Hey Guys – бістро на вулиці Дмитрівській, за яке відповідає шеф-кухар Юрій Приємський (Odessa, Spicy NoSpicy). Наразі працюють у тестовому режимі.

Фото: Євген Карєв для The Village Україна

Концепція

Hey Guys – заклад від шеф-кухаря Юрія Приємського, який раніше працював у ресторанах Spicy NoSpicy й Odessa. Для Приємського це перший досвід роботи в закладі, де він є не лише шефом, а й власником. Власний проєкт він почав розвивати із формату Big & Small на Столичному ринку, торік Big & Small запустили на доставку з нової локації на Дмитрівській, а зараз у приміщенні відкрили заклад Hey Guys. «Це частково і продовження проєкту, і щось нове: Big & Small ми задумували у форматі fast casual, а Hey Guys визначаємо як бістро», – розповідає Приємський.

 Hey Guys

Де: місто Київ, вулиця Дмитрівська, 60/19

Коли: 08:30–23:00 (будні), 09:00–23:00 (вихідні)

Телефон: 063 341 77 54

Instagram

Hey Guys позиціюють як заклад для щоденного формату, куди мешканці району поблизу Національного цирку можуть приходити регулярно. «Ми встигли попрацювати на доставку, тому за цей час познайомилися зі своєю аудиторією. За шість місяців зібрали гарний фідбек, потоваришували з родинами, тепер вони приходять до нас снідати й обідати. До нас можна прийти і з родиною на сніданок чи обід, і ввечері самому на коктейль. Наше завдання – бути найкращим закладом на районі», – каже шеф і засновник Приємський.

Локація

Заклад відкрили на перетині вулиць Дмитрівської та Павлівської між Лук’янівкою та площею Перемоги. Бістро працює на першому поверсі нового житлового будинку. «До нас тут не було нічого, але проєктували цей простір під ресторан. Утім, ми вирішили трохи змінити планування, тому що технічний простір, цех переробки і кондитерський цех ми вирішили винести в підвальне приміщення. Згори ж вийшов великий і світлий простір, із двома залами й відкритою кухнею», – розповідає Юрій Приємський.

Біля входу гостей зустрічає увігнута барна стійка, де вдень пропонують кавові напої, а ввечері – коктейлі та вино. «Фактично в нас дві великі зони: більш молодіжна біля входу з ятком зі стравами із собою й більш м’яка з відкритою кухнею», – кажуть у Hey Guys. Окрім того, в закладі є відокремлена банкетна зала на 20 посадкових місць, загалом простір може вмістити одночасно до 70 людей.

За інтер’єрний дизайн відповідала команда I’m Design архітекторки Альони Бондар. Студія відповідальна за більшість закладів дніпровської мережі «Фунт кави» (White Coffeebar, «Біла стріла», Shepit), у Hey Geys вони запропонували зробити акцент на білий колір у різних варіаціях, підкреслений акцентами на зразок темно-зеленого обведення відкритої кухні.

Бар і кухня

Шеф-кухар і засновник Юрій Приємський називає кухню Hey Guys поєднанням гастрономічних культур Середземномор’я, Італії й Азії. З морепродуктами та локальними й сезонними продуктами він працював в Odessa, в Spicy NoSpicy ж довів експертизу у стравах країн Південно-Східної Азії на зразок В’єтнаму й Китаю. «У Hey Guys можна замовити і пасту з морепродуктами, і телячу щоку, і піцу. Не відштовхувалися від окремого регіону, насамперед хотіли зробити так, аби кожна група аудиторії могла знайти тут для себе страву», – пояснює Приємський.

Філе сома з тайським салатом (210 грн)

Як і в Big & Small до цього, в Hey Guys досить багато страв із рибою та морепродуктами. Наприклад, серед фірмових страв філе сома (210 грн), яке Приємський готує в імбирному соусі та подає із салатом у тайському стилі. Ще один спеціалітет – баклажан із вугром (100 грн), які підібрали і за смаком, і за текстурою. Також у меню є філе білої риби, рибний суп із томатів, тунець з авокадо та броколі, бургер із білою рибою та поке з вугром.

Ще одна фірмова страва – паста з рагу із ягняти (185 грн). Приємський каже, що готують її «на грецький лад»: за подачею і консистенцією це можна порівняти з лазаньєю чи мусакою.

Паста з рагу із ягняти (185 грн)
Баклажан із вугром (100 грн)

Окрім того, в Hey Guys пропонують піцу: використовують тісто на чотирьох різновидах італійського борошна, що проходить тривалий процес ферментації від 48 до 72 годин. З електричної печі подають класику на зразок «Маргарити» (165 грн) й гострої із салямі (185 грн), а також «Чотирьох сирів із грушею» (215 грн) і поєднання з перцем і козячим сиром (200 грн).

Сніданки в бістро готують з 08:30 до 14:00, серед позицій «Великий віденський сніданок» із куркою (145 грн), омлет із вугрем та авокадо (165 грн) та авокадо-тост із козячим сиром (180 грн). Серед вегетаріанських позицій – гранола з полуницею й кокосовим йогуртом (100 грн).

З меню:

Суп із селери та креветок – 129 грн

Рибний суп із томатів – 185 грн

Марокканський хумус із рагу – 100 грн

Салат із буратою, томатами й соусом з апельсина – 175 грн

Стейк із лосося з картопляним пюре зі смаком апельсина – 235 грн

Курча із кремовим пюре та броколі – 185 грн

Теляча щічка з полентою, селерою та трюфельним соусом – 220 грн

Паста з томатами й базиліком – 120 грн

Піца з буратою – 220 грн

Піца за сезоном – 220 грн

У власній кондитерській Hey Guys пропонують, наприклад, три різновиди тістечка шу (80–95 грн), лаймовий і горіховий тарти (75–95 грн), а також тарт «Татен» із маскарпоне (110 грн) і баскський чизкейк із шоколадом (80 грн).

У коктейльній карті закладу класика на кшталт Negroni й Boulevardier, твіст на Gimlet із полуничним кордіалом і поєднання джину, білого вермуту й бергамотового лікеру в Lily Pad. Усі коктейлі коштують 175 гривень. Колишній бар-менеджер Spicy NoSpicy Василь Глущенко допоміг запустити серію лимонадів: наприклад, ананас-лемонграс і полуниця-кінза (65 грн).