Кафе-бар «Протагонист» відкрили у Харкові неподалік від Історичного музею на розі вулиці Римарської та провулку Некрасова. 

«Це місце для людей. Тут усе облаштовано для спілкування: обміну новинами за кавою та сніданком, галасливого балагану з коктейлями ближче до ночі, перекуру компанією на великій лавці і вечірки з танцями на вихідних», – коментують The Village Україна у закладі. На запитання про неймінг відповідають: «Це місце для головних героїв».

У «Протагонист» додають, що серед головних героїв – люди, які долучилися до відкриття. «Дизайн закладу – перший харківський проект Слави Балбека. Кухня – справа рук одного з головних шефів міста Олега Зуєва. Каву нам поставив київський гуру Женя Горбань, а бар – відомі харківські бартендери Артем Самко і Даня Куценко», – розповідають у закладі.

Свого часу у будівлі на Римарській розташовувалися каси харківського кінотеатру «Перший Комсомольський». «Наш інтер'єр зберіг і підкреслив особливості оригінальної будівлі», – кажуть у «Протагонист».

Фактурні колони, бетонна підлога, перекриття зі склоблоків і діджей-плейс, зібраний зі старої радіоли – перераховують у закладі особливості інтер'єру від Balbek Bureau.

З Меню:

Лляна каша на кокосовому молоці – 67 грн

Гречана каша з рагу з телятини і м'яким яйцем – 77 грн

Ліниві вареники з грецьким йогуртом і ягодами – 77 грн

Щоки з картопляним пюре і шпинатом – 127 грн

Зелений карі з судаком – 147 грн

Хумус із зеленою аджикою і фетою – 87 грн


З кавової карти:

Еспресо – 35 грн

Фільтр – 30 грн

Капучино – 35 грн

Лате – 37 грн

Флет-вайт – 45 грн

Кава «Грейп-груша» – 50 грн

«Вега-раф» – 50 грн

Еспресо-тонік – 45 грн

«Головна кава» – 50 грн

У меню зробили акцент на прості і зрозумілі страви, які називають «демократичною лаконічністю, якої бракувало місту». В основі барної карти – питкі коктейлі на основі джина, вермутів і трав'яних лікерів.

До класичних напоїв у кавовій карті додали авторські «Головна кава» на фірмовій суміші від Горбаня, а також «Грейп-груша» та «Вега-раф». Молочні кавові напої пропонують й на рослинному молоці.

 Підпишись на Telegram-канал Тестовий режим – вся їжа міста в одному місці.

Коли

10:00-02:00 (будні), 10:00 – до останнього клієнта (вихідні) 

Де

м. Харків, вулиця Римарська, 10

Телефон

063 101 07 10

Фото та обкладинка: «Протагонист»