Delhi Delhi – це заклад з індійською кухнею, формат визначають як карі-бар. Розташований неподалік від площі Льва Толстого, у колишньому приміщенні закладу «Файна Фамілія».

Delhi Delhi

Де: місто Київ, вулиця Велика Васильківська, 34

Коли: 11:00–23:00

Телефон: 068 717 17 15

Instagram

Концепція

Delhi Delhi – заклад зі стравами індійською кухні. Це новий проєкт від власників мережі грузинських ресторанів «Мама Манана», які торік також запустили формат China Ma з китайською кухнею.

У Delhi Delhi залучали до створення меню фахівців з Індії, але кажуть, що не позиціюють себе як автентичний індійський ресторан. «У Delhi Delhi варто йти не на традиційну Індію. Звичайно, у місті є ресторани із класичною кухнею та наголосом на «трушність», але це інша історія. Ми ж говоримо про сьогодні та дотримуємося позиції «Життя – не прісне, люди – не черстві, їжа – не для смутку», – розповідають у закладі. Додають, що як референси використовували індійські ресторани Великої Британії та Франції: «Ми розкриваємо сучасну індійську кухню в мегаполісі».

Формат Delhi Delhi визначають як «карі-бар». Своєю метою заклад називає «розкрити увесь спектр карі – як приправи, так і страви». У меню сім видів карі, найближчим часом асортимент планують розширити. Також у ресторані є дві глиняні печі для приготування страв у тондурі та наану.

Наразі Delhi Delhi працює в тестовому режимі. Гостей приймають усередині двоповерхового приміщення та на літньому майданчику.

Локація

Delhi Delhi розташований у будівлі поряд із площею Льва Толстого, раніше в цьому приміщенні працював мережевий ресторан «Файна Фамілія». Простір перепланували під нові потреби, усього виділили близько сотні посадкових місць, ще близько 30 посадок на терасі перед фасадом. Облаштували також окрему зону на підвищенні на першому поверсі, з неї відкривається краєвид на вулицю Велику Васильківську.

За об’єкт відповідала дизайнерка Катерина Марданова (MDesign Architecture Interior). У просторі хотіли відтворити сучасну Індію, відійшовши від ідеалізованих туристичних образів, кажуть у Delhi Delhi. Як основний колір інтер’єру використали притлумлений коричневий колір – «колір індійської землі». В інтер’єрі використали меблі, декор і посуд, що привезли з Індії та Південно-Східної Азії. У залі напроти входу частину посадкових місць облаштували на схилі під кутом, щоб створити асоціацію з берегом річки Ганг. На мінус першому поверсі, у свою чергу, виділили окремі простори: «Залу поцілунків» і «Залу перлин». Щоб підкреслити «тактильність Індії» використали створені на замовлення меблі у формі очей, рук і губ, кажуть у ресторані.

Вбиральню Delhi Delhi також стилізували: цю зону називають «дном Індійського океану». На стінах темно-зелена плитка, на стелі – конструкція із пластикових пляшок. «Це такий собі острів сміття, як його бачать із глибини океану. Нас турбує проблема засмічування планети, тому ми хотіли привернути увагу до неї таким чином», – кажуть у Delhi Delhi. Додають: «Ми розуміємо, що ресторан практично неможливо зробити повністю екологічним. Але ми намагаємося робити свій внесок: наприклад, використовуємо біорозкладні матеріали». Одну зі стін при вході прикрасили традиційними індійськими візерунками, але використали не дерево, а спресований картон.

Кухня

Кухню Delhi Delhi допомагали налаштовувати три фахівці з досвідом роботи в різних регіонах Індії, зараз у закладі працює два шеф-кухарі – індієць Ашиш Сінг Чоударі та українець Віталій Терещенко. У першу чергу радять скуштувати меню карі та страви з тондиру. Серед семи позицій карі – тушкована баранина зі спеціями у томатному соусі Lamb Korma (220 грн), запечений сир панір із вершковим соусом і кеш’ю Shahi Paneer (185 грн) і «Тайський зелений карі з креветками» (318 грн). Також пропонують індонезійську страву «Ранданг» (175 грн) – шматки курки з ананасом, томлені в гостро-пряному соусі на основі кокосового молока.

З меню:

Наан – 55 грн

Хумус із бобів едамаме – 120 грн

Салат із креветками чилі – 275 грн

Кебаб із ягняти – 180 грн

Курка, маринована в соусі з кінзи та м’яти – 140 грн

Dal Fry – 140 грн

Amritsari Chole – 140 грн

Paneer Tikka – 175 грн

Salmon Tikki – 227 грн

Тирамісу з манго – 120 грн

Зі страв із тондиру радять скуштувати Tandoori Chicken (140 грн) – курку готують у тондирі, заздалегідь маринуючи в спеціях і йогурті. Як закуски – хліб наан власної випічки із дріджджевого тіста, який можна замовити з кокосом, песто й сиром. Ще один спеціалітет – запечена цвітна капуста із сумішшю спецій і горіхів дукка (165 грн). Окрім того, у Delhi Delhi подають суп лакса (130 грн) з креветками й локшиною, поширений у Південно-Східній Азії, і «Сібас на сковороді з пряним картопляним баджі та соусом кокос-карі» (295 грн). На десерт – морквяна халва з желе із маракуї (110 грн) і тирамісу з манго (120 грн).

Фото: Костя Гузенко для The Village Україна