Holly Food – новий ресторан засновника The Cake Валерія Созановського, який розпочав роботу в тестовому режимі на кіностудії Film.ua у Троєщинському районі Києва. Заклад працює у форматі піцерії: тут пропонують кілька видів неаполітанської піци. У тестовому режимі Holly Food уже запустили, офіційне відкриття відбудеться 15 січня.

Фото: Діана Андруник

 Підпишись на Telegram-канал ТЕСТОВИЙ РЕЖИМ – дізнавайся про нові заклади міста першим.

Концепція

Holly Food – це новий ресторан мережі Валерія Созановського (The Burger, SHO, «Утиные истории»). Це третій заклад компанії на кіностудії Film.ua, розташованій на вулиці Миколи Закревського на Троєщині. За словами засновника мережі, щодня його заклади на кіностудії, де розташовані й потужності виробництва компанії, обслуговують близько тисячі людей.

«Урешті-решт, на Троєщині живе півмільйона людей, і багато з них хоче мати хороші заклади неподалік від дому. Тож ми подумали, чому б не зробити заклад, який за якістю міг би змагатися із ресторанами в центрі?» – розповідає Созановський. «У Києві буквально кілька локацій із якісною неаполітанською піцою, тим більше їх мало на Троєщині», – додає бренд-шеф мережі Максим Корзун-Зарецький.

 Holly Food

Де: м. Київ, Film.ua, вулиця Закревського, 22 (вхід з вулиці Електротехнічної)

Коли: 11:00-19:00 (тестовий режим), 10:00-22:00 (з 15 січня)

Телефон: 098 568 32 22

Facebook

Обіграли розташування на кіностудії завдяки концепції: ресторан отримав назву Holly Food і формат дайнера – американської придорожньої закусочної – популяризованого голлівудськими фільмами. Попри розташування на території кіностудії, вхід до Holly Food доступний для всіх охочих: оскільки його розмістили у фасадному приміщенні, потрапити до закладу можна з вулиці Електротехнічної.

Holly Food уже працює в тестовому режимі, офіційне відкриття запланували на 15 січня. Тоді ж повноцінно почне роботу й інший важливий складник Holly Food – доставка. Наразі команда Созановського хоче зосередитися на найближчому районі, обслуговуючи Троєщину. «Хочемо працювати на якість, а не на кількість, тому мережу доставки будемо збільшувати поступово, вулиця за вулицею», – каже Созановський.

Локація

Holly Food розташували в колишньому приміщенні автомийки поряд із в’їздом на кіностудію Film.ua з Електротехнічної. «Цей простір ми повністю перебрали і переоблаштували», – каже Созановський.

У невеликому приміщенні облаштували близько 40 посадкових місць, виділяє його відкрита кухня та італійська дров’яна піч для випікання піци та кальцоне. За концепцією з голлівудським дайнером, тут встановили червоні м’які стільці, а в інтер’єрі акцент зробили на постери класичних блокбастерів на кшталт «Термінатора», «11 друзів Оушена» та серії фільмів про Джейсона Борна. Встановили у залі й кілька декоративних мотоциклів із реквізиту кіностудії.

Улітку Holly Food працюватиме і на сезонному майданчику. Облаштувати його хочуть у стилі американської парковки. За словами Созановського, це додасть закладу ще близько 20 посадкових місць.

Кухня

У Holly Food зробили ставку на компактне меню та швидкість приготування їжі. Допомогло в цьому встановлення класичної італійської дров’яної печі. За запуск кухні відповідає бренд-шеф мережі Созановського Максим Корзун-Зарецький, який здобував кулінарну освіту в Італії і працював у Mercato Italiano.

У меню Holly Food сім видів піци – від Margarita (99 грн) до Quattro Formaggi Rosso (189 грн). Також у закладі пропонують кальцоне і по два види бургерів, пасти і салатів. Усі піци випікають у печі, готують їх за неаполітанським рецептом. «Ми працюємо з легким неаполітанським тістом. У ньому лише борошно, дріжджі, вода та сіль. Тому коли ти з’їдаєш цю піцу, не відчуваєш важкості у животі – як після звичайної здобної піци», – каже Корзун-Зарецький.

З меню

Margarita – 98 грн

Salami Milano – 139 грн

Calzone – 139 грн

Diavolo – 159 грн

Pepperoni Cheese – 179 грн

Holly Food – 179 грн

Quattro Formaggi Rosso – 189 грн

Meatpizza – 189 грн

У Holly Food працюють з італійськими інгредієнтами – від борошна до томатної пасти з помідорів пелаті. Єдиний виняток – Meatpizza (189 грн), яку в закладі жартома називають «Чотири ковбаси». «Є «Чотири сири», а в нас «Чотири ковбаси». Ми хотіли віддати належне Троєщині, але не опускатися до рівня жартів про пацанів і килими. У цю піцу ми додаємо чотири види української ковбаси та м’яса», – розповідає Созановський.