattegat – це ресторан у подвір’ї на вулиці Шота Руставелі, у якому пропонують страви з країн Скандинавії. За форматом обіцяють «вишукані страви величних богів скандинавської міфології й коктейлі із дев’яти світів». У меню, до прикладу, кістковий мозок із грінкою й тартар із яловичини «Молот Тора».

Frumento на Сагайдачного

Де: вулиця Сагайдачного, 37

Instagram

Frumento – це кафе з італійськими стравами на вулиці Сагайдачного. Наразі працюють у тестовому режимі.

Slava U Lounge біля Будинку кіно

Де: вулиця Саксаганського, 13/42

Instagram

Slava U Lounge – це ресторан на розі вулиць Шота Руставелі та Саксаганського, який запустили власники закладу Slava U на Подолі (раніше – «Нікала»). Відкриття відбулося 28 червня.

«Ситий олень» на Троєщині

Де: вулиця Лаврухіна, 3

Instagram

«Ситий олень» – це ресторан на Троєщині з бургерами, піцою та стравами на грилі. Відкрили заклад у приміщенні навпроти ТЦ «Район».

Dracena на Гоголівській

Де: вулиця Гоголівська, 49

Instagram

Dracena – це вегетаріанське кафе на перетині вулиць Січових Стрільців і Гоголівської. Наприклад, у меню бурякова каша із зеленим горошком і кукурудзою, салат із веганською котлетою Eat Me At і сніданки.

Younger на Лук’янівці

Де: вулиця Багговутівська, 23

Instagram

Younger – це кафе на вулиці Багговутівській неподалік від станції метро «Лук’янівська». У меню – ланчі, сніданки й круасани. «Працюють у приміщенні Інституту вертебрології та реабілітації».

Ayo на Виноградарі

Де: проспект Правди, 45

Instagram

Ayo – це заклад із піцою, бургерами та шаурмою в ЖК «Варшавський», що на Виноградарі. Запустив формат власник мережі «Шашликян», перший заклад мережі працює на Печерську.

  • Кав’ярні

«Шовковиця» біля Контрактової площі

Де: вулиця Нижній Вал, 37

Instagram

«Шовковиця» – це заклад із кавою, вином і сніданками, який відкрили на вулиці Нижній Вал на Подолі. Це другий заклад формату, перший працює на Шовковичній.

Rabbit Hole біля Палацу спорту

Де: вулиця Еспланадна, 32

Instagram

Rabbit Hole – це кафе на вулиці Еспланадній між Палацом спорту й НСК «Олімпійський». Запрошують на сніданки впродовж усього дня, десерти й ігристе з полуницями.

Pronto біля «Печерської»

Де: вулиця Генерала Алмазова, 11

Instagram

Pronto – це кафе з напоями, сендвічами та десертами, що працює в приміщенні ЦНАПу біля станції метро «Печерська».

Hustle на Осокорках

Де: вулиця Княжий Затон, 14-Б

Instagram

Hustle – це кав’ярня на вулиці Княжий Затон на Осокорках. Пропонують каву та десерти, також є тераса й регулярні кінопокази.

«Мусанг» на Виноградарі

Де: проспект Правди, 49

Instagram

«Мусанг» – це кав’ярня на проспекті Правди на Виноградарі. У меню – кавові напої, торти й макарони.

Decaf на Дарниці

Де: проспект Соборності, 5

Instagram

Decaf – це кав’ярня, яку відкрили поблизу торгового центру «Дарниця». Особливість формату – використання кави без вмісту кофеїну. Також пропонують класичні кавові напої. Перший заклад формату торік запустили біля ТРЦ Smart Plaza, навпроти станції метро «Політехнічний інститут».

  • Бари

Винний бар «Льо» на Великій Житомирській

Де: вулиця Велика Житомирська, 20

Instagram

«Льо» – це винний бар і магазин біля Пейзажної алеї. Натхненням для відкриття стали невеликі винні простори в Європі, які спеціалізуються на продажу пляшок із вином і пропонують випити келих просто на місці, не відходячи від полиці, каже команда закладу. У карті 12 позицій вина, їх регулярно змінюють, до вина пропонують закуски.

Lou Lou на Бессарабці

Де: Бессарабська площа, 2

Instagram

Lou Lou – це заклад із коктейлями, ролами та кальянами біля Бессарабського ринку. Формат запустили підприємці, які переїхали з Маріуполя. (Заклад не має стосунку до одеського бару Lou Lou.)

Natalie’s Bar неподалік «Театральної»

Де: вулиця Чикаленка, 23-А

Instagram

Natalie's Bar – це бар із коктейлями та вином, який відкрили на вулиці Чикаленка (раніше – Пушкінській). Працюють упродовж цілого дня, також готують кіші й основні страви.

Gold Bar на Саксаганського

Де: вулиця Саксаганського, 89-А

Instagram

Gold Bar – це заклад із коктейльною картою й кухнею на перетині вулиці Саксаганського та Володимирської.

O! Prosecco на Арсенальній площі

Де: вулиця Князів Острозьких, 8

Instagram

O! Prosecco – це бар із просеко від ресторану «Одеса-мама» на Арсенальній площі. Пропонують ігристе, лимонади та закуски.

«Наливки зі Львова» на Оболоні

Де: Оболонський проспект, 26

Instagram

«Наливки зі Львова» – це бар і магазин з українськими крафтовими напоями, який відкрили на терасі ЖК Obolon Residence. У меню понад 20 видів натуральних настоянок і лікерів, зокрема вишневі, журавлинові й кавові.

  • А також

  • Заклади, які відновили роботу

  • Ресторан Samna біля Арсенальної площі.

Обкладинка: «Ситий олень»