Hanh Cafe & Market – кафе з в’єтнамською кухнею на вулиці Гончара неподалік із перетином із Ярославовим Валом. За кухню в закладі відповідає шеф-кухарка з В’єтнаму Хань. Зверніть увагу, що заклад не працює у понеділок.

Фото: Юлія Вебер

 Підпишись на Telegram-канал ТЕСТОВИЙ РЕЖИМ – дізнавайся про нові заклади міста першим.

Концепція

Hanh Cafe & Market – це заклад з в’єтнамською кухнею від шеф-кухарки з В’єтнаму Хань. Влітку кафе «У Хань» працювало у сезонному барі «Окно» на вулиці Франка, а з кінця вересня знайшло окреме приміщення на Гончара.

«У київських закладах на перший план виводять ресторатора чи дизайнера, ми ж хотіли в основу концепції поставити шефа. Ми назвали заклад на честь Хань, тому що вона і є його суттю», – розповідають співзасновники закладу Артем Вахрін та Кирило Данилюк, які разом працюють в архітектурній студії AKZ Architechtura (Kitaika, Orang+Utan, Bowl). Ще двоє співзасновників – це шеф Хань і співзасновник бару «Окно» Олександр Замятін.

 Hanh Cafe & Market

Де: м. Київ, вулиця Гончара, 30-А

Коли: 12:00-23:00 (з вівторка по неділю)

Facebook

Хань розповідає, що готує національну в’єтнамську кухню: «Це чисто В’єтнам». Додає, що не прив’язується до окремого регіону країни, натомість поєднала в меню дитячі спогади про домашні в’єтнамські страви, а також понад 20-річний досвід роботи з кухнею В’єтнаму в Україні. До відкриття Hanh Cafe & Market Хань працювала, зокрема, у ресторані «Ханой», а також разом із чоловіком відповідала за точку з в’єтнамськими стравами на Троєщинському ринку.

Наразі Hanh Cafe & Market працює шість днів на тиждень – з вівторка по неділю. «Понеділок для нас поки санітарний день. Це потрібно для того, щоб налагодити роботу та дати перепочинок Хань. Адже вона контролює всі процеси на кухні та власноруч видає страви», – розповідають у закладі.

Локація

Фасад Hanh Cafe & Market на вулиці Олеся Гончара можна впізнати за великими вікнами, через які проглядається одна зала та незвичні декоративні елементи на стіні. «Ми спеціально зробили акцент на це вікно та шпалери, люди мимохідь заглядають всередину», – кажуть у кафе.

На стінах і стелі Hanh Cafe & Market поклеїли шпалери з дерев’яною фактурою, яка має ефект візуального обману. «Це ніби просто – поклеїти шпалери. Але в нас пішло на це кілька тижнів: купити текстури у супервисокій роздільній здатності, склеїти їх, нарізати на рулони, тоді ще й з непрямими стінами розібратися», – розповідає співзасновник Вахрін з AKZ Architectura. Додає, що в інтер’єрі хотіли відтворити не так стиль, як підхід в’єтнамських бістро, де на першому плані не дизайн, а смак їжі.

У Hanh Cafe & Market одна невелика зала, а також відкрита кухня і технічні приміщення. Усього в закладі близько 80 квадратних метрів і близько 30 посадкових місць. Крім того, кафе має кілька місць на дерев’яній лавці біля фасаду, де за потреби можна зачекати на столик – заклад працює без бронювання і лише в порядку черги.

Кухня

Меню Hanh Cafe & Market поєднує традиційні в’єтнамські страви та авторські рецепти Хань. У ньому понад 40 позицій – з урахуванням супів (140-195 грн), основних страв (145-250 грн), салатів (135-175 грн), закусок (20-65 грн) і десертів (75-105 грн), а також запозичень з інших азійських кухонь на зразок дімсамів (135-155 грн) і бао (70-100 грн). Водночас тайський суп том-ям (195 грн) у закладі подають у в’єтнамській варіації, каже Хань. Як авторську позицію називає, до прикладу, суп «Том Кха Ґай» (185 грн) на курячому бульйоні з грибами, рисовою локшиною та кокосовим молоком.

Передусім Хань радить скуштувати фірмовий фо бо (140 грн). «Це родинний рецепт, який упродовж 40 років використовують у моїй родині в Ханої, – каже шеф-кухарка Hanh Cafe & Market. – Справжній фо має бути густий і наваристий, як желатин». Додає: щоб виварити фо з кількох видів бульйонів, потрібно чотири доби, а також інгредієнти, які замовляють з В’єтнаму.

З меню спрінг-ролів обираємо варіант із креветкою (140 грн), також пропонують різновид із куркою і тофу (120 грн). Ще одна авторська позиція Хань – смажений рис (145 грн) із яловичиною та кисло-солодким соусом. «Якщо ви не їсте м’яса, пораджу «Бао Бо Тофу» з рисом», – каже шеф-кухарка про страву з грибами шиїтаке та муер.

Фо бо (140 грн)
Спрінг-роли з креветкою (140 грн)
Смажений рис з яловичиною (145 грн)

У Hanh Cafe & Market додають, що згодом запустять і магазин продуктів з Азії. Для цього використовуватимуть дерев’яні полиці на одній зі стін закладу. Зараз на полицях уже є локшина швидкого приготування та соуси з В’єтнаму, але почне роботу магазин за кілька тижнів – асортимент збільшать удвічі-утричі. Також команда Хань планує наступного року запустити доставку по Києву.