Редакція The Village Україна розповідає про заклади, що відкрили в Києві за липень.

Раніше ми розповідали про відкриття червня, травня, квітня, березня, лютого, січня й 2022 року, а також нові заклади із шаурмою.

 Підпишись на Telegram-канал Тестовий режим – дізнавайся про нові заклади міста першим.

  • Ресторани й кафе

«Зоря» на Лук’янівці

Де: вулиця Павлівська, 26/41

Instagram

«Зоря» – це кафе від ресторанних компаній La Famiglia (Vino e Cucina, Vero Vero, Catch) і «Ресторани Купера» (Shalom, «Молодість», «Селям») на вулиці Павлівській. «Для мене це заклад «чорна футболка», тобто на кожен день, – розповідає в коментарі The Village Україна Алекс Купер. – Це кафе, у яке я сам хотів би ходити до роботи на сніданок, після роботи на вечерю чи коктейль. Власне, тому «Зоря»: тут можна починати й закінчувати день». У меню серед іншого: борщ, авокадо-тост, бургери й сирники.

«Ти + плов = любов» біля Контрактової площі

Де: вулиця Костянтинівська, 17

Instagram

«Ти + плов = любов» – це кафе з узбецькими стравами на перетині вулиць Нижній Вал і Костянтинівської на Подолі. У меню – два види плову, які подають із казана, згодом планують ввести шаурму.

Pastrami в ТРЦ River Mall

Де: ТРЦ River Mall, Дніпровська набережна, 12

Instagram

Pastrami – це заклад із пастрамі в торговельно-розважальному центрі River Mall на Дніпровській набережній. У меню: сендвічі та бургери з витриманою яловичиною пастрамі, а також напої.

«Gulo хачапурі» біля Палацу спорту

Де: вулиця Еспланадна, 30-А

Instagram

«Gulo хачапурі» – це кафе з грузинськими стравами на вулиці Еспланадній біля Палацу спорту. Заклад описують як «сімейний грузинський ресторан, де все починається з кохання та хачапурі». Він має таку назву тому, що в перекладі з грузинської «gulo» означає «серце».

«Любов і люди» біля Либідської площі

Де: вулиця Предславинська, 44 (ЖК «Французький квартал 2»)

Instagram

«Любов і люди» – це кафе території ЖК «Французький квартал 2» неподалік від станції метро «Либідська». Формат описують як «ресторан сучасної кухні України», де подають як локальні продукти, так і страви, що «не є типово українськими, але стали невіддільною частиною гастрономічного життя Києва».

L’uca на Оболоні

Де: проспект Володимира Івасюка, 6)

Instagram

L'uca – це ресторан із французькими стравами на проспекті Івасюка (раніше – Героїв Сталінграда) на Оболоні. У закладі подають сім видів фондю, суп із равликами, тушковані мідії, а також великий вибір мʼясних страв. Це перший заклад у Києві від харківської мережі.

Burger Farm і Konteyner на Осокорках

Де: вулиця Княжий Затон, 14-Б

Instagram

Burger Farm – це київська мережа бургерних, що працює в місті вже десять років. Віднедавна бургерна запускає спільні формати з мережею пивних магазинів і барів Konteyner, новий спільний заклад почав роботу на вулиці Княжий Затон неподалік станції метро «Осокорки».

Faine Bistro на Позняках

Де: вулиця Олени Пчілки, 8

Instagram

Faine Bistro – це кафе на вулиці Олени Пчілки на Позняках. У меню – піца, бургери й інші «стравами на будь-який смак».

EscoBar біля «Лівобережної»

Де: ЖК «Галактика», вулиця Сверстюка, 6-Г

Instagram

EscoBar – це кафе на території ЖК «Галактика» біля станції метро «Лівобережна». У меню – бургери, сніданки, а також коктейлі та напої.

  • Бари

Hram на Шота Руставелі

Де: вулиця Шота Руставелі, 11

Instagram

Hram – це заклад під рестораном Beef, що об’єднує п’ять коктейльних барів. У приміщенні передбачили понад 120 посадкових місць, зону для вечірок із дискоболом та органом, а також бар із вітражем ручної роботи. Відкриття Hram у тестовому режимі відбулося 6 липня, офіційне відкриття планують на 28 липня.

Детальніше про формат ми розпитували у власників Hram».

«Спільний» на подвір’ї Українського дому

Де: вулиця Хрещатик, 2

Instagram

«Спільний» – це бар і подієвий майданчик просто неба поблизу Українського дому. Окрім бару з коктейлями, є також зелена зона для відпочинку й столики з навісом просто неба. У просторі влаштовуватимуть літературні вечори, лекції, майстер-класи та виступи українських виконавців. Кошти з проведених заходів будуть спрямовувати на благодійність.

Rozliwine на Виноградарі

Де: ЖК «Варшавський», вулиця Олександра Олеся, 6-Б

Instagram

Rozliwine – це заклад із вином, міцними напоями та коктейлями у ЖК «Варшавський» на Виноградарі. Також пропонують закуски й музичні вечори.

  • Кав’ярні, чайні та кондитерські

Meditatea біля Контрактової площі

Де: вулиця Костянтинівська, 22/17

Instagram

Meditatea – це чайна студія та шоурум, де можна провести чайну церемонію, а також придбати чай, посуд та аксесуари. Раніше студія працювала на лівому березі.

Bagman на Прорізній

Де: вулиця Прорізна, 5

Instagram

Bagman – це магазин рюкзаків і сумок, у якому також працює кав’ярня. У меню є кава, зокрема на рослинному молоці, чай і матча, а також лимонади й комбуча. До напоїв пропонують десерти, зокрема тістечка, макарони та пироги.

