The Village Україна розповідає, які заклади припинили роботу в місті за час карантину.

Ресторани й кафе


Dogs & Tails

Dogs & Tails – заклад від співзасновниці Milk Bar і власниці Good Girl Анни Козаченко, що працював із 2015 року в колишній будівлі кінотеатру «Кінопанорама». Пропонували хот-доги та коктейлі, як бренд-шеф за кафе відповідав Айзек Корреа (Milk Bar). Dogs & Tails продовжить роботу у двох форматах: на Kyiv Food Market уже можна скуштувати хот-доги, а на терасі ЦУМ незабаром відкриють бар.


Формат: кафе

Де: вулиця Шота Руставелі, 19

Forever Young

Forever Young – бістро власників Mimosa Brooklyn Pizza та Bro Market, що відкрили восени 2019 року на вулиці Басейній. Після відновлення роботи закладів Ігор Сухомлин і Валерій Гальперін перезапустили заклад як кафе з грецькою кухнею «Чайка»: пропонують грецькі та середземноморські позиції, за страви відповідає шеф-кухар Олег Шкапенко. Ще раніше у цьому приміщенні працював заклад «Срібні ложки».


Формат: бістро

Де: вулиця Басейна, 5-Б

Fishkultura

Fishkultura – рибний ресторан Ігоря Сухомлина та Валерія Гальперіна, що почав роботу в грудні 2019 року на вулиці Мечникова. У липні заклад відновив роботу після карантину як новий формат – пивний бар «Насос». «Ми не за хепі-енди, ми за хепі-старти. Тому як наступника Fishkultura відкрили пивбар», – кажуть у закладі.


Формат: рибний ресторан

Де: вулиця Мечникова, 16

Beef & Beer

Beef & Beer – м’ясний ресторан на вулиці Сагайдачного. Відповідно до концепції, пропонували крафтові стейки, смажені ребра та пиво. У липні в приміщенні відкрили заклад Pizza Factory.


Формат: м’ясний ресторан

Де: вулиця Сагайдачного, 35

Extravert

Extravert City Cafe – заклад на розі вулиць Ярославів Вал і Гончара, який позиціювали як міське кафе. Працювали з грудня 2019-го, пропонували страви європейської та італійської кухні, за концепцію відповідала ресторанна консультантка Ольга Насонова. Раніше у цьому приміщенні працювали заклади Tartine і Kora. Наприкінці червня тут відкрили «ресторан чесних цін» Fair Play – четвертий за три роки заклад на локації.


Формат: міське кафе

Де: вулиця Ярославів Вал, 30/18

«Фенхель»

Веганський ресторан «Фенхель» відкрили влітку 2019 року на вулиці Володимирській поряд із перетином із Великою Житомирською. Пропонували страви та напої без продуктів тваринного походження. 1 червня заклад повідомив про перезавантаження: він з’їхав із приміщення на Володимирській і шукає новий простір, а влітку проведе попап на Жуковому острові.


Формат: веганський ресторан

Де: вулиця Володимирська, 14

«Pirogъ Bar»

«Pirogъ Bar» – це заклад із пирогами та коктейлями, який із жовтня 2018 року працював на розі Володимирської та БЖ. Відтепер заклад приймає замовлення на пироги дистанційно.


Формат: ресторан і бар

Де: вулиця Володимирська, 14/8

Мережеві заклади


«Желток»

«Желток» – це мережа дайнерів, яка мала заклади на Льва Толстого, Контрактовій площі, Русанівці та Ярославовому Валу. «Мережа закрилася, ми не пережили карантин», – коментують The Village Україна. Компанія працювала в місті з 2012 року.


Формат: дайнер

Де: вулиця Ярославів Вал, 37/1

Celentano

Celentano – це мережа піцерій, що працює в Україні з 1997 року. Свого часу в Києві працювало 45 закладів мережі, ще близько сотні – у регіонах. Останній заклад у столиці на вулиці Спаській біля Контрактової площі припинив роботу. У приміщенні найближчим часом почне роботу формат Pastateca від ресторатора Максима Храмова. Мережа продовжує роботу у Львові та інших містах України за системою франчайзу.


Формат: дайнер

Де: вулиця Спаська, 9-А

Ronin

Ronin – ресторан від «Сім’ї ресторанів Дмитра Борисова», який із 2016 року працював на вулиці Зоологічній. Заклад запускали як «перший в Україні ресторан японсько-перуанської кухні Nikkei». За меню відповідав Олексій Краковський, який зараз співпрацює із «Ресторанами Гусовських» (Adelle, Liberty Diner). «Чи є в нас плани на відновлення закладу? На новій локації – так, але не найближчим часом», – кажуть у «Сім’ї ресторанів Дмитра Борисова».


