Редакція The Village Україна розповідає про заклади, що відкрили в Києві за вересень. 

Раніше ми розповідали про відкриття серпня, липня, червня, травня, квітня, березня, лютого, січня й 2022 року, а також нові заклади із шаурмою.

Ресторани та кафе

   

«101» у Goodwine на Мечникова

«101» – це ресторан у магазині Goodwine, який відкрили як перезапуск винного бару 101 Wine Bar. У меню від шеф-кухаря Сергія Хегая – поєднання страв європейських й азійських кухонь. Як і раніше, пропонуватимуть вино і влаштовуватимуть закриті вечері. 

 

Де: Goodwine, вулиця Мечникова, 9

Instagram

«Полтава» біля Арсенальної площі

«Полтава» – це бістро з українськими стравами від шеф-кухаря Євгена Клопотенка та співзасновниці «Нової пошти» Інни Поперешнюк, яке запустили в колишньому приміщенні заводу «Арсенал» і закладу Zweig. У меню – страви Полтавщини на зразок галушок і фірмового м’яса, до них пропонують українське вино й напої.

Детальніше про формат ми розповідали в інтерв’ю з власниками.

Де: вулиця Князів Острозьких, 8 (раніше – Московська)

Instagram

«Чакри» на Ярвалу

«Чакри» – це ресторан української кухні, який відкрили як перезапуск закладу Chang на Ярославовому Валу. «Щиро сумуємо за фо бо, хай саном, немами, спрінг-ролами й локшиною, але маємо бути бізнес-реалістами, тому концепція азійського ресторану Chang залишається у 23 лютого, і сподіваємося, що фурорно оновленим і смачнішим повернеться після Перемоги», – пояснюють у команді. В оновленому меню, до прикладу, «український рамен» із курячими кнелями й котлета по-київськи з водоростями вакаме.

Де: вулиця Ярославів Вал, 23-А

Instagram

«Міністерство десертів» біля Золотих воріт

«Міністерство десертів» – це новий формат від власників закладів «Міністерство шаурми» й «Міністерство чебуреків», який відкрили на вулиці Хмельницького неподалік Оперного театру. Окрім десертів, пропонують страви з меню та коктейлі. 

 

Де: вулиця Хмельницького, 32

Instagram

«Юджин Фуд Хол» на Хрещатику

«Юджин Фуд Хол»– це заклад із сімома форматами від власника мережі «Юджин Бургер», який відкрили на Хрещатику. У триповерховому приміщенні можна замовити бургери, азійські страви, піцу, пасту й коктейлі. Як ще одну особливість позначають те, що страви з різних форматів можна оформлювати в одному замовленні на доставку.

 

 

Де: вулиця Хрещатик, 24

Instagram

Bavovna біля Арсенальної площі

Bavovna – це ресторан на території колишнього заводу «Арсенал». Власники описують концепцію закладу як «ресторан-трансформер», у якому можна поснідати, спробувати традиційний англійський сет Afternoon Tea, а ввечері прийти на «розкішну гастровечерю».

Де: вулиця Князів Острозьких, 8

Instagram

Бургерна Etnos біля Хрещатика

Etnos – це заклад з українськими бургерами на вулиці Лютеранській. У меню пʼять видів бургерів: «Ніжинський», «Васильківський», «Бессарабський», «Дніпровський» і «Класичний». До них пропонують українське крафтове пиво й лимонади. 

Де: вулиця Лютеранська, 10-А

Instagram

Lemongrass біля Контрактової площі

Lemongrass – це кафе зі стравами ізраїльської й тайської кухні на вулиці Хорива біля Контрактової площі. «Наш шеф-кухар 15 років жив в Ізраїлі, і так, він єврей українського походження. Він дуже багатогранна особистість, тому й навчався в майстрів із Таїланду», – розповідає команда про вибір концепції. Раніше в цьому приміщенні працювали заклади Greenburger і Hummu Sapiens.

 

Де: вулиця Спаська, 5 (вхід із вулиці Хорива, 16/7)

Instagram

Bloom поблизу ВДНГ

Bloom – це кафе від власника ресторану «Гімалаї» та кафе Samsara Яшві Тріпатхі в ЖК «Ліко-Град» неподалік станції метро «Виставковий центр». У меню закладу є сніданки, боули, сендвічі, круасани й основні страви, а також десерти й кава.

 

Де: ЖК «Ліко-Град», вулиця Юлії Здановської, 46/1 (раніше – Михайла Ломоносова)

Instagram

«За шафою» на Виноградарі

«За шафою» – це кафе в ЖК «Варшавський Плюс» на Виноградарі. Це заклад зі стравами сучасної української кухні, де використовують локальні продукти від українських фермерів. Акцент зробили на сезонність, тому меню час від часу оновлюють, каже команда. 

 

Де: ЖК «Варшавський Плюс», проспект Правди, 51

Instagram

Roadster Pub біля «Шулявської»

Roadster Pub – це заклад на Берестейському проспекті (раніше – проспект Перемоги). «[Це] паб для мотоциклістів, «для своїх», місце, де можна як випити кави, так і посидіти з друзями за келихом пива», – описують концепцію власники. 

Де: проспект Берестейський, 45

Instagram

Кав’ярні

   

Книгарня-кав’ярня Readeat біля «Олімпійської»

Readeat – це книгарня та кав’ярня на вулиці Антоновича. На першому поверсі працює кав’ярня з напоями, сендвічами та десертами, на другому – книжкові полиці й зона для заходів.

