The Village Україна розповідає про десять закладів, на відкриття яких ми чекаємо цієї осені в Києві.

 Бістро «Полтава» біля Арсенальної площі

«Полтава» – це бістро української кухні, яке запускають у колишньому приміщенні заводу «Арсенал» співзасновники ресторану «100 років тому вперед» Євген Клопотенко й Інна Поперешнюк. Формат визначають як «маніфест одному з найгастрономічніших регіонів України зі своїм культом їжі». «Канонічне слобожанське м’ясо, галушки, затірки, пундики, квас, а також модерні страви з найкращих локальних продуктів. Ми за творення нових українських смаків та української гастрономії. Надихаючись Котляревським, ми хочемо створити свій шлях із сотнями нових українських страв. Показати кожному українцю, що наша кухня багатогранна, стильна та сучасна. Нові українські страви – герої нової української гастрономічної поеми», – розповідають The Village Україна в команді. 

Формат: бістро

Коли: середина вересня

Де: вулиця Князів Острозьких, 8

Instagram

 

 «Міністерство бургерів» у ЦУМі

«Міністерство бургерів» – це новий формат від власників «Міністерства шаурми» та «Міністерства чебуреків» і шостий заклад мережі Спартака Велішаєва та Євгена Таллера. Відкриють бургерну на шостому поверсі Центрального універмагу на Хрещатику. «Мʼясо для бургерів будуть смажити на відкритому вогні. Окрім бургерів, у меню будуть сніданки, основні страви та коктейлі», – розповідають The Village Україна в команді. Архітектурні рішення ухвалюватиме бюро Альони Бондар I’m Design («Міністерство шаурми», Shalom, Hey Guys). Точної дати відкриття наразі немає, але запуск очікують до кінця осені. 

Формат: бургерна

Коли: осінь

Де: вулиця Хрещатик, 38

 

 Книгарня-бар «Плекай» на Подолі

«Плекай» – це новий заклад, що відкривають власники книгарень-кав’ярень «Книжковий Лев» Катя Іванова та Саша Рябчук на вулиці Спаській на Подолі. «Це буде поєднання книгарні та камерного пивного бару із крафтовим українським пивом і неординарними гастрономічними доповненнями», – розповідає Іванова The Village Україна. У книгарні спеціалізуватимуться на вживаних і рідкісних книгах. «Побудуємо екосистему, у якій будемо приймати книги від перших читачів, оцінювати, за необхідністю реставрувати їх і знаходити їм нових читачів», – пояснює Іванова.

Формат: книгарня і пивний бар

Коли: осінь

Де: вулиця Спаська, 22

Instagram

 

 Новий формат від Bimbo на Подолі

Новий заклад із шаурмою, хот-догами та кавою відкриє на вулиці Ярославській неподалік від автостанції «Поділ» власник кав’ярень «Bimbo: кава & more» Дмитро Кравченко. «Це новий для нас формат, у якому ми хочемо поєднати якісний стритфуд і каву, зробивши його повноцінною частиною міста», – розповідає Кравченко The Village Україна. Заклад буде розрахований як на take away, так і на невелику посадку в залі й сезонній терасі. Також буде працювати доставка. 

Формат: стритфуд

Коли: жовтень

Де: вулиця Ярославська, 5/2

 

 Кафе «Жайворонки» на Глибочицькій

«Жайворонки» – це новий проєкт засновниці закладу Rafinad і зірки телешоу «Мастер Шеф» Катерини Пєскової, який відкриють у ЖК Podil Plaza на Глибочицькій. «Rafinad – це була амбітна мрія створити класні десерти без досвіду роботи в ресторанній сфері, без досвіду, як керувати людьми та бізнесом. «Жайворонки» – це дорослий, зважений проєкт. Він дорослий у підході, концепції та рішеннях. Це ком'юніті людей, які цінують свободу, щирість і мають гарний смак до життя», – розповідає The Village Україна Пєскова. Додає, що символом обрали жайворонка, бо це «людина-птах як найвища форма людського буття за філософією Григорія Сковороди, притчі якого надихнула на назву кафе». У закладі можна буде замовити сніданок, обід і десерт, а також випити вина. 

Формат: кафе

Коли: осінь

Де: вулиця Глибочицька, 73

 

 Книгарня Rodovid біля Майдану

Rodovid – це книгарня, яку відкриває на Хрещатику меценат і колишній директор «Мистецького Арсеналу» Ігор Дідковський. Формат описують як «центральна книгарня країни на Майдані». «Ми мріємо, щоб вона стала представництвом найкращих видавництв країни, осередком промоції нових видань і дитячої літератури, центром душевної реабілітації військових, поєднанням книг, мистецтва, культури, музики, шанування, спілкування та саморозвитку в унікальному місці – у самому серці столиці», – розповідають у закладі. Також у книгарні буде кав’ярня, запуск якої консультує команда Takava Coffee-Buffet.

Формат: книгарня-кав’ярня

Коли: вересень

Де: вулиця Хрещатик, 7/11

Instagram

 

 Avalon Cafe біля Золотих воріт

Avalon – це ресторан на вулиці Леонтовича поблизу Володимирського собору, який працює з 1992 року. У вересні заклад запустить окремі кафе та клуб. «Avalon відомий своїм рівнем якості та сервісу, кафе не буде винятком. Це прикольне тусовочне місце в центрі міста у форматі міського кафе, де щодня з 19:00 працюватиме діджей», – розповідають The Village Україна в команді. У жовтні також планують запустити клуб.

Формат: кафе

Коли: 15 вересня

Де: вулиця Леонтовича, 3

Instagram

 

 Перший заклад львівської мережі «4 чебуреки» в Києві

«Чотири чебуреки Prosecco Bar» – це мережа закладів, яка з 2018 року працює у Львові. У команді описують формат як «перша мережа, яка почала просувати чебуреки для хіпстерів»: «Ми придумали інноваційне тісто, яке вбирає менше жиру, вирішили робити до нього авторські начинки та подавати з крафтовим пивом, вином та ігристим. Усе це завернули в обгортку «чебуречної третьої хвилі» або ж «чебурека здорової людини». Як розповідає The Village Україна засновниця мережі Тетяна Абрамова, перший заклад у Києві відкриють на Солом’янці, у колишньому приміщенні кафе Tost Food & Bar.

Формат: кафе

Коли: осінь

Де: вулиця Солом'янська, 16

Instagram

 

 128 Cafe на автостанції «Поділ»

 

Cafe 128 – новий проєкт співзасновника Milk Bar Олександра Прохоренка. Навесні 2021 року запустили перше кафе в житловому комплексі «Комфорт Таун», пізніше почали роботу в ЖК «Французький квартал 2» й Tetris Hall. Четвертий заклад формату готують до відкриття в приміщенні автостанції «Поділ», в іншій частині якої у 2021 році запустили піцерію «Автостанція»

Формат: кафе

Коли: вересень

Де: вулиця Нижній Вал, 15-А

Instagram

 

  Idealist біля «Олімпійської»

Idealist – це мережа кав’ярень, 11-й заклад якої відкриють біля НСК «Олімпійський». Раніше в цьому приміщенні поблизу Троїцької площі працював заклад Cup & Cake.

Формат: кав’ярня

Коли: вересень

Де: вулиця Велика Васильківська, 57/3

Instagram

 Обкладинка: «Міністерство бургерів»