Формат: ресторан японсько-перуанської кухні

Де: вулиця Зоологічна, 10

Mushlya Bar

Mushlya Bar – формат із рибою та морепродуктами від «Сім’ї ресторанів Дмитра Борисова». Перший заклад формату на Печерську працював із серпня 2019 року біля станції метро «Арсенальна». 8 липня в приміщенні почне роботу четвертий заклад «БПШ» – з біляшами, пончиками та шаурмою.


Формат: кафе з морепродуктами

Де: вулиця Мазепи, 3

Vano Ivano на озері Тельбін

Vano Ivano – мережа ресторанів грузинської кухні, зокрема представлена біля НСК «Олімпійський» і на Кловському узвозі. У червні заклад мережі на озері Тельбін на Березняках вийшов із мережі, заклад уже перезапустили як новий формат Otdohnuli.


Формат: ресторан грузинської кухні

Де: вулиця Шумського, 3-А

«Нова земля»

Ресторан «Нова земля» припинив роботу біля озера Сонячне на Позняках у квітні внаслідок пожежі. У червні у цьому приміщенні почав роботу новий заклад мережі Vano Ivano.


Формат: ресторан

Де: вулиця Ревуцького, 4

Бари


Lost & Found

Lost & Found – бар, який працював на вулиці Володимирській біля НСК «Олімпійський» із 2015 року. Власники Адам Хауелл і Ніна Антощенко ухвалили рішення закрити заклад і зосередитися на іншому проєкті, Podil East India Company. Наші колеги з Barout запитували в постійних гостей Lost & Found, яким вони запам’ятають бар.


Формат: коктейльний бар

Де: вулиця Володимирська, 93

«Буду позже»

«Буду позже» – бар, який відкрили на Крутому узвозі біля Бессарабського ринку у 2015 році. За словами співзасновника Дмитра Гавриша, бар залишив приміщення на Бессарабці та шукає нову локацію.


Формат: коктейльний бар

Де: Крутий узвіз, 6/2

Vinostudia

Vinostudia – це винний бар на Антоновича, який працював із 2017 року. Заклад не повернеться після закінчення карантину, підтвердила співзасновниця Олеся Донковцева. «Я нескінченно рада, що в моєму житті була Vinostudia», – коментує керівниця. До кінця літа в приміщенні планують запустити заклад «Новий Смачний Проєкт», який був змушений залишити локацію на Воздвиженці через карантин.


Формат: винний бар

Де: вулиця Антоновича, 13

Golden Gate

Golden Gate Pub & Restaurant – ірландський паб біля станції метро «Золоті ворота». «На жаль, ми припинили роботу», – коментують у команді USG Holding (Sam’s Steakhouse, «Дом №10», «Практика»), до якої належав заклад. У приміщенні вже почав роботу мережевий ресторан італійської кухні Il Molino від USG Holding.


Формат: паб

Де: вулиця Золотоворітська, 15

Кав’ярні


«Новий Смачний Проєкт»

«Новий Смачний Проєкт» – заклад, що поєднує формати кафе, кав’ярні й бару на Воздвиженці. За проєкт відповідали Андрій Чуковський (Whitebeard Blackbird) та Юрій Хаценко («Хармс»), особливістю підходу стала робота з продукцією з власної молочної ферми. Після початку карантину заклад залишив приміщення на колишній локації кафе «Кіфлик» на Кожум’яцькій. Нову локацію знайшли в колишньому приміщенні закладу Vinostudia на Антоновича.


Формат: кафе, кав’ярня й бар

Де: вулиця Кожум'яцька, 10-А

«Турка»

«Турка» – мережа кав’ярень, представлена, зокрема, на вулиці Шота Руставелі й Троєщині. Ще один заклад мережі припинив роботу на вулиці Гончара неподалік із перетином з Ярославовим Валом. Команда вже знайшла нове приміщення для формату – у вересні переїдуть на Гончара, 62, поряд зі сквером Чкалова.


Формат: кав’ярня

Де: вулиця Гончара, 32

«Миндаль»

«Миндаль» – кав’ярня на перетині вулиць Гончара та Гоголівської, яка працювала з 2015 року. Торік заклад змінив власників. Детальніше про досвід закриття власник Євгеній Махов розповідав у матеріалі The Village Україна.


Формат: кав’ярня

Де: вулиця Гоголівська, ⅓

Original Cafe

Original Cafe – це заклад із кавою та десертами власного виробництва на вулиці Гончара, що відкрили в червні 2019 року. Напередодні оголошення карантину в приміщенні почав роботу заклад White Basement, де пропонують каву та вино.


Формат: кав’ярня

Де: вулиця Гончара, 8

Обкладинка: Євген Карєв для The Village Україна