The Village Україна розповідає про заклади, які відкрили в Києві за грудень. Раніше ми розповідали про 100+ відкриттів 2021 року в місті.

  • Ресторани та кафе

Shalom

Де: вулиця Мазепи, 5-А

Коли: 11:00–23:00

INSTAGRAM

Shalom – це новий заклад від ресторатора Алекса Купера (Kyiv Food Market, Odesa Food Market, «Молодість») на вулиці Мазепи біля «Арсенальної». Формат визначають як «сучасне ізраїльське кафе», а в меню основою зробили курчата: можна замовити ціле курча на двох або фірмову альтернативу шаурмі в лафі. Також пропонують хумус, основні страви й шакшуку, а на барі – авторські коктейлі від бар-менеджера Богдана Бурковецького, який раніше працював у барах готелю Bursa.

G.Forte

Де: вулиця Хмельницького, 19-21

Коли: 12:00–23:00

INSTAGRAM

G.Forte – це новий ресторан від власників закладів Barvy та Sparks біля Національної опери. Формат визначають як «представник кулінарного тренду Mediterrasian, поєднання середземноморської й азійської кухонь».

Juju

Де: вулиця Пушкінська, 1-3/5

Коли: 08:00–23:00

INSTAGRAM

Juju – це кафе на перетині Пушкінської та Прорізної. Запрошують і на каву, і на сніданки, і на вечірні позиції в меню. Також проводять діджей-сети та вечірки.

Hummu Sapiens

Де: вулиця Хорива, 16/7

Коли: 10:00–22:00

INSTAGRAM

Hummu Sapiens – це заклад із близькосхідними стравами біля Контрактової площі. У меню – кілька видів хумусу, шакшуки та боулів, сніданки пропонують упродовж усього дня. Запускає формат ізраїльсько-українська група компаній Quattrgroup, раніше Hummu Sapiens працювала як виїзна хумусія.

Hot Pot Plz

Де: Дніпровська набережна, 21

Коли: 12:00–23:00

INSTAGRAM

Hot Pot Plz – це заклад із китайськими стравами у форматі «гарячого казанка» на Дніпровській набережній, його позиціюють як «першу хотпотну в Україні». Запустили формат на Дніпровській набережній власники кафе з китайськими стравами Duck, Please.

Green Bar

Де: вулиця Хорива, 1/2

Коли: 11:00–00:00 (з неділі до четверга), 11:00–02:00 (п’ятниця та субота)

INSTAGRAM

Green Bar – це заклад з азійськими стравами та коктейлями в стилі Балі біля Житнього ринку на Подолі. Серед іншого в меню насі-горенг, бао-бургери та страви з робата-грилю.

Electron Corp.

Де: UNIT City, Campus B10, вулиця Дорогожицька, 3

Коли: 09:00–20:00 (будні)

INSTAGRAM

Electron Corp. – це новий заклад ресторанної компанії First Line Group («Жизнь замечательных людей», «Любимый дядя», Eastman) в UNIT City. Бренд-шеф мережі Володимир Ташаєв зібрав у меню головні хіти: наприклад, фірмовий хумус і comfort food на зразок печінки з картопляним пюре. Також запустили два фудтраки з піцою та бургерами. Зверніть увагу, що заклад працює лише в будні.

Samsara

Де: Голосіївський проспект, 84

Коли: 09:00–22:00

INSTAGRAM

Samsara – це кафе на Голосіївському проспекті, яке відкрили в колишньому приміщенні закладу Sarra. Кафе на кожен день запустив Яшві Тріпатхі, власник закладів Balu і «Гімалаї» з індійською кухнею.

  • Бари

Berlin’89

Де: вулиця Верхній Вал, 22

Коли: 12:00–00:00 (з неділі до четверга), 12:00–02:00 (п’ятниця та субота)

INSTAGRAM

Berlin’89 – це заклад біля Контрактової площі з коктейлями, вином і денним і вечірнім меню. Відкрили заклад власники-білоруси, які протягом тривалого часу живуть в Україні. У команді бару – українсько-білоруські бармени та сомельє. Усередині два поверхи: згори гостей зустрічає барна стійка, а в підвальному приміщенні низька посадка.

