Бар Broen відкривають у подвір’ї поблизу Пейзажної алеї, на Великій Житомирській. Відкриття відбудеться 28 березня, о 18:00.

Фото: Серж Хуцану для The Village Україна

Це новий заклад керівників Blur Coffee й Octo Tower Євгена Білоусова і Марини Гарбуз, який вони запускають разом із фотографкою й інфлуенсеркою Анною Гольцберг і співвласником DL Agency Денисом Костенком. Водночас Broen є перезапуском однойменного закладу, який торік відкрили на Великій Васильківській. Наприкінці 2022 року автор концепції Білоусов (Blur Coffee, Octo) вийшов із проєкту, а заклад перезапустили як O’Plich.

«Broen – це бар у скандинавському стилі з коктейлями, вином і пивом, а головне – без зайвих ускладнень», – розповідає в коментарі The Village Україна Білоусов. «Женя горів цією ідеєю, він запалив нас, ми також у неї закохалися. Ми хотіли зробити місце, яке ніби працює вже багато років: воно має якусь історію, свою текстуру й аудиторію з локалів», – розповідає співзасновник Костенко.

«Мені завжди подобався скандинавський підхід до життя, до того ж хотілося обрати лаконічну назву. Broen шведською означає «міст», а отже, певний зв’язок. А ми вважаємо, що бар – це не стільки про алкоголь, скільки про зв’язок і спілкування», – пояснює співзасновник Білоусов. Як один із референсів називають заклади французького міста Бордо: «Можна просто зайти, замовити келих вина чи коктейль, навіть не уточнюючи, які саме, й отримати хороше house wine чи змішаний напій».

За напої в новому Broen відповідає бар-менеджер Ігор Бідненко (Podil East India Company). Бідненко коментує, що в коктейльній карті акцент зробили на впізнавану класику, а також експерименти зі звичними коктейлями. Наприклад, пропонують твіст на Gimlet й Old Fashioned, витриманий у бочці. Вино пропонуватимуть і звичайне (100 гривень за келих і 400 гривень за пляшку), і натуральне від goodwine.

Меню розробив шеф-кухар Максим Огнєвий, який також є шефом Octo Tower. В основі – тарілки із закусками, мелти й фірмовий запечений камамбер, який подають із томатами, чебрецем, медом, арахісом і шинкою кото.

З меню:

House Wine – 100/400 грн

Old Fashioned – 200 грн

Eggnog – 200 грн

Peniccilin – 220 грн

Margarita – 220 грн

Горгондзола-мус із мигдалем – 135 грн

Скумбрія-мус з огірком й арахісом – 145 грн

Смореброд з оселедцем, крем-чизом і корнішонами – 165 грн

Мелт із тунцем, чедером і солодким соусом із перців – 245 грн

Запечений камамбер – 295 грн

Broen працює в приміщенні на 30 посадкових місць у проході між Великою Житомирською й Пейзажною алеєю. Вхід через паркінг.


Коли

16:00–22:00 (будні)

13:00–22:00 (вихідні)

Де

м. Київ

вулиця Велика Житомирська, 20


Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Кримськотатарська, грузинська, італійська кухня й шаурма: 18 закладів, які відкрили в Києві в березні.

Підпишись на Telegram-канал Тестовий режим – дізнавайся про нові заклади міста першим.