Детальніше про формат ми говорили в інтерв’ю із засновником Дмитром Феліксовим.

Де: вулиця Антоновича, 50

Instagram

Ponchyk Boy в ЦУМі

Ponchyk Boy – це мережа закладів із пончиками, новий формат запустили на фудкорті Центрального універмагу разом із магазином електроніки «Техно Їжак». Окрім фірмових пончиків, пропонують кронати й кавові напої.  

Де: ЦУМ, вулиця Хрещатик, 38

Instagram

Rid біля Майдану

Rid – це кав’ярня, яку запустили у межах книгарні Rodovid на Хрещатику. Проєкт консультували власники мережі Takava Coffee-Buffet. Працюють на першому поверсі будівлі Укркоопспілки біля майдану Незалежності, пропонують кавові напої, чай і десерти власного виробництва.  

Де: вулиця Хрещатик, 7/11

Instagram

Idealist Coffee біля НСК «Олімпійський»

Idealist Coffee – це мережа кав’ярень, новий заклад якої відкрили в приміщенні планетарію біля станції метро «Олімпійська». У меню – кава й інші напої, а також десерти й випічка. 

Де: вулиця Велика Васильківська, 57–61/3-А 

Instagram

Dot на ВДНГ

Dot – це матча-бар і кав’ярня від власників мережі Takava Coffee-Buffet, який відкрили на центральній алеї на ВДНГ. Запустили формат у відреставрованій альтанці Виставкового центру. У меню кілька видів церемоніальної матчі, кавові напої та випічка й десерти власного виробництва. 

Де: ВДНГ, проспект Академіка Глушкова, 1

Instagram

YOLO біля площі Українських Героїв

YOLO – це заклад із бабл-ті на вулиці Великій Васильківській. До напоїв пропонують онігірі, моті й макарони. 

Де: вулиця Велика Васильківська, 29

Instagram

«Термос» на Солом’янці

«Термос» – це заклад із кавовими напоями, бургерами та сендвічами на вулиці Єреванській у Солом’янському районі. 

Де: вулиця Єреванська, 31/1

Instagram

Bo Coffee в ЖК Svitlo Park

Bo Coffee – це заклад із кавою, десертами та випічкою на території житлового комплексу Svitlo Park.  

Де: ЖК Svitlo Park, Столичне шосе, 1-А

Instagram

Makamo на Позняках

Makamo – це заклад із кавою та вином на вулиці Урлівській на лівому березі. До напоїв пропонують макарони й інші десерти. 

 

Де: вулиця Урлівська, 5

Instagram

Coffee Spot на ВДНГ

Coffee Spot – це кав’ярня біля «Урбан-парку» на ВДНГ. Тут можна випити кави й придбати скейт чи обладнання для скейтбордингу

 

Де: «Урбан-парк» ВДНГ, проспект Академіка Глушкова, 1

Instagram

Iva на Позняках

Iva – це кав’ярня на проспекті Григоренка на Позняках. У меню – кавові напої, лимонади та десерти. 

 

Де: проспект Петра Григоренка, 36-А

Instagram

Rise & Shine на Петропавлівській Борщагівці

Rise & Shine – це кав’ярня в ЖК «Львівський» на Петропавлівській Борщагівці. До кавових напоїв пропонують звичайні та веганські десерти. 

Де: ЖК «Львівський», вулиця Львівська, 1-А

Instagram

Бари

   

«Київгаз» на Січових Стрільців

«Київгаз» – це заклад із пивом, коктейлями та джанк-фудом на вулиці Січових Стрільців неподалік Львівської площі. Наприклад, можна взяти «Бердичівське» пиво, тако і бань мі. За дизайн інтерʼєру відповідала студія AKZ Architecture (Hanh Cafe & Market, Orang + Utan, Best Way To Cup). 

 

Де: вулиця Січових Стрільців, 14

Instagram

2/1 Wine & Cocktail біля «Либідської»

2/1 Wine & Cocktail – це перший бар від власників мережі пивних магазинів Konteyner, який запустили в ЖК «Французький квартал 2» біля Либідської площі. У карті – класичні коктейлі, вино та закуски.  

 

Де: ЖК «Французький квартал 2», вулиця Академіка Філатова, 2/1

Instagram

«2085» на «Лівобережній»

«2085» – це український виробник крафтового пива, яке у 2020 році запустили Валерій Созановський і Назар Дребот. Перший заклад від виробника в форматі тепруму відкрили в ЖК «Галактика» біля станції метро «Лівобережна». До пива пропонують хот-доги й батат фрі. 

 

Де: ЖК «Галактика», вулиця Євгена Сверстюка, 6-Е

Instagram

Nodo на Дарниці

Nodo – це бар на Дарницькій площі, особливістю якого є безлімітний формат коктейлів: коктейлі в будні коштують 300 гривень (12:00–17:00) і 499 гривень (17:00–21:00), а вихідними – 499 гривень із 12:00–21:00. Також у ресторані пропонують «страви різних кухонь світу» й вино.

 

Де: вулиця Празька, 1

Instagram

А також

   

  • Avalon Cafe біля Золотих воріт.
  • Новий заклад мережі Good Chef на Оболоні.
  • 10-й заклад мережі Gremio Grill на Великій Житомирській.
  • 4-й заклад мережі «Центр шаурми» на Позняках.
  • Ресторан грузинської кухні «Захади дарагой» на вулиці Маккейна на Печерську.
  • Кафе з азійськими стравами Matataki в ЖК Seven.

Обкладинка: Dot