The Village Україна підбиває підсумки зими, висвітлюючи заклади, які припинили роботу чи перезапустили впродовж цього часу в Києві.

 Раніше ми пригадували 80 закладів, які закрили в місті за 2022 рік.

 Підпишись на Telegram-канал Тестовий режим – дізнавайся про нові заклади міста першим.

  • Закриття

1957 Coffee Bar (Kachorovska Cafe) на Подолі та біля ЛТ

Де: вулиця Боричів Тік, 35-A; вулиця Велика Васильківська, 14;

1957 Coffee Bar – це кафе від українського виробника одягу та взуття Kachorovska, які запускали сім років тому під назвою Kachorovska Cafe. Працювали два заклади мережі на Подолі та поблизу площі Льва Толстого. Кафе біля ЛТ закрили 15 січня, кафе на Боричевому Току – 31 січня. В обох закладах замість просторів кафе тепер працюють шоуруми Kachorovska.

Katsu Sando

Де: вулиця Велика Житомирська, 34

Katsu Sando – це заклад із японськими сендвічами кацу-сандо на Великій Житомирській, який відкрили влітку 2021 року. За формат відповідав британський шеф-кухар Деніел Фіппард, який протягом тривалого часу розвивав ресторан «Мыши Бляхера» у Дніпрі. Раніше в цьому просторі працювали заклади Lion Cafe та «Бабка Бейкері», узимку на локації почало роботу кафе-кондитерська Collie.

MaMatcha

Де: вулиця Московська, 2

MaMatcha – це кафе з чаєм матча та десертами біля «Арсенальної». Відкривала формат ресторанна компанія Bulldozer Group російського ресторатора Олександра Орлова (Eshak, Queen Kiev, Virgin Izakaya Bar), яка зараз працює під брендом Enjoy Group. 

108 Food & Yoga

Де: вулиця Велика Житомирська, 21

108 Food & Yoga – заклад на Великій Житомирській, що поєднує формати йога-студії та кафе. Двоповерховий простір відкрили навесні 2021 року неподалік від перетину з вулицею Гончара. Наприкінці 2022-го в приміщенні почала роботу «Більярдна».

Once Upon A Time

Де: вулиця Борисоглібська, 8/13

Once Upon A Time – це ресторан на вулиці Борисоглібській між станціями метро «Контрактова площа» та «Поштова площа». У меню – авторські страви від шеф-кухаря Юрія Нікітюка (Wine Love). Раніше в цьому приміщенні працював заклад Rebra & Kotlety, узимку на локації відкрили бар «Божевільний» від команди з Харкова.

Feliz Coffee & Food

Де: вулиця Нижній Вал, 41/27

Feliz Coffee & Food – це кав’ярня на колишній локації закладів Burger 41 та Ital Caffe на Подолі. «Головна концепція закладу – душа та смак. Ми намагаємося відповідати на кожен запит гостя, роблячи його трохи щасливішим. Адже Feliz у перекладі з іспанської – «щасливий»», – розповідають у кав’ярні. Пропонують напої та десерти. Продовжує роботу перший заклад Feliz, який відкрили у 2019 році біля проспекту Перемоги.

Platz

Де: вулиця Спаська, 1/2

Platz – коктейльний бар на розі Спаської та Костянтинівської на Контрактовій площі, який почав роботу навесні 2021 року. Запрошували на авторські коктейлі та діджей-сети. Узимку на локації відкрили коктейльний бар Nanovo.

Fat Fish Sushi

Де: ВДНГ, павільйон №5

Fat Fish Sushi – сервіс доставки ролів у Голосіївському та Печерському районах. У меню – роли та суші. Також працюють на літньому майданчику в 5-му павільйоні ВДНГ. Раніше в цьому приміщенні запустили формат Kung Po, а лютому на локації почав роботу новий формат United Food Center.

Магазин і винний бар Roots у просторі «Рейтарська Circle».

Де: «Рейтарська Circle», вулиця Рейтарська, 15

Roots – це український постачальник вина, який відкрив перший фізичний магазин у гастропросторі «Рейтарська Circle» біля Золотих воріт. Магазин припинив роботу 31 грудня 2022 року. «Це було непросте рішення, але все-таки наш магазин-бар зачиняється, оскільки в умовах війни нам важко підтримувати цей проєкт», – коментують у Roots. Водночас компанія продовжує працювати як онлайн-магазин і постачальник вина для сфери гостинності.

El Gordo

Де: вулиця Велика Васильківська, 16

El Gordo – двоповерховий заклад із мексиканськими стравами навпроти кінотеатру «Київ» біля площі Льва Толстого. У меню були тако, буріто й чурос.

Copper Pub

Де: вулиця Велика Житомирська, 15-А

Copper Pub – це бар на розі Великої Житомирської та Стрілецької біля Пейзажної алеї. Узимку в приміщенні відкрили ресторан узбецької кухні Havokand.

«Портер Паб»

Де: вулиця Мазепи, 3

«Портер Паб» – це мережа київських пабів. Узимку припинив роботу заклад біля станції метро «Арсенальна», у підвальному приміщенні на вулиці Мазепи вже відкрили мережевий ресторан грузинської кухні Gogi.

  • Перезапуски

Pinzaza

Де: Kyiv Food Market, вулиця Князів Острозьких, 8

Pinzaza – це корнер із пінцою й пастою на фудхолі Kyiv Food Market, який наприкінці 2022 року запустили ресторатори Анна Козаченко (Milk Bar) і Михайло Серебрін і Дмитро Колбасюк (Monica Pinza Pasta Bar). Узимку замість нього Козаченко запустила новий формат Pasta & Focaccia (так, із пастою та фокачею).

Broen

Де: вулиця Велика Васильківська, 48

Broen – коктейльний бар між станціями метро «Площа Льва Толстого» й «Олімпійська». У двоповерховому приміщенні можна було присісти згори, а внизу придбати із собою сидр чи вино й закуски. Наприкінці 2022 року з проєкту вийшов співзасновник та автор концепції Женя Білоусов (Blur Coffee, Octo), його перезапустили як O’Plich.