Borracho Tequila Bar – це заклад, що спеціалізується на текілі та коктейлі на основі агавових напоїв. Офіційне відкриття відбудеться 21 січня.

Фото: Євген Карєв для The Village Україна

Концепція

Borracho Tequila Bar – це заклад із напоями на основі агави й коктейлями з текілою і мескалем на вулиці Саксаганського поблизу НСК «Олімпійський». Разом із партнером запустили формат бармени Олег Якобенко й Андрій Вальчук.

Бар-менеджер Bulldozer Group Ukraine (Eshak, Queen Kiev, Virgin Izakaya Bar), який раніше працював у київському Hendrick’s Bar та одеському The Fitz, Якобенко називає Borracho «проєктом для душі»: розповідає, що встиг пройти шлях до цінування текіли як самостійного напою і хоче розкрити його потенціал у барі. Додає: «До того ж у Києві поки не відкривали бари з акцентом саме на текілу».

 Borracho Tequila Bar

Де: місто Київ, вулиця Саксаганського, 5

Коли: 18:00–00:00 (середа і четвер), 18:00–02:00 (п’ятниця та субота), вихідні – неділя, понеділок і вівторок

Instagram

Співзасновник Андрій Вальчук раніше працював у Pink Freud і є партнером комбінованого формату коктейльного бару й кав’ярні Lion Espresso Bar на Подолі. Розповідає, що для назви закладу обрали іспаномовний термін, який українською перекладається як «п'яничка». Формат Borracho Tequila Bar же визначає як дайв-бар, тобто невеликий бар із демократичними цінами. «Це бар на районі, просто так вийшло, що наш район – це центр і Палац спорту», – жартома додає Якобенко.

21 січня у Borracho проведуть вечірку-відкриття, до цього заклад працював в окремі дні в тестовому режимі. Працюватимуть із середи до суботи, у п’ятницю та суботу працюватимуть довше, до 02:00. Вихідні – неділя, понеділок і вівторок.

Локація

Borracho Tequila Bar відкрили в історичній будівлі на початку вулиці Саксаганського, неподалік із перетином з Еспланадною навпроти Будинку кіно. Працюють у напівпідвальному приміщенні, вхід униз через сходи. Усередині дві зали на приблизно 50 м², у вхідній розташували барну стійку та кілька посадкових місць, а в другій – низьку посадку.

Друга зала Borracho

У приміщенні раніше працював барбершоп, в інтер’єрі вирішили зберегти акцент на дерев’яне перекриття на стелі та кольорову плитку на підлозі. Прикрасили простір килимом із карпатським візерунком. «Десь перегукується і з мексиканськими мотивами», – жартує Олег Якобенко.

Кухня

В асортименті Borracho Tequila Bar передусім текіла, мескаль і коктейлі на основі агавових напоїв. «Ми вважаємо, що текіла – це крутий самодостатній продукт, який до всього іншого має й гастрономічне застосування завдяки овочевим нотам. До того ж зараз на ринку широка пропозиція текіли – обирати є з чого», – розповідає Олег Якобенко.

Текіла Santanera Destileria

Співзасновник каже, що гостям передусім пропонуватимуть чисту текілу й мескаль – в асортименті, приміром, текіла Don Julio, Sierra й El Jimador – також наводить приклад преміальної Santanera Destileria з купажем подвійної та потрійної дистиляції: «Коли бродить сусло, цій текілі вмикають Бетховена». До текіли подає фірмову сангріту: з томатним соком, апельсином, лаймом, ананасом і соусом табаско.

Співзасновник Borracho Олег Якобенко

Приготувати пропонує насамперед Salt Air Margarita (160 грн): твіст на класичну Margarita роблять на текілі Sierra Antiguo Plata, додаючи апельсиновий лікер і лайм, а текстуру надають завдяки бульбашкам із солоного повітря.

Ще один твіст на класику – Blanco Negroni (170 грн), у якому текілу поєднують із французьким вермутом Dolin Blanc та аперитивом: «Ми хотіли зберегти асоціацію з Negroni, вийшов міцний гіркуватий коктейль, але з текілою». Окрім того, готують класику з варіаціями Tommy’s Margarita й Paloma, а також шоти в категорії Shooters і безалкогольні змішані напої.

Salt Air Margarita
Blanco Negroni

З коктейльної карти:

Tommy’s Margarita – 160 грн

Jalisco 69 – 160 грн

Sexy Paloma – 160 грн

Penicillin Cooler – 160 грн

Navidad – 160 грн

Ancho Macho – 170 грн

Усі коктейлі коштують у межах 160–170 грн, текілу пропонують від 70 до 260 грн за 40 мл. Окрім того, у меню інший міцний алкоголь і базові позиції вина від постачальника Arda, які планують розширити влітку.