The Village Україна підбиває підсумки осені, висвітлюючи заклади, які припинили роботу чи перезапустилися впродовж цього часу в Києві.

Раніше ми пригадували закриття літа та першого півріччя 2022 року, а також 75 закладів, які закрили в місті за 2021 рік.

 Підпишись на Telegram-канал Тестовий режим – дізнавайся про нові заклади міста першим.

  • Ресторани та кафе

McDonald’s у ТЦ Globus

Формат: фастфуд

Де: ТЦ Globus, майдан Незалежності, 1

McDonald’s продовжує відновлювати роботу в Україні, але у вересні компанія вирішила закрити заклад у торговельному центрі Globus на майдані Незалежності.

Arirang біля «Либідської»

Де: вулиця Антоновича, 160

Arirang – це ресторан корейської кухні неподалік від Либідської площі. Заклад припинив роботу 24 лютого, відтоді він не працює. Утім, у коментарі The Village Україна в закладі розповідають, що сподіваються повернутися згодом.

Pastateca на Подолі

Де: вулиця Спаська, 9-А

Pastateca – це ресторан італійської кухні від колишнього керівника Celentano Максима Храмова. Заклад формату біля Контрактової площі працював із вересня 2020 року. Храмов коментує The Village Україна, що це «не фінальне закриття, а з метою релокації в інше приміщення меншої площі». У мережі продовжує роботу заклад поблизу площі Льва Толстого, а також кафе у Кривому Розі.

Pinzatto біля Майдану

Формат: фастфуд

Де: вулиця Городецького, 4

Pinzatto – пінцерія поблизу майдану Незалежності, яку відкрили в колишньому приміщенні Smorrebrod на початку 2021 року. У меню було декілька видів пінци, а також страви італійської кухні. Восени на локації почав роботу бар «Характерники» від переселенців із Бердянська.

Kritikos на «Печерській»

Формат: ресторан грецької кухні

Де: бульвар Лесі Українки, 30-В

Kritikos – це ресторан грецької кухні, який працював на бульварі Лесі Українки з осені 2019 року. У закладі в колишньому приміщенні The Seafood Bar і Benjamin’s пропонували автентичні страви з Греції й околиць гори Афон зокрема.

Blanke навпроти НСК «Олімпійський»

Формат: кафе

Де: вулиця Велика Васильківська, 62-А

Blanke City Bistro працював біля «Олімпійської» з 2020 року. Формат визначали як «французько-італійське бістро»: тут пропонували пінцу, фруктові тарти, а також кавові напої та коктейлі. Особливість форату – використання крафтових продуктів з екоферми, що спеціалізується на продуктах із молока буйволиць.

Burger Farm у ЖК «Комфорт Таун»

Формат: бургерна

Де: проспект Соборності, 7-Б

Burger Farm – це бургерна, яка працює в Києві з 2013 року. Окрім локації біля бульвару Шевченка, команда розвивала заклад на території ЖК «Комфорт Таун». Замість нього влітку запустили корнер у пивному барі Konteyner на Подолі.

Names біля Поштової 

Де: вулиця Сагайдачного, 23/8

Names – це кафе на вулиці Сагайдачного, яке відкривали як перезапуск закладу «Сосисочна». У меню були «прості та зрозумілі кожному позиції» на зразок сирників, бургерів і пасти. Восени в приміщенні почав роботу магазин мережі «Бадьорий».

«Розкажи мені про Китай» на «Олімпійській»

Формат: кафе з китайськими стравами

Де: вулиця Велика Васильківська, 68

«Розкажи мені про Китай» – кафе з китайською кухнею навпроти НСК «Олімпійський», що працювало із серпня 2020 року. За 40 автентичних страв у меню відповідали китайські шеф-кухарі з провінцій Хейлунцзян і Хубей.

«Угольок» на Сагайдачного

Формат: ресторан

Де: вулиця Сагайдачного, 35

«Угольок» – це ресторан із м’ясними стравами на вугіллі, що відкрили на вулиці Сагайдачного. Відкрили заклад восени 2020 року в колишньому приміщенні Beef & Beer. Навесні 2023-го новий проєкт у приміщенні запустить ресторатор Алекс Купер.

MRKN на «Печерській»

Формат: ресторан

Де: бульвар Лесі Українки, 24

MRKN – це оновлений ресторан «Марокана» на бульварі Лесі Українки, який перезапустили в грудні 2021 року. Восени в приміщенні відкрили заклад Biarritz із середземноморськими стравами від мережі Enjoy Group (раніше – Bulldozer Group російського ресторатора Олександра Орлова).

