Заклад Follower почав роботу на вулиці Великій Васильківській, біля площі Льва Толстого. Це двоповерховий ресторан з баром та американською й італійською кухнею, за дизайн якого відповідала студія YODEZEEN.

У меню Follower – класичні страви італійської й американської кухонь, наприклад: моцарела в тісті філа, домашня паста та піца, приготовані в дров’яній печі.

Також можна замовити бурито й бургери. Окрім того, готують американські сніданки. За кухню відповідає шеф-кухар Андрій Клюс.

На барі – власна карта коктейлів, розроблена Олексієм Костенюком (S34) за принципом нетипових смакових поєднань і на основі ферментованих овочів і фруктів.

Заклад розташований на двох поверхах будівлі 1950-х років, приміщення – з теракотовими цегляними стінами та високими стелями. Перед дизайнерами з YODEZEEN поставили завдання максимально зберегти історичний контекст будівлі.

З меню:

Бурито – 119 грн

Салат з кіноа й авокадо – 189 грн

Запечена моцарела у тісті філа – 169 грн

Піца з мортаделлою, моцарелою, фісташками та в’яленими томатами – 245 грн

Піца з цукіні, козячим сиром і лимоном – 239 грн

Тальятеле з м’ясним рагу – 219 грн

Мінестроне – 119 грн

Овочі гриль – 79 грн

Шоколадні грильяжні стікси – 189 грн

Ванільне морозиво – 60 грн

Концепція та дизайн інтер’єру, який передбачає використання книг, обумовлені розташуванням поблизу площі Льва Толстого. «Це такий собі культурний хаб, де ввечері та у вихідні поціновувачі життя в стилі Golden Hour збираються в компанії чи просто наодинці проводять час для себе», – кажуть у закладі.

На першому поверсі розташували коктейльний бар з трьома масивними дзеркалами та дерев’яною стійкою. Навпроти бару – артоб’єкт, розроблений дизайнерами YODEZEEN: портрет, що уособлює легенду Follower. Робота висотою 3 метри складається з 200 кілограмів склеєних вручну книг. 

 Підпишись на Telegram-канал Тестовий режим – дізнавайся про нові заклади міста першим.


Коли

10:00–23:00

Де

вулиця Велика Васильківська, 24


Фото: Андрій Шурпенков для YODEZEEN