The Village Україна підбиває підсумки весни, висвітлюючи заклади, які припинили роботу чи перезапустили впродовж сезону в Києві.

 Раніше ми пригадували закриття зими та 80 закладів, які закрили в місті за 2022 рік.

 Підпишись на Telegram-канал Тестовий режим – дізнавайся про нові заклади міста першим.

  • Закриття

«Фалафель у Хасана» на «Лісовій»

Формат: стритфуд

Де: вулиця Біломорська, 1

«Фалафель у Хасана» – це кіоск із вуличною їжею, який працював на ринку поблизу станції метро «Лісова». Власник Хасан продавав у Києві фірмовий фалафель із 1997 року. Перша точка кухаря була розташована поряд з Індустріальним мостом, друга – біля заводу «Більшовик». Останні 15 років Хасан працював на території ринку біля метро «Лісова», але кіоск демонтували у квітні. Незабаром засновник планує відновити роботу стритфуду в межах сезонного фудкорту «Вхід 6» від Арт-заводу Платформа.

«Буланжері» біля Хрещатика

Формат: кафе-пекарня

Де: вулиця Лютеранська, 7/10

«Буланжері» – це кафе-пекарня від «Сільпо Resto», яка працювала в приміщенні на Лютеранській упродовж 15 років. «Заклад тішив круасанами й випічкою з 2007 року, пережив COVID, але наразі не зміг подолати обставини», – коментують The Village Україна у Fozzy Group. У квітні на локації відкрили новий заклад мережі «Пиріжкова Тітка Клара».

Very Well Cafe біля Пасажу

Формат: сімейний ресторан

Де: вулиця Хрещатик, 15/4

Very Well Cafe – це сімейний ресторан, який працював поблизу майдану Незалежності. Мережа повідомила про переїзд закладу на нову локацію, у приміщенні вже почав роботу інший заклад Good Friends. У Very Well Cafe продовжують роботу заклади на Дніпровській набережній і вулицях Чорновола, Сікорського й Леваневського.

Trattoria Zucca на Павлівській

Формат: ресторан італійської кухні

Де: вулиця Павлівська, 26/41

Trattoria Zucca – це ресторан італійської кухні від мережі La Famiglia (Kyiv Food Market, Vino e Cucina, «Хуторець на Дніпрі»), який відкрили у 2015 році. Спеціалітетом визначали страви з гарбузом. У приміщенні готують відкриття нового гастрономічного проєкту.

Perfetto біля Софії

Формат: ресторан

Де: вулиця Володимирська, 29/1

Perfetto – це ресторан на вулиці Володимирській неподалік від Софійського собору, який відкрили на колишній локації закладів Limonade і «Містер Снек». У квітні в приміщенні почав роботу заклад харківської мережі «Крендель».

Аli Baba на Саксаганського

Формат: ресторан турецької кухні

Де: вулиця Саксаганського, 87

Аli Baba – це ресторан турецької кухні, який працював на розі вулиць Саксаганського й Паньківської. У квітні в приміщенні відкрили новий ресторан під назвою Bayraktar. Раніше тут також працював заклад Kuzu.

«Хлібний» біля «Олімпійської» й Оперного

Формат: кафе-пекарня

Де: вулиця Хмельницького, 32; вулиця Антоновича, 46;

«Хлібний» – це мережа кафе-пекарень, яку розвивають ресторатори Дмитро Заходякін й Аліна Косічкіна (Holy Burger, «Стейкхаус», Agatha). Навесні припинили роботу заклади мережі на вулицях Хмельницького й Антоновича. У приміщенні біля НСК «Олімпійський» власники відкрили інший формат Holy Burger Kiosk.

Rojo Ojo біля парку Шевченка

Формат: ресторан

Де: вулиця Володимирська, 61/11

Rojo Ojo – це ресторан із латиноамериканськими стравами, який працював на розі вулиць Володимирської і Льва Толстого, а до цього – на Оболоні. Раніше в цьому приміщенні також працював заклад Gastronom. Навесні в приміщенні відкрили новий формат «Корнер бар 61/11».

«Чічіко» в «Новопечерських Липках»

Формат: ресторан грузинської кухні

Де: вулиця Драгомирова, 17–Д

«Чічіко» – це ресторан у форматі «сучасна грузинська кухня». Другий заклад мережі після локації на Ярвалу відкрили в січні 2022 року на території ЖК «Новопечерські Липки». Заклад не працює тимчасово, він відновить роботу згодом, кажуть в команді.

Parakalo біля Контрактової площі

Формат: бар

Де: вулиця Костянтинівська, 11-В

Parakalo – це сезонний бар на першому поверсі готелю Bursa, який запустили влітку 2019 року. Пропонували прості коктейлі й вечірки. Навесні в приміщенні почав роботу шоурум бренда Trip:Tych.

Pro Coffee напроти Оперного

Формат: кав’ярня

Де: вулиця Володимирська, 51/53

Pro Coffee – кав’ярня напроти Оперного театру, яка працювала з квітня 2019 року. У закладі зі скляним фасадом пропонували класичні й альтернативні напої. Навесні в приміщенні почав роботу магазин оптики.

