Milk Bar TSUM – це третій заклад формату Milk Bar у Києві від рестораторки Анни Козаченко (Good Girl, Dogs & Tails). Ресторан розташований на сьомому поверсі Центрального універмагу, це найбільший Milk Bar, який має розширене меню й терасу з краєвидом на Хрещатик. Відкриття закладу в тестовому режимі відбулося 28 серпня, наразі він працює в режимі з 14:00.

Фото: Костянтин Гузенко

Підтримай The Village!

Концепція

Milk Bar – формат кафе в американському стилі з десертами власного виробництва, який працює в Києві з 2014 року. Перший заклад формату відкрили на вулиці Шота Руставелі, біля площі Льва Толстого, у 2019 році Milk Bar також запустили на фудхолі Kyiv Food Market. Новий Milk Bar у ЦУМі – третій і найбільший заклад формату.

«Ми сприймаємо цей ресторан як Milk Bar 2.0, адже готували цей проєкт із досвідом, який отримали за ці шість років», – розповідають у закладі. У Milk Bar TSUM уперше для формату запустили випікання піци, розширили меню та запропонували фірмовий підбір десертів.

Наразі Milk Bar TSUM працює в тестовому режимі з 14:00 до 23:00, невдовзі планують перейти на графік роботи з 10:00 до 00:00. Також незабаром офіційно запустять мобільний додаток із власним сервісом доставки Milk Bar. Окрім того, планують відкрити заклад у форматі dark kitchen на лівому березі спільно із сервісом доставки Raketa.

 Milk Bar

Де: місто Київ, вулиця Хрещатик, 38

Коли: 14:00–23:00 (тестовий режим)

Телефон: 067 006 0907

Instagram

Локація

Новий Milk Bar розташований на сьомому поверсі ЦУМу, поверх ресторан ділить із кінотеатром мережі Multiplex. Піднятися на цей рівень можна ескалаторами торговельного центру, основними ліфтами чи боковим входом поряд із будівлею КМДА. «Основний виклик у цьому проєкті, як зробити так, щоб люди піднімалися на сьомий поверх торговельного центру, – розповідає автор проєкту, дизайнер Денис Беленко. – Ми взяли всі фішки, що люблять гості Milk Bar, зібрали їх в один конструктор, «прокачали», поліпшили й видали в новому ресторані».

Команда Беленка відповідала за запуск і першого Milk Bar на Шота Руставелі, також разом із рестораторкою Козаченко готували ресторан Good Girl на Мечникова. У новому Milk Bar вирішили зберегти основні впізнавані елементи стилю: наприклад, чорно-біла плитка на підлозі та срібна рельєфна плитка на поверхнях і стелі. Зберегли й фірмовий блакитний колір: його Беленко використав для головного декоративного елемента закладу – інсталяції із сухостою ручної роботи. «Підвісили біля бару величезне блакитне дерево», – каже автор проєкту.

Новий Milk Bar має приблизно 600 м² площі й орієнтовно 260 посадкових місць. Через карантинні обмеження кількість посадок обмежили, тимчасово відмовилися від першочергової ідеї з комунальними столами просто неба. «Це величезна тераса з краєвидом на Хрещатик, можна посидіти на свіжому повітрі з краєвидом на центр. Зараз вийшло трохи менше місць, але, сподіваюся, скоро вдасться відновити», – коментує дизайнер Беленко.

У Milk Bar кажуть, що переконалися в перевагах тераси ще на етапі будівництва: для ресторану придбали дров’яну піч для випікання піци від італійського виробника Stefano Ferrara Forni, і підняти її на верхній поверх ЦУМ можна було тільки ззовні. Для цього довелося перекривати Хрещатик на ніч, замовляти кран і піднімати піч нагору через терасу, розповідають у закладі. Для печі, що важить близько трьох тонн, також облаштували спеціальне кріплення.

Кухня

Піцу можна назвати головним нововведенням меню Milk Bar TSUM. Як і за меню першого Milk Bar, за новий заклад відповідає бренд-шеф Айзек Корреа. Американський фахівець пуерториканського походження керує кафе Baker & Wife у Флориді, свого часу він запустив мережу Correas у Росії, а в Україні також консультує Star Burger і «This is Пивбар». «Айзек уже кілька десятків років готує смачну піцу без претензій на автентичність, просто круту неаполітанську піцу в американському стилі», – розповідає Олександр Катаєв, який починав співпрацю з першим Milk Bar як шеф-кондитер, а зараз відповідає за налаштування кухні у всіх закладах Анни Козаченко.

