Пандемія й карантин чи не найбільше вдарили по малому бізнесу, зокрема по невеликих незалежних ресторанах. На початку карантину головний песиміст ресторанного бізнесу Девід Ченг застерігав – через відсутність державної підтримки у світі можуть залишитися лише великі ресторанні мережі та фастфуд. І вересень із точки зору відкриттів нових закладів у Києві також був місяцем досвідчених рестораторів і компаній. Рестораторка Анна Козаченко відкрила третій Milk Bar у ЦУМ, Максим Храмов запустив нову Pastateca, нові заклади запустили й «Сім’я ресторанів Дмитра Борисова», Tarantino Family та Bulldozer Group. Масштабування в Києві продовжили й кавові мережі: Idealist Coffee відкрили найбільш центральну кав’ярню біля майдану Незалежності, Lion Coffee запустили формат Balance Coffee з прицілом на нову мережу, а Moloto Zeleno почали працювати відразу в кількох кав’ярнях у центрі. Інше помітне відкриття – 6-поверхова багатофункціональна вежа Octo Tower на Мечникова: формат із брю-баром, магазином, фотостудією та школою вже став новою інстаграмною локацією.

Чи не найбільш динамічно продовжує змінюватися ресторанний Поділ: окрім Pastateca на місці Celentano, біля Контрактової площі нарешті відкрили моноформат Ramen vs Marketing. У колишньому приміщенні Call Me Cacao почав роботу формат Pancakes, на Боричевому Току – винний бар «Мальбек Танго&Вино», на Хорива – музичний бар Stroller, а на Спаській – кав’ярня Once In Kyiv. Це до того, як улітку поблизу Контрактової відкрили нові формати «Чебурек & More», Das Grun і Cancale Concept Bar, а незабаром очікується відкриття нового «Хлібного» та перезапуск бістро White Noise у Bursa Hotel. Ще одна гарна новина – з 28 вересня (принаймні на два тижні) київські заклади знову можуть приймати більше 50% посадкових місць за правилами «жовтої зони».

Підтримай The Village!

  • Ресторани та кафе

Milk Bar

Де: ЦУМ, вулиця Хрещатик, 38

Коли: 10:00–23:00

Instagram

Milk Bar TSUM – третій заклад формату Milk Bar від рестораторки Анни Козаченко. На відміну від першого Milk Bar на Шота Руставелі та Kyiv Food Market, ресторан на сьомому поверсі Центрального універмагу пропонує також піцу. У закладі інтер’єр від команди Дениса Беленка (Good Girl, Adelle, Wine Love) і тераса з краєвидом на Хрещатик.

Ramen vs Marketing

Де: вулиця Костянтинівська, 2-А

Коли: 12:00–21:00 (з неділі до четверга), 12:00–23:45 (п’ятниця та субота), перерва – 16:00–17:00

INSTAGRAM

Ramen vs Marketing – моноформат рамену від компанії Food vs Marketing. Четвертий заклад у Києві почав роботу на Подолі біля Контрактової площі. У меню – рамени на різних видах бульйону від 59 гривень. Як і інші заклади, працюють із перервою.

Follower

Де: вулиця Велика Васильківська, 24

Коли: 10:00–23:00

FACEBOOK

Follower – ресторан біля площі Льва Толстого, де готують страви італійської та американської кухні. Зокрема, у меню піца та бургери, а також коктейльна карта від Олексія Костенюка (S34). Інтер’єр двоповерхового закладу – відповідальність майстерні YODEZEEN.

Pastateca

Де: вулиця Спаська, 9-А

Коли: 09:00–23:00

FACEBOOK

Pastateca – це формат італійського ресторану від колишнього керівника Celentano Максима Храмова. Третій заклад після ресторану біля площі Льва Толстого та під Києвом відкрили на Подолі, на колишній локації Celentano. У меню – фірмова паста, піца та інші страви італійської кухні.

Blanke City Bistro

Де: вулиця Велика Васильківська, 62-А

Коли: 11:00–23:00

Instagram

Blanke City Bistro визначають формат як «французько-італійське бістро»: тут пропонують пінцу, фруктові тарти, а також кавові напої й коктейлі. Використовують крафтові продукти з екоферми, що спеціалізується на продуктах із молока буйволиць. Розташований заклад навпроти НСК «Олімпійський».

Krasivo Est

Де: Крутий узвіз, 6/2

Коли: 10:00–22:00

Instagram

Krasivo Est – це перший заклад мережі з Харкова в Києві. У кафе на колишній локації бару «Буду позже» на Бессарабці пропонують смузі-боули, вафлі, а також напої. У жовтні готують відкриття другого закладу в місті на Подолі.

Pancakes

Де: вулиця Нижній Вал, 35

Коли: 08:30–22:00

Facebook

Pancakes – кафе на Подолі, що спеціалізується на панкейках. У закладі в колишньому приміщенні Call Me Cacao на вулиці Нижній Вал готують панкейки, мініпанкейки та французькі млинці з різними додатками.

