Двоповерховий бар «Характерники» від переселенців із Бердянська запрацював в історичній будівлі на вулиці Городецькій, 4 з видом на Майдан Незалежності.

Майже всі працівники бару – переселенці з тимчасово окупованого Бердянська. «Характерники» запрошують 17 вересня до бару святкувати 195-річчя рідного міста.

У меню закладу – авторські коктейлі, настоянки, основні страви, салати й вегетаріанське меню. «Концепція кухні – просто, смачно та ситно. Коли наїстися можна однією порцією», – кажуть власники.

Усіх нових гостей пригощають «Спотикачкою» – настоянкою на основі трав, пряних спецій та апельсинової цедри.

З меню:

Курячий бульйон із домашньою локшиною – 150 грн

Реберця з яблучним соусом BBQ – 300 грн

Сендвіч з куркою у японському хлібі – 230 грн

Кокосовий суп з кавуном – 120 грн

Запечений сир із сезонними фруктами – 160 грн

Салат з арахісом і овочами – 160 грн

Куряче філе з сиром і булгуром – 250 грн

Тар-тар із равликів – 240 грн

«Медовик від шефа» – 120 грн

Коктейль «Чізі Мері» – 180 грн

Коктейль «Чарлі Чаплін» – 200 грн

Настоянка «Спотикачка» – 75 грн

Коктейль «Лохиновий Космо» – 200 грн

Крафтовий хліб для кухні «Характерників» виготовляє пекарня Kultura Bakery. Його роблять зі спеціальної закваски й без використання цукру.

Із Запорізької області місцева команда Zap.Ravlik привозить фермерських запечених равликів під різними соусами.

Інтерʼєр бару наповнили старовинними речима: двері прикрашають вінтажні ручки, а на кухні працює мідний чайник, який підігрівають на розпаленому вугіллі.

«Перед відкриттям ми атакували барахолки та знайшли купу елементів декору, посуд, які сформували характер бару. Навіть пощастило придбати в одного дідуся найпопулярніший сувенір з Бердянська – мінікопію памʼятника Бичку-годувальнику», – розповідають у закладі.

Біля входу виставили роботи художниці Христини Вершини, яка також родом із Бердянська. На її постерах – знакові для Бердянська та Запорізької області місця, а також епізоди народного спротиву під час окупації міста.

Усе дерево в «Характерниках» – барну стійку, двері, стільці, колони, шафи й перечниці – обпалювали вогнем «за старовинною технікою».

«Вогонь не є ворогом деревини. Навпаки, він досить екологічно та без залучення додаткових хімічних речовин робить дерево довговічним, а в нашому випадку ще й додає брутальності та атмосфери козацького поселення», – каже засновник закладу.

Посадкові місця закладу діляться на три зони: контактний бар, зал зі столиками й диванами та зона відпочинку розташована на другому поверсі.


Коли

11:00-21:00 (будні дні)

11:00-22:00 (вихідні)

Де

м. Київ

вулиця Городецького, 4

ТЕЛЕФОН

099 420 2020


Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів

Підпишись на Telegram-канал Тестовий режим – дізнавайся про нові заклади міста першим.

обкладинка та фото: «Характерники»