Піца Calabrese Like Crazy

Катаєв розповідає, що команда Milk Bar давно захопилася піцою. Протягом певного часу думали про окремий формат, але врешті вирішили інтегрувати піцу в Milk Bar TSUM. «Чому зараз усі знову відкривають піцерії? Думаю, тому що це простий і зрозумілий формат, який водночас дозволяє експериментувати з поєднаннями смаків», – відповідає Катаєв, який протягом тривалого часу співпрацює з бренд-шефом Корреа.

У меню наразі вісім позицій – від класичної The Queen із томатами, моцарелою й базиліком (169 грн за 410 г) до Fig & Pig з беконом, пармезаном та інжирним бальзамічним кремом (250 грн 400 г). Також готують піци Calabrese Like Crazy з поєднанням пепероні, салямі калабрезе та козячого сиру (239 грн за 400 г) й Pinocchio із салямі з фенхелем (250 грн за 420 г). Окремо в меню Milk Bar TSUM виділяють позицію Hawaiian (250 грн за 460 г): «Так, це піца з ананасом. Хочемо відійти від стереотипів та упереджень», – коментує Катаєв.

Mac & Cheese

З меню:

  • Коб-салат із куркою – 265 грн
  • Сирники «Три молока» – 119 грн
  • Яйця «Бенедикт» із лососем чи прошуто – 225 грн / 199 грн
  • Авокадо-тост – 255 грн за 320 г
  • Піца Green Gold – 205 грн за 450 г
  • Піца Tuna Melt – 250 грн за 390 г
  • Піца Over Cheesy – 220 грн за 420 г

Меню Milk Bar TSUM на половину складається з найпопулярніших позицій закладу на Шота Руставелі й на половину з нових. Наприклад, для нового Milk Bar шеф-кухар Євген Кібзун створив новий бургер «TSUM бургер» (299 грн за 350 г), який є поєднанням котлети з яловичини, бекону, перцю та соусу чедер у бріоші. Подають і фірмовий бургер Milk Bar (219 грн за 350 г) із сиром, томатами й маринованими огірками. Серед позицій з меню американського кафе також власна версія Mac & Cheese (225 грн за 350 г), у якій пасту запікають із сирним соусом на основі пармезану й моцарели із додаванням шпинату та кейлу. Також готують фірмові вафлі з куркою під соусом барбекю (245 грн за 380 г) і з ванільним морозивом і ягодами (199 грн за 485 г).

Важливим складником меню Milk Bar залишили сніданки: фірмову вівсянку (105 грн за 370 г) готують з ягодами, кленовим сиропом і горіховим крамблом, до сирників додають сметану й мед (110 грн) або твіст із десертом «Три молока» (119 грн). Також подають панкейки (235 грн за 410 г) із кремом на основі сиру «Філадельфія» та ягодами.

Десерт «Три молока»
Торт «Фісташка-малина»

З десертів:

  • Банановий пудинг – 105 грн за 220 г
  • Десерт «Три молока» – 69 грн за 180 г
  • Чизкейк Coney Island – 105 грн за 190 г
  • Торт «Найдовший шоколадний» – 120 грн за 175 г
  • Торт Red Velvet – 105 грн за 215 г
  • Торт Popcorn Unicorn – 135 грн за 270 г
  • Брауні – 105 грн за 200 г

Перша позиція в асортименті десертів – фірмовий мініторт «Три молока», який пропонують із запуску першого Milk Bar. Олександр Катаєв розповідає, що готує його за аргентинським рецептом. Торти Milk Bar пропонують від 105 гривень за шматок, також готують чизкейки, брауні та вупі-пай. Для десертів облаштували спеціальну велику вітрину, найбільшу з усіх закладів Milk Bar, вона розташована біля одного з входів до ресторану, узяти солодощі можна з собою.

До десертів пропонують каву від обсмажувальника ONE LOVE coffee, а також кілька видів чаю, матча та соки холодного віджиму від Good Girl. Окрім того, готують коктейлі, за які відповідає команда закладу Dogs & Tails, який переїхав на терасу ЦУМ з колишнього приміщення на Шота Руставелі.