Holly Food

Де: ВДНГ, проспект Академіка Глушкова, 1, павільйон 17

Коли: 11:00–22:00

INSTAGRAM

Holly Food – це заклад із піцою та бургерами від кіностудії Film.ua, який після локації на Троєщині відкрили й на ВДНГ. Готують піцу в неаполітанському стилі у дров’яній печі. Незабаром планують запустити доставку.

Vino DiVino

Де: вулиця Коновальця, 44

Коли: 12:00–23:00

INSTAGRAM

Vino DiVino – ресторан італійської кухні на Печерську, який відкрили в колишньому приміщенні Givi Rubinstein на бульварі Лесі Українки. У меню – піца, паста та інші страви з Італії.

Gremio Grill

Де: вулиця Велика Васильківська, 74

Коли: 10:00–22:00

FACEBOOK

Gremio Grill – мережа закладів, що спеціалізуються на м’ясі та бургерах. Новий відкрили біля НСК «Олімпійський», раніше тут працював заклад JOMO.

Nabegu Street Food Cafe

Де: Русанівська набережна, 8/2

Коли: 11:00–23:00

FACEBOOK

Nabegu Street Food Cafe – заклад із вуличною їжею на Русанівській набережній. У меню – шаурма, бургери, хот-доги й локшина. До страв пропонують крафтове пиво від виробника Varvar.

  • Кав’ярні

Octo Tower

Де: вулиця Мечникова, 5

Коли: 09:00–21:00 (будні), 10:00–22:00 (вихідні)

Instagram

Octo Tower – шестиповерхова вежа, що поєднує формати кав’ярні, школи, фотостудії та магазину. Кав’ярня Octo працює як брю-бар: тут готують виключно еспресо та каву ручного приготування. Також можна придбати каву від українських обсмажувальників і кавові аксесуари. Запустили комплекс засновники кафе Blur Coffee на «Кловській».

Balance Coffee

Де: вулиця Білоруська, 2-А

Коли: 08:00–20:00 (будні), 09:00–20:00 (вихідні)

Instagram

Balance Coffee – новий формат кав’ярні від мережі Lion Coffee, що працює з 2014 року. Заклад відкрили в колишньому приміщенні першої кав’ярні Lion Coffee, яке розширили та відремонтували. У меню – класичні та авторські напої на основі кави.

Brewtiful Bar

Де: вулиця Лютеранська, 6-А

Коли: 07:30–23:00 (з неділі до четверга), 10:00 – до останнього гостя (п’ятниця та субота)

Instagram

Brewtiful Bar – кав’ярня та бар на вулиці Лютеранській біля Хрещатика. Окрім кави, коктейлів і вина, пропонують випічку від Bakehouse (goodwine).

Idealist Coffee

Де: БЦ Spaces, майдан Незалежності, 2

Коли: 08:30–22:00

Instagram

Idealist Coffee – мережа кав’ярень, що за рік відкрила кав’ярні в кількох українських аеропортах і продовжує розвиток у Києві. Нова кав’ярня почала роботу в Будинку профспілок біля майдану Незалежності. Заклад працює не лише для працівників бізнес-центру Spaces, а й для всіх охочих.

Moloto Zeleno

Де: вулиця Мазепи, 3; вулиця Шота Руставелі, 20;

Коли: 08:00–22:00 (будні), 09:00–22:00 (вихідні)

Instagram

Moloto Zeleno – нова мережа кав’ярень, у вересні відкрили нові заклади біля станцій метро «Площа Льва Толстого» та «Арсенальна». Пропонують кавові напої та сніданки, які готують протягом усього дня. Інші заклади мережі працюють на вулицях Пирогова та Жилянській.

Brew

Де: БЦ Forum Infinity, вулиця Саксаганського, 53/80

Коли: 09:00–20:00

Instagram

Brew – мережа кав’ярень у бізнес-центрах Forum. У новій кав’ярні в БЦ Forum Infinity, що відкрили в колишньому приміщенні готелю «Кооператор» на Саксаганського, пропонують не лише каву, а й страви та коктейлі.

Once in Kyiv

Де: вулиця Спаська, 11

Коли: 08:30–21:00 (будні), 10:00–22:00 (вихідні)

Instagram

Once in Kyiv – кав’ярня на вулиці Спаській на Подолі. У меню – кава, інші напої та десерти.

Fit & Sweet

Де: вулиця Богдана Хмельницького, 16–22

Коли: 09:00–21:00

INSTAGRAM

Fit & Sweet – це кафе-кондитерська на фудкорті «Київпроєкт» біля «Театральної». У меню – солодощі без цукру та глютену, які виготовляють із натуральних продуктів від місцевих ферм.