KISA Bar

Де: вулиця Пушкінська, 12–А

Коли: 17:00 – до останнього гостя

INSTAGRAM

KISA Bar – це коктейльний бар на вулиці Пушкінській. У назві заклали абревіатуру Kyiv Intelligent & Sexy Association: «Це такий простір для всіх вільних людей. Хочемо зібрати під цим дахом інтелігенцію та всіх сексі-людей міста». Пропонують класичні й авторські коктейлі від бар-менеджера Саші «Лунахода», а також натуральне вино.

«59,9»

Де: вулиця Велика Васильківська, 17–А

Коли: 18:00–01:00 (неділя та понеділок), 18:00–02:00 (з вівторка до четверга), 18:00–03:00 (п’ятниця та субота)

INSTAGRAM

«59,9» – це коктейльний бар біля площі Льва Толстого. Ставку роблять на американський підхід до коктейлів. Раніше в цьому приміщенні працював бар Pink Room.

Electric Dreamers

Де: вулиця Велика Васильківська, 48

Коли: 16:00–02:00 (четвер), 16:00–04:00 (п’ятниця), 18:00–04:00 (субота), 18:00–02:00 (неділя)

INSTAGRAM

Electric Dreamers – це бар із коктейлями та вечірками між станціями метро «Площа Льва Толстого» й «Олімпійська». Відкрили заклад як перезапуск Neon Bar, який торік відкрили на Гоголівській.

  • Кав’ярні

«Сорок сорок»

Де: вулиця Нижній Вал, 37/20

Коли: 10:00–21:00

INSTAGRAM

«Сорок сорок» – це кав’ярня на вулиці Нижній Вал на Подолі. У меню – кава та гарячі напої, а також десерти.

«Сенс»

Де: Микільський провулок, 1

Коли: 08:00–20:00 (будні), 10:00–20:00 (вихідні)

INSTAGRAM

«Сенс» – це заклад біля готелю «Салют», який поєднує формати книгарні та кав’ярні. До напоїв пропонують десерти та сендвічі.

«Орнамент. Кавовий простір»

Де: вулиця Полтавська, 4

Коли: 08:00–21:00 (з понеділка до пʼятниці), 09:00–21:00 (вихідні)

INSTAGRAM

«Орнамент. Кавовий простір» – це кав’ярня, яку відкрили в житловому будинку на Лук’янівці. «Це кав’ярня, а також галерея, творчий простір і місце, де можна відпочивати та працювати», – описують формат власники. Окрім кави, пропонують китайський чай, сирники й основні страви.

Shu Coffee Bar

Де: провулок Гуцала, 3

Коли: 08:00–20:00

INSTAGRAM

Shu Coffee Bar – це кав’ярня біля Печерського ринку. Відкрили формат засновники кондитерської Chris Cake, до кавових напоїв пропонують десерти власного виробництва.

  • А також

  • Новий заклад мережі «Черноморка» на Теремках.
  • 2-й заклад мережі суші-кіосків Shibuya від власників «Пиріжкової Тітки Клари» – на місці Bali Bowl Cafe біля площі Льва Толстого.
  • 2-й заклад мережі ресторанів грузинської кухні Sanatrelo на Хмельницького.
  • 2-й заклад мережі Grandfish на Оболоні.
  • 3-й заклад мережі 128 Cafe в ЖК Tetris Hall.
  • Ресторан латиноамериканської кухні Fuego – перезапуск Rojo Ojo на Оболоні.
  • Перезапуск закладу MRKN на «Печерській».
  • Перший заклад мережі заміських ресторанів «Бістро пекаря» в Києві на Тарасівській.
  • «Необістро грузинської кухні» «Такахулі» від російського ресторатора Олександра Орлова (Bulldozer Group).

Обкладинка: Juju