Заклад «Трамвайна» з шаурмою відкрив ресторатор Алекс Купер (Kyiv Food Market, «Молодість», Shalom) біля Львівської площі. Стритфуд-формат працює у колишній будівлі трамвайної диспетчерської, у якій раніше працювали заклади Burger Farm і Fazenda Bar.

Наразі працюють в тестовому режимі – до 20:00 або до солдауту. 

Плани на відкриття формату Купер анонсував The Village Україна у вересні 2022 року. «Наша мета – відремонтувати будівлю, зробити більш ефективною з погляду бізнесу та створити позитивний кейс, із якого може початися відновлення району Львівської площі», – розповідав ресторатор.

Спочатку планували відкрити на локації новий заклад мережі ізраїльських кафе Avi, але врешті обрали інший формат. «У настільки автентичному і незвичному місці для Києва я не захотів робити мережевий формат, – пояснює Купер. – У такому місці хочу зробити «шаурму мрії» – величезного розміру і не за багато грошей. «Трамвайна» – це більше про мрію, втілює її продукт разом із локацією».

«Трамвайна» працює в форматі тейк-евей, із собою можна взяти три види шаурми: «Київський трамвай» (шаурма з куркою), «Ізраїльський трамвай» (фалафель у лаваші) і «Французький трамвай» (жульєн у лаваші). Усі три коштують 160 гривень, усі – довжиною 40 сантиметрів. «Це дійсно дуже велика порція, тому порівнюємо із трамваєм», – пояснює Купер.

До шаурми можна взяти пиво від локального крафтового виробника Underwood (95 грн), вишневий лимонад, бутельований «Вишневий Negroni» (160 грн) та айран (45 грн).


Коли

12:00-21:00

Де

м. Київ

вулиця Бульварно-Кудрявська, 2


Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Споруду на вулиці Бульварно-Кудрявській будували як трамвайну диспетчерську, але її не використовували за призначенням із 1996 року після закриття трамвайної лінії в цьому районі. Із 2011 до 2015 року в просторі працювали заклади: на першому поверсі готували бургери в Burger Farm, а на другому – бар і диджей-плейс Fazenda.

 Детальніше про відкриття закладів під час повномасштабної війни Алекс Купер розповідав в інтерв’ю The Village Україна.

Підпишись на Telegram-канал Тестовий режим – дізнавайся про нові заклади міста першим.