The Village Україна розповідає про 12 закладів, які готуються відкрити в Києві восени.

 Ramen vs Marketing

Food vs Marketing запустили першу популярну раменну в Києві на Печерську, тоді відкрили моноформат сендвічів бань мі, а за 2020 рік додали нові Ramen vs Marketing на Шулявці та ринку «Столичний». Четверту раменну до кінця вересня планують створити на Подолі, на перетині вулиць Костянтинівської та Спаської біля Контрактової площі.

Детальніше про історію Food vs Marketing ми розповідали тут.

Формат: раменна

Коли: кінець вересня

Де: вулиця Костянтинівська, 2-А

Instagram

 Samna

Samna Wine & Kitchen by Meir Adoni – ресторан із вином біля станції метро «Арсенальна» від команди IAMTHE (The Burger, The Burger Mexico, The Bar, The Cake) та SHO. Він поєднуватиме формати ресторану сучасної близькосхідної кухні та винного бару з натуральним вином і позиціями з Ізраїлю та Лівану. За кухню відповідає шеф-кухар Меїр Адоні, який має проєкти у Нью-Йорку (Nur), Берліні (Layla) і Тель-Авіві (Blue Sky, Lumina). Серед особливостей – «таємне внутрішнє подвір’я» та зала для вечірок. Розташований ресторан у будівлі садиби Іпсіланті, фасад якої нещодавно відновили.

Формат: ресторан і винний бар

Коли: жовтень

Де: вулиця Мазепи, 6

Instagram

 Новий ресторан від власників «ЖЗЛ» та «Італійської редакції»

Новий формат від ресторанної компанії First Line Group («Любимый дядя», «Жизнь замечательных людей», «Італійська редакція») відкриють у центрі Києва у другій половині вересня. Наразі Дмитро Запорожець і Володимир Ташаєв не розголошують концепцію та локацію закладу.

Формат: ресторан

Коли: друга половина вересня

Instagram

 Chica Poblana

Chica Poblana («Чіка з Пуебли») – це формат із мексиканською кухнею від шеф-кухаря ресторану Tin Tin Іллі Сьоміна. Його визначають як «першу автентичну кухню Мексики в Україні». Для запуску засновники відвідали Мексику, привезли звідти необхідне обладнання та знайшли фермерську кукурудзу. «Чіка з Пуебли» працюватиме як один із форматів фудхолу Tin Tin Food Spot – оновленого ресторану Tin Tin біля Велотреку, що об’єднує також формати в’єтнамської кухні та піци Pie Spot.

Формат: такерія

Коли: вересень

Де: вулиця Липинського, 15

Instagram

 TC Pizza

TC Pizza – це піцерія на вулиці Гончара неподалік від Великої Житомирської, яку запускає засновник коктейльного бару The Cinematographer’s Party та режисер Роман Жирних разом із кінооператором Антоном Фурсою. Двоповерховий заклад розташований у колишньому приміщенні закладів «Черноморка» і Tre:, у нього близько 500 м² та окрема вхідна зона з можливістю взяти слайси піци із собою. За проєкт відповідає архітекторка Анна Рябова (Balbek Bureau), а за кухню – шеф-кухарка Олександра Стукальська, яка запускала і TCP. На нижньому поверсі також працюватиме коктейльний бар.

Формат: піцерія

Коли: жовтень

Де: вулиця Гончара, 15/3

Instagram

 Simona Ristorante

Візуалізація Simona Ristorante

Simona Ristorante – це ресторан італійської кухні від Klara Group, до якої входять мережі «Пиріжкова Тітка Клара» та Mira Cafe. В основі меню – класична неаполітанська піца з дров’яної печі. За кухню відповідає шеф-кухарка Марина Марчук, яка працює і в іншому закладі мережі Pincello Pizza, а також проходила навчання в Неаполі. Ресторан працюватиме у двоповерховому приміщенні на вулиці Січових Стрільців, на колишній локації кондитерської «Маша Кейк» біля Львівської площі.

Формат: ресторан італійської кухні

Коли: жовтень

Де: вулиця Січових Стрільців, 11

Instagram

 «Хлібний»

«Хлібний» – мережа кафе-пекарень від рестораторів Дмитра Заходякіна та Аліни Косічкіної (Holy Burger, «Редкая птица», «Стейкхаус»). За півтора року в центрі Києва відкрили п’ять закладів формату (п’ятий «Хлібний» відкрили на Хмельницького в червні). «Ще три заклади мережі почнуть роботу цієї осені на трьох відомих площах Києва – Львівській, Контрактовій і Льва Толстого», – розповідають The Village Україна. «Хлібний» відкриють у колишніх приміщеннях кафе «Желток» на розі вулиць Ярославів Вал і Бульварно-Кудрявської та Льва Толстого й Володимирської відповідно. На Подолі, своєю чергою, кафе-пекарня працюватиме в Подільському універмазі біля колеса огляду. Як і за всі заклади мережі, за нові «Хлібні» відповідає архітекторка Маша Шубіна: «Новий заклад на Подолі буде найгарнішим з усієї мережі, адже це мій рідний район Києва, я чекала його там найбільше».

Формат: кафе-пекарня

Коли: осінь

Де: вулиця Ярославів Вал, 37/1; вулиця Льва Толстого, 11; Контрактова площа, 2/1;

Instagram

 Idealist на Ярославовому Валу

Idealist – мережа кав’ярень, яка почала розвиток із кав'ярень в аеропортах «Бориспіль», «Жуляни» та «Мінськ», за рік також відкрила заклади на Печерську, Подолі, «Олімпійській» і ТЦ Mandarin Plaza. Найбільший заклад мережі наприкінці жовтня готують до відкриття в новому коворкінгу «Перемога Space», що запускають у «будинку з фотографіями». Кав’ярня працюватиме на першому поверсі робочого простору та буде доступна не лише для його резидентів.

Формат: кав’ярня

Коли: кінець жовтня

Де: «Перемога Space», вулиця Ярославів Вал, 15

Instagram

 Balance Coffee

Balance Coffee – це новий заклад від співзасновників мережі кав’ярень Lion Coffee Антона Дихніча та Рената Маматказіна. Кав’ярню під новим брендом відкриють на колишній локації першої Lion Coffee біля станції метро «Лук’янівська». У закладу буде більше простору та яскравий інтер’єр.

Формат: кав’ярня

Коли: середина вересня

Де: вулиця Білоруська, 2

Instagram