Apostrophe Coffee

Де: вулиця Джона Маккейна, 20-А

Коли: 07:30–20:00

Instagram

Apostrophe Coffee – це кав’ярня на Печерську. До кави пропонують сендвічі та десерти, працюють із кавою власного обсмажування.

Re:Turn Coffee

Де: БЦ «Хвиля», вулиця Коновальця, 36-Д

Коли: 08:00–20:00 (будні), 09:00–20:00 (вихідні)

Instagram

Re:Turn Coffee – це кав’ярня на вулиці Євгена Коновальця на Печерську. До напоїв пропонують сендвічі та десерти.

Coffee Temple Roasters

Де: вулиця Металістів, 35/15

Коли: 08:00–21:00 (будні), 09:00–21:00 (вихідні)

Instagram

Coffee Temple Roasters – це кав’ярня біля станції метро «Шулявська». Окрім класичних кавових напоїв, пропонують колд-брю й еспресо-тонік, а також каскару та комбучу.

Insight Coffee

Де: ТЦ VMB, проспект Перемоги, 136

Коли: 07:30–21:00

Instagram

Insight Coffee – це перезапуск кав’ярні Doppio, що працювала з 2014 року. В оновленому закладі біля станції метро «Житомирська» інтер’єр від студії AKZ Architectura (Best Way To Cup, Orang + Utan, Hanh Cafe & Market).

«Хелоу!»

Де: ЖК Respublika, бульвар Тадея Рильського, 1

Коли: 08:00–20:00 (будні), 09:00–21:00 (вихідні)

«Хелоу!» – кав’ярня в житловому комплексі Respublika на Теремках. Окрім класичних кавових напоїв, продають круасани, десерти та морозиво від кафе-кондитерської Honey.

«Ровесник»

Де: вулиця Будівельників, 35

Коли: 11:00–21:00 (із середи до понеділка), 17:00–21:00 (вівторок)

INSTAGRAM

«Ровесник» – це домашнє кафе на Дарниці, в якому роль офіціанта й бармена виконує власник. Можна скуштувати каву чи вино, а також послухати музику на вінілі чи зіграти в шахи.

  • Бари

Zijincheng

Де: «Розкажи мені про Китай», вулиця Велика Васильківська, 68

Коли: 18:00–00:00 (з вівторка до суботи)

INSTAGRAM

Zijincheng – коктейльний бар у кафе «Розкажи мені про Китай» на «Олімпійській». У меню – коктейлі «Гречка-шоколад» і «Рис-лайм». Заклад працює з вівторка до суботи, в інші дні обслуговують кафе.

Why Bar

Де: вулиця Героїв Сталінграда, 24

Коли: 17:00–02:00

Instagram

Why Bar – коктейльний бар на Оболонській набережній. Готують класичні та авторські напої, до них пропонують бургери.

Par Bar ³

Де: Дніпровська Набережна, 28

Коли: 12:00–00:00

Facebook

Par Bar ³ – третій заклад мережі коктейльних барів і кальянних, який раніше запустили на Шота Руставелі та Солом’янці. Новий заклад формату відкрили на лівому березі. Коктейлі подають на 9-метровій барній стійці, яку називають однією з найдовших у місті.

Stroller Bar

Де: вулиця Хорива, 43/23

Коли: 16:00–23:00 (з четверга до неділі)

Facebook

Stroller Bar – музичний бар на Подолі. Фірмовий коктейль закладу – Kyiv Sour із додаванням каштанового лікеру. Бар працює з четверга до неділі. Раніше на цій локації запускали заклади Khoryv Bar і Za#balo Bar.

Moka Tapas y Vino

Де: вулиця Ярославів Вал, 16

Коли: 08:00–23:00

FACEBOOK

Moka Tapas y Vino – заклад із вином і тапас на Ярославовому Валу. Фірмова страва – паелья, яку подають на двох. Також готують класичні й іспанські сніданки.

«Мальбек Танго&Вино»

Де: вулиця Боричів Тік, 41

Коли: 17:00–23:00 (будні), 13:00–23:00 (вихідні)

Facebook

«Мальбек Танго&Вино» – заклад біля Контрактової площі, що поєднує формати винного бару й танцювального майданчика для танго.

Zivot A Pivo

Де: вулиця Коновальця, 15/3

Коли: 16:00–23:00 (понеділок-четвер), 16:00–00:00 (п’ятниця-неділя)

Instagram

Zivot A Pivo – новий заклад готельної компанії Reikartz, формат визначають як «німецько-чеський паб». У меню – крафтове пиво, шніцель і закуски.

«Кутовий»

Де: вулиця Еспланадна, 34/2

Коли: 11:00–00:00

FACEBOOK

«Кутовий» – паб біля НСК «Олімпійський», який відкрили фанати футбольного клубу «Динамо». Пропонують пиво та інші напої, а також закуски.

  • Мережеві заклади