Fish and Chips на Хрещатику

Формат: фастфуд

Де: вулиця Хрещатик, 24

Fish & Chips – демократичний заклад із морепродуктами, який працював на Хрещатику з літа 2021 року. У меню – сендвічі з рибою та морепродуктами, бургер із тунцем і роли. Інші заклади мережі працюють у Дніпрі та Запоріжжі.

  • Бари

Borracho Tequila Bar навпроти Будинку кіно

Де: вулиця Саксаганського, 5

Borracho Tequila Bar – це бар із текілою, а також коктейлями та шотами на основі текіли біля НСК «Олімпійський». Відкрили формат бармени Олег Якобенко (Bulldozer Group) та Андрій Вальчук (Pink Freud). Заклад не працює тимчасово, відновлення планують на весну.

  • Кав’ярні та кондитерські

Angar на Рейтарській

Де: вулиця Рейтарська, 30

Angar – заклад на Рейтарській, що поєднує формати кав’ярні, винного бару та галереї. Працювали з грудня 2020 року, нині на локації готують відкриття чайної.

«Тут буде» на Бессарабці і біля Південного вокзалу

Де: вулиця Велика Васильківська, 1-3/2; вулиця Кірпи, 2–Б;

«Тут буде» – це мережа кав’ярень, яка працює в Києві з квітня 2021 року. Торік у серпні відкрили заклад на місці кафе «Чашка», заклад припинив роботу після початку повномасштабної війни. Також закрили кафе поблизу Південного вокзалу, що працювало з серпня. У «Тут буде» продовжують роботу п’ять кав’ярень у Києві.

The Special One на «Печерській»

Де: вулиця Коновальця, 44

The Special One – кав’ярня біля станції метро «Печерська», яку відкрили в «круглій вежі» Київської фортеці у вересні 2021 року. У вересні 2022-го в приміщенні почав роботу новий заклад мережі Idealist Coffee.

Coquelicot біля Золотих воріт

Де: вулиця Гончара, 50/1

Coquelicot – це заклад із випічкою власного виробництва на Гончара. У грудні 2019 року кондитерську перезапустив новий власник, французький пекар Крістоф Роллер, змінивши концепцію та меню. Роллер вийшов із бізнесу в травні: «Від щирого серця, я вдячний кожному гостю нашого кафе за щоденну довіру та час, що ми провели разом, протягом всіх цих років. [...] Життя змінило мій шлях. Свою діяльність в Україні я завершив».

Once In Kyiv на Подолі

Де: вулиця Спаська, 11

Once in Kyiv – кав’ярня на вулиці Спаській на Подолі, яка працювала з вересня 2020 року.

Stone Coffee на Шота Руставелі

Де: вулиця Шота Руставелі, 15-А

Stone Coffee – це кав’ярня на вулиці Шота Руставелі. Готують фільтр-каву та класичні кавові напої, увечері пропонують коктейлі. Раніше в цьому приміщенні працювали заклади «Чашка», Eat Easy та Salateira Store.

«Сорок Сорок» на Подолі

Де: вулиця Нижній Вал, 37/20

«Сорок сорок» – це кав’ярня на вулиці Нижній Вал на Подолі, яку відкрили наприкінці 2021 року.

«Хлібний» на Бессарабському ринку

Де: Бессарабська площа, 2

«Хлібний» – це мережа кафе-пекарень, яку розвивають ресторатори Дмитро Заходякін та Аліна Косічкіна (Holy Burger, «Стейкхаус»). У квітні 2021 року на фасаді Бессарабського ринку запустили новий формат мережі Grab & Go – зі швидким обслуговуванням та мінімумом посадкових місць.

  • А також

  • Перезапуски

Naprosecco на Сагайдачного

Формат: демократичний бар

Де: вулиця Сагайдачного, 41

Naprosecco – це заклад із просеко та морепродуктами на Сагайдачного. У вересні заклад відсвяткував четвертий день народження та змінив назву на Naperlage.

Delhi Delhi біля ЛТ

Формат: карі-бар

Де: вулиця Велика Васильківська, 34

Delhi Delhi – це заклад з індійською кухнею біля площі Льва Толстого від засновниці мережі «Мама Манана», який почав роботу влітку 2020 року. Формат визначали як «карі-бар»: пропонували сім видів карі та страви з тондиру. Восени заклад перезапустили як кафе China Town: до індійських страв додали китайські на зразок курки в кисло-солодкому соусі.

Обкладинка: Євген Карєв для The Village Україна