«Крендель» на Хрещатику

Де: вулиця Хрещатик, 24

Instagram

«Крендель» – це харківська мережа, яка відкрила другий заклад у Києві. У меню – десерти й торти власного виробництва, а також основні страви на зразок котлети по-київськи й напої. Перший заклад у місті працює на Володимирській.

«Ба» на Бессарабці

Де: Бессарабська площа, 2

Instagram

«Ба» – це чайна у підвалі Бессарабському ринку. Формат описують як «чайна нової генерації»: «Це про сучасний погляд на культуру, спешелті-чай та особливий досвід». Раніше в цьому приміщенні працював винний бар «Бальтазар».

Maybe Coffee на Гончара

Де: вулиця Гончара, 50/1

Instagram

Maybe Coffee – це кав’ярня на розі вулиці Гончара та Чеховського провулку. До кави подають десерти та випічку, яку роблять власноруч. Наприклад, круасани, макарони, еклери й тістечка шу.

«Вибрані твори» на Солом’янці

Де: вулиця Смілянська, 3

Instagram

«Вибрані твори» – це заклад із кавою та коктейлями на вулиці Смілянській на Чоколівці. Формат описують як «дружній бар формату спікізі в ритмі спального району».

«Пес Дюк» на Пирогова

Де: вулиця Пирогова, 5

Instagram

«Пес Дюк» – це заклад із кавою, десертами від «Сестер Бабенцових» і міським городом на вулиці Пирогова, між станціями метро «Золоті ворота» й «Університет». Власники асоціюють кавʼярню з песиком, якого звати Дюк, відповідають на запитання про вибір провокативної назви в закладі.

One Kit Coffee біля Контрактової площі

Де: вулиця Костянтинівська, 19/21

One Kit Coffee – це вікно з кавою та десертами в подвір’ї на вулиці Костянтинівській (вхід через арку). Окрім кави, пропонують комбучу.

Neko Coffee біля станції метро «Тараса Шевченка»

Де: вулиця Костянтинівська, 63/12

Instagram

Neko Coffee – це заклад із кавою та десертами на вулиці Костянтинівській біля станції метро «Тараса Шевченка». Окрім кави, пропонують безалкогольні коктейлі.

Missbruk на Виноградарі

Де: ЖК «Варшавський плюс», вулиця Всеволода Змієнка, 21

Instagram

Missbruk – це заклад із кавою та вином на території ЖК «Варшавський плюс» на Виноградарі. Окрім кави й інших напоїв, пропонують сніданки й десерти.

«Сікрет кап» на Солом’янці

Де: Повітрофлотський проспект, 20/1

Instagram

«Сікрет кап» – це кав’ярня із сендвічами та десертами на Повітрофлотському проспекті. Окрім того, у закладі раді гостям із тваринами.

Brewsell на Виноградарі

Де: ЖК «Крістер Град», вулиця Сергія Данченка, 3

Instagram

Brewsell – це мережа кав’ярень, яка відкрила 11-й заклад у Києві в ЖК «Крістер Град» на Виноградарі. Кав'ярня розташована на терасі зі сходами, куди незручно дістатися з візочком, тому передбачили функцію «мамадрайв», розповідають у команді. Для приймання замовлень із вулиці встановили домофон – бариста може винести їжу та напої та розрахувати гостя надворі.

Itis Cafe у ТРЦ Respublika Park

Де: ТРЦ Respublika Park, Кільцева дорога, 1

Instagram

Itis Cafe – це мережа кафе в Києві й Одесі, новий заклад якої відкрили в торговельно-розважальному центрі Respublika Park на Теремках. У меню – кава, матча та десерти.

«Цвіт» біля ВДНГ

Де: ЖК «Сонячна брама», вулиця Ломоносова, 73/79

Instagram

«Цвіт» – це кафе в ЖК «Сонячна брама» поблизу станції метро «Виставковий центр». У меню – основні страви, супи та десерти з кавою.

  • Стритфуд та інше

Avi Kiosk біля Львівської площі

Де: вулиця Бульварно-Кудрявська, 2

Instagram

Avi Kiosk – це заклад із шаурмою від мережі Avi Алекса Купера. У меню, до прикладу, шаурма з яловичиною і смеш-котлетою, а також фалафель. Раніше в цьому приміщенні працював заклад «Трамвайна».

«Офіс-чай» біля Львівської площі

Де: Львівська площа, 1

Instagram

«Офіс-чай» – це кіоск із бабл-чаєм і японськими сендвічами кацу-сандо біля Львівської площі. Наприклад, можна взяти із собою чорний, зелений чи матча бабл-чай, а також онігірі та кацу-сандо.

Asia Foods на Бессарабці

Де: вулиця Велика Васильківська, 1–3/2

Instagram

Asia Foods – це магазин продуктів із країн Азії, зокрема локшини швидкого приготування, сухих сніданків і напоїв. Також тут пропонують скуштувати рамен, який можна власноруч приготувати в автоматі. Відкрили формат у колишньому приміщенні кафе «Чашка» на Бессарабському проїзді.

Lazy Kitchen від Egersund на Дніпровській набережній

Де: Дніпровська набережна, 14

Instagram

Lazy Kitchen – це магазин від мережі Egersund Seafood із рибою, морепродуктами й стравами, що відкрили на Дніпровській набережній. Наприклад, у меню роли, боули та суші.

обкладинка: Hram