Заклад «Варцаб» від українського архітектора Слави Балбека та Сашка Боровського («Дилетант», «Дублер») й Олени та Олега Хромових («Протагонист») відкрили у Києві біля Львівської площі.

Страви на виніс видають у пакуванні. Біля віконця також є декілька бочок, де можна поїсти «на місці».

У меню – лепіші для легкого перекусу, а також дві повноцінні страви: лаваш і тарілка (з куркою або фалафелем). Ранкові страви з яйцем подають з 10:00 до 13:00. 

До кожної страви окремо можна додати курку, хумус, кульку фалафелю, зелену аджику чи буряковий чатні. Меню для «Варцабу» створив шеф-кухар Олег Зуєв («Протагонист», кафе «Шук»).

З меню:

Лепіш з куркою і хумусом – 100 грн

Лепіш з фалафелем і аджикою – 100 грн

Лаваш з фалафелем, овочами й аджикою – 150 грн

Лаваш з куркою і свіжими овочами – 150 грн

Смажена картопля і батат – 150 грн

Тарілка з куркою і овочами – 150 грн

Кисіль – 40 грн

Комбуча – 75 грн

Айран – 40 грн

Club Mate – 80 грн

Фільтр-кава – 60 грн

«Варцаб» – це діалектна назва вікна та підвіконня, пояснюють власники. «Нове місце – це справжнє «віконце» зі стритфудом та напоями», – кажуть вони.

«Для нас було дуже важливо акуратно та гармонійно вписати це віконце в міський простір: це проявляється в деталях, в брендингу, в системі навігації», – каже співзасновник закладу Сашко Боровський.

На стіні біля віконця «Варцабу» щотижня розміщуватимуть вірші українських поетів і поетес. Перший твір авторства Володимира Гаврилюка.


Коли

10:00-20:00

Де

м. Київ

Львівська площа, 14



Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів

Підпишись на Telegram-канал Тестовий режим – дізнавайся про нові заклади міста першим.

обкладинка та фото: «Варцаб»