The Village Україна розповідає про заклади, які відкрили в Києві за березень.

Раніше ми розповідали про відкриття лютого, січня й 2022 року, а також нові заклади з шаурмою.

 Підпишись на Telegram-канал Тестовий режим – дізнавайся про нові заклади міста першим.

  • Ресторани й кафе

Ресторан кримськотатарської кухні «Селям» на Сагайдачного

Де: вулиця Сагайдачного, 35

Коли: 12:00–22:00

Instagram

«Селям» – це ресторан кримськотатарської кухні від ресторатора Алекса Купера (Kyiv Food Market, «Молодість», Shalom). У меню – чебуреки, янтики й інші страви киримли в сучасній подачі. Працюють у двоповерховому приміщенні на Сагайдачного, де раніше працювали заклади Tarantino, «Угольок» і Pizza Factory.

Кафе «Зустріч» на Бессарабці

Де: вулиця Велика Васильківська, 1/3

Коли: 12:00–22:00 (з понеділка по четвер), 12:00–23:00 (п’ятниця й субота)

Instagram

«Зустріч» – це кафе від власників Mimosa Brooklyn Pizza на Бессарабському проїзді. У меню – бургери, вареники й Negroni. Раніше в цьому приміщенні працювали заклади Mimosa Burger і Bro Market. До оновлення у 2019 році це були приміщення кафе «Чашка» й магазину Ferrari.

Idillio біля площі Слави

Де: Дніпровський узвіз, 1

Коли: 12:00–21:00

Instagram

Idillio – це ресторан на площі Слави, який відкрили як перезапуск закладу Guramma Italiana. Концепцію визначають як «італійська кухня з креативною шоу-подачею». У меню, зокрема, крудо, устриці, паста, ризото, піца, стейки, риба й морепродукти.

NeRest на бульварі Лесі Українки й на лівому березі

Де: бульвар Лесі Українки, 2; вулиця Мішуги, 7-А;

Коли: 10:00–21:00

Instagram

NeRest – це мережа рибних ресторанів, яку відкрили в березні: працюють заклади біля «Паруса» й на вулиці Мішуги на лівому березі. У меню – морепродукти і страви з морепродуктами. Окрім того, у кожному закладі є дитяча кімната.

Greenburger біля Контрактової площі

Де: вулиця Хорива, 16/7

Коли: 10:00–20:00

Instagram

Greenburger – це заклад зі стравами від шефа-нутриціолога на вулиці Хорива на Подолі. Назва закладу походить від прізвища американського мільярдера й мецената Френсіса Грінбургера, а формат визначають як «простір здорового харчування». У меню, наприклад, крем-суп із пастернаку з волоським горіхом і бургери.

«Корнер бар 61/11» біля парку Шевченка

Де: вулиця Володимирська, 61/11

Коли: 09:00–21:30

Instagram

«Корнер бар 61/11» – це заклад на перетині вулиць Володимирської й Скоропадського, біля парку Шевченка. У меню – страви італійської кухні, а також борщ. Також є окрема лаунж-зона.

Neighbors Bistro біля «Славутича»

Де: вулиця Зарічна, 4, перший корпус ЖК «Славутич»

Коли: 09:00–21:00

Instagram

Neighbors Bistro – це бістро в ЖК «Славутич», біля однойменної станції метро. У меню – хот-дог «Антибургер» і сирники «Леопард».

«Мерані» біля «Славутича»

Де: вулиця Центральна, 15

Коли: 11:00–22:00

Instagram

«Мерані» – це ресторан грузинської кухні на вулиці Центральній, біля станції метро «Славутич». У меню – хачапурі, хінкалі й інші страви з Грузії. Відкрили заклад власники ресторану «Нікала» на Подолі.

  • Кав’ярні

Noon Coffee Room на Осокорках

Де: вулиця Урлівська, 16

Коли: 08:00–21:00 (будні), 09:00–21:00 (вихідні)

Instagram

Noon Coffee Room – це кав’ярня з напоями й десертами на вулиці Урлівській, неподалік від ТРЦ River Mall на лівому березі. Заклад відкрив шеф-бармен мережі ресторанів First Line Group Олександр Родіонов разом із дружиною Діаною.

  • Бари

Пивний бар Kyiv Local Bar біля Контрактової площі

Де: вулиця Спаська, 5 (вхід із вулиці Хорива)

Коли: 11:00–21:30

Instagram

Kyiv Local Bar – це тапрум від крафтової пивоварні Kyiv Local Brewery на Подолі. У барі пропонують 14 сортів розливного пива власного виробництва й інших крафтових пивоварень, а в меню – бургери, фіш-енд-чипс і ребра. Раніше в цьому приміщенні працював винний бар Like A Local’s.

Owner на Чикаленка

Де: вулиця Чикаленка, 25

Коли: 11:00–23:00

Instagram

Owner – це лаунж-бар на вулиці Чикаленка (Пушкінській). У закладі в цокольному приміщенні пропонують коктейлі й міцні напої, а також кальяни.

Borracho Sour Bar біля Палацу спорту

Де: вулиця Саксаганського, 5

INSTAGRAM

Borracho Sour Bar – це бар із коктейлями категорії сауер біля Палацу спорту. Відкрили формат бармени Олег Якобенко (Bulldozer Group) й Андрій Вальчук (Pink Freud) у січні 2022 року. Заклад призупинив роботу після початку повномасштабного вторгнення РФ, але знову почне приймати гостей 31 березня, тепер з акцентом на сауери, а не на текілу.

Broen на Великій Житомирській

Де: вулиця Велика Житомирська, 20

Коли: 16:00–22:00 (будні), 13:00–22:00 (вихідні)

Instagram

Broen – це бар поблизу Пейзажної алеї від співзасновників Blur Coffee й Octo Tower. Пропонують коктейлі від бар-менеджера Ігоря Бідненка (Podil East India Company), вино й фінгер-фуди. Відкриття відбудеться 28 березня о 18:00.

  • Стритфуд

«Трамвайна» з шаурмою біля Львівської площі

Де: вулиця Бульварно-Кудрявська, 2

Коли: 12:00–19:30

Instagram

«Трамвайна» – це заклад із шаурмою, який команда ресторатора Алекса Купера відкрила в колишній будівлі трамвайної диспетчерської, у якій раніше працювали заклади Burger Farm і Fazenda Bar. У меню – три види шаурми завдовжки 40 сантиметрів, що коштують 160 гривень.

Шаурма в Nunu Diner на Центральному вокзалі

Де: вулиця Вокзальна площа, 1

Коли: 12:00–21:00

Instagram

Nunu Diner – це формат із шаурмою від шеф-кухаря Юрія Нікітюка, який почав роботу на Центральному залізничному вокзалі. У меню – «авторська шаурма» зі свининою й куркою, а також салати.

«Білий налив» на Солом’янці

Де: вулиця Освіти, 4

Коли: 10:00–21:30

Instagram

«Білий налив» – це формат від «Сім’ї ресторанів Дмитра Борисова», який працює з 2018 року. Найбільший заклад у Києві відкрили в Солом’янському районі, це 12-й «Білий налив» у місті та 28-й в Україні. У меню – сидр, хот-доги й устриці.

Gyros For Kyiv на Печерську

Де: вулиця Бойчука, 1/2

Коли: 09:00–19:00

Instagram

Gyros For Kyiv – це кіоск із гіросом й іншими стравами грецької кухні в стритфуд-подачі біля станції метро «Дружби народів».

Обкладинка: Серж Хуцану для The Village Україна