Hummu Sapiens біля Контрактової

Формат: ресторан

Де: вулиця Хорива, 16/7

Hummu Sapiens – це заклад із близькосхідними стравами біля Контрактової площі, який відкрили наприкінці 2021 року. У меню – кілька видів хумусу, шакшуки й боулів, сніданки пропонують упродовж усього дня. Запускала формат ізраїльсько-українська група компаній Quattrgroup. Навесні в приміщенні почав роботу новий формат Greenburger.

Pizza House на Чикаленка

Формат: піцерія

Де: вулиця Чикаленка, 24-А

Pizza House – це мережева піцерія, заклад якої працював на вулиці Чикаленка (раніше – Пушкінська). У компанії продовжують працювати заклади на проспектах Бажана, Івасюка й Броварському, а також на вулицях Борщагівській і Саперно-Слобідській.

Gorilla’s Coffee біля кінотеатру «Жовтень»

Формат: кав’ярня

Де: вулиця Межигірська, 39/20

Gorilla’s Coffee – кав’ярня з жовтим фасадом на розі вулиць Межигірської та Введенської на Подолі. Пропонували напої на каві власного обсмажування, заклад вирішили закрити через повномасштабну війну. Утім, компанія Gorilla’s Coffee продовжує працювати з імпортом кави.

Gastrobar №7 біля «Театральної»

Формат: бар

Де: вулиця Чикаленка, 9-А

Gastrobar №7 – це заклад на вулиці Чикаленка (раніше – Пушкінська). Пропонували коктейльну карту в стилі мапи світу, а також організацію вечірок.

«К3» біля «Олімпійської»

Формат: кав’ярня

Де: БЦ Platforma, вулиця Короленківська, 3

«К3» – кав’ярня від власників Blur Coffee й Octo Tower, яку запустили на початку 2021 року в коворкінгу Platforma біля «Олімпійської». У меню – кава, круасани й десерти.

Mira Foods Market біля Контрактової

Формат: кафе

Де: вулиця Костянтинівська, 19

Mira Foods Market – це заклад зі «здоровим фастфудом» від власників «Пиріжкової Тітки Клари». Останній заклад мережі припинив роботу на розі вулиць Костянтинівської й Нижній Вал на Подолі. У приміщенні продовжує працювати «Пиріжкова Тітка Клара», згодом її розширять на колишню залу Mira.

«Чайне дерево» на Воздвиженці

Формат: чайна

Де: вулиця Воздвиженська, 25

«Чайне дерево» – це чайна на Воздвиженці, яку запустили у 2021 році. Пропонували китайський чай, а також сніданки й десерти.

Ala Cafe на «Олімпійській»

Формат: стритфуд

Де: вулиця Велика Васильківська, 66

Ala Cafe – заклад із шаурмою й турецькою кухнею напроти НСК «Олімпійський», який відкрила торік команда однойменного харківського закладу.

  • перезапуски

Guramma біля площі Слави

Формат: ресторан італійської кухні

Де: вулиця Дніпровський узвіз, 1

Guramma – це ресторан на площі Слави, який відкрили як перезапуск закладу Guramma Italiana. Навесні в приміщенні почав роботу оновлений формат Idillio. Концепцію визначають як «італійська кухня з креативною шоу-подачею».

Pub.ua у Пасажі

Формат: паб

Де: вулиця Хрещатик, 15/4

Pub.ua – це паб від мережі Docker’s поблизу Хрещатика, який працював із 2019 року. До цього в приміщенні працював заклад Docker’s ABC, який об’єднував формати артпабу й музею рок-н-ролу. Навесні в підвальному приміщенні відкрили новий заклад Garnison.

Ресторан «Нікала» біля Житнього ринку

Формат: ресторан грузинської кухні

Де: вулиця Хорива, 1-А

«Нікала» – це ресторан грузинської кухні, який протягом понад десяти років працював біля Житнього ринку на Подолі. У березні заклад перезапустили: тепер тут пропонують не лише грузинські страви, а й українські, а назву змінили на Slava U.

«Захаді дарагой» біля «Паруса»

Формат: ресторан грузинської кухні

Де: бульвар Лесі Українки, 2

«Захаді дарагой» – це ресторан грузинської кухні, який працював на бульварі Лесі Українки, поблизу БЦ «Парус». У березні в двоповерховому приміщенні почав роботу заклад NeRest. Раніше на цій локації працював заклад мережі L’Kafa.

Veterano Pizza на Оболоні

Формат: піцерія

Де: вулиця Олександра Архипенка, 8

Veterano Pizza – піцерія від компанії Veterano Group, що об’єднує бізнеси, засновані ветеранами АТО. Заклад на Оболоні на умовах франчайзу відкрили на вулиці Олександра Архипенка влітку 2022 року. Замість нього запустили новий формат Pizza Bro, ще один заклад Pizza Bro почав роботу на Березняках.

«Божевільні» на Межигірській

Формат: бар

Де: вулиця Межигірська, 20

«Божевільні» – це бар на Подолі, біля перетину Нижнього Валу й Межигірської. У меню були алкогольні напої й закуски, також проводили події на зразок стендапу. Раніше в цьому приміщенні працював заклад Chicagos, навесні тут запустили формат «Офензива».

Обкладинка: «Хлібний»