The Village Україна підбиває підсумки лютого і розповідає про заклади, які почали працювати в Києві.

«Білий налив» на бульварі Шевченка

Формат: стритфуд

Де: бульвар Шевченка, 36-А

Коли: 10:00-23:00 (з неділі по четвер), 10-00:02:00 (п’ятниця та субота)

Facebook

«Білий налив» – це демократичний формат від «Сім’ї ресторанів Дмитра Борисова», особливістю якого є один цінник в 29 гривень на всі позиції. Другий заклад у цьому форматі в Києві відкрили на бульварі Тараса Шевченка на перетині з вулицею Симона Петлюри. Це заклад, який Дмитро Борисов запускає на правах франшизи, як менторський проект із підприємцем Володимиром Сільченком. Автор виставки «Квантовий стрибок Шевченка. Метро» Олександр Грехов дозволив «Білому наливу» використовувати плакати серії в комунікації бренду. Окрім того, «Білий налив» працює у Львові, Луцьку, Харкові та Одесі.

«Чорноморка» на «Золотих воротах»

Формат: рибна крамниця і ресторан

Де: вулиця Гончара, 15/3

Коли: 11:00-23:00

Facebook

«Чорноморка» – це мережа гастрокрамниць і ресторанів від одного з найбільших постачальників чорноморської риби України. У 2018 році її розширили, зокрема на Лук’янівку та Поділ, де відкрили і «Чорноморку», і цілодобовий моноформат оселедця «Селедочная». У лютому сьома за ліком «Чорноморка» у Києві почала роботу на вулиці Олеся Гончара біля станції метро «Золоті ворота», на місці закладу Tri:. Особливість нового простору – меню кальмарів, яким пригощали гостей на запуску 7 лютого. Найближчим часом «Чорноморка» планує відкриття ще кількох закладів – на площі Перемоги та Оболоні.

Ресторан Smartass у спортивному комплексі Дмитра Дубілета

Формат: ресторан і бар

Де: вулиця Жилянська, 41-А

Коли: 08:00-22:00

Facebook

Smartass – це комплекс із спортивним клубом і б’юті-зоною, який відкрив колишній ІТ-директор «ПриватБанку» і співзасновник Monobank Дмитро Дубілет. У лютому в межах закладу почав роботу й ресторан. Його особливість – ставка на здорове харчування. «Це смачна їжа без використання цукру та рафінованих продуктів», – кажуть у закладі. Окремо у Smartass працює бар.

«Vegano Hooligano: Паста, піца, суші, рис» на Хмельницького

Формат: веганське кафе

Де: вулиця Хмельницького, 16-22

Коли: цілодобово (з 1 березня)

Facebook

Vegano Hooligano – мережа закладів з веганським меню від Рудольфа Краєвського. У лютому новий заклад компанії «Vegano Hooligano: Паста, піца, суші, рис» почав роботу на Хмельницького поряд із фудкортом Khreshchatyk Food Fest у подвір’ї «Київпроекту». Серед іншого в меню піца з чотирма видами веганського сиру, паста «Веганезе» і суші. 1 березня поряд у межах проекту Kyiv Vegan Boom почнуть роботу перший веганський супермаркет України, а також фудкорт з іншими монопродуктами. Очікується, що комплекс працюватиме в цілодобовому режимі.

Безлімітні хачапурі у Georgia на Хрещатику

Формат: ресторан грузинської кухні

Де: вулиця Хрещатик, 6

Коли: 11:00-23:00

Facebook

Georgia – грузинський ресторан на Хрещатику поряд із Європейською площею. Відкрили заклад співзасновники мережі Mafia Тарас та Оксана Середюки. У меню — десять видів хачапурі, сім видів хінкалі, шашлик, люля-кебаб, салати та десерти. У ресторані також є три види безліміту: на хачапурі, хінкалі та м’ясний. Безліміт розрахований на одну людину і дозволяє з’їсти будь-яку кількість вибраної страви протягом години.

Боули в кафе Bowl на Гончара

Формат: кафе

Де: вулиця Гончара, 65-А

Коли: 08:00-21:00 (будні), 10:00-22:00 (вихідні)

Instagram

Bowl – це кафе з боулами, що почало роботу на вулиці Олеся Гончара. У закладі подають звичайні, солодкі та смузі-боули. Серед іншого – боул із яйцями-пашот, кіноа, лососем і паростками, смузі-боул із манго, бананом, кокосовим молоком і гранолою, а також солодкий боул із запеченою грушею, карамеллю та пеканом.

Rehub Buher на Воздвиженці

Формат: кафе і бар

Де: вулиця Кожум’яцька, 16

Коли: 09:00-22:00 (з понеділка по четвер), 09:00 – до останнього гостя (з п’ятниці по неділю)

Facebook

Rehub Buher – це формат зі здоровою їжею та баром на вулиці Кожум’яцькій на Воздвиженці. Засновники описують його як «заклад-трансформер, такий собі змій Уроборос від гастрономії: вдень рехаб, увечері бухер». Під час розробки меню власники керувалися концепцією clean food. Тут не використовують білий цукор, консерванти і рафiновані продукти. До прикладу, пропонують гарбузовий крем-суп на кокосовому молоці та спагеті з цукіні та мітболами.

Гастробар «Бабка й сапка»

Формат: гастропаб

Де: вулиця Велика Васильківська, 44

Коли: 12:00-00:00 (з неділі по четвер), 12:00-02:00 (п’ятниця і субота)

Facebook

«Бабка й сапка» – це ресторан з українською кухнею поряд зі станцією метро «Площа Льва Толстого». «Гарно нагодуємо, багато наливаємо, весело гуляємо», – кажуть у закладі. Формат описують як гастропаб. Меню розділили на дві категорії – традиційні українські страви та «інтернаціональну кухню». У першій «Борщ, запечений у буряці з ребром» і «Міні-голубці». У другій – «Копчені креветки з часниково-цитрусовим чимічурі» та сендвіч із пастрамі.

«Чачапурі» на Позняках

Формат: ресторан грузинської кухні

Де: вулиця Ахматової, 30

Коли: 11:00-23:00

Facebook

«Чачапурі» – це грузинський ресторан. Другу точку мережі після закладу на бульварі Шевченка відкрили на вулиці Анни Ахматової на Позняках. Тут пропонують дев’ять видів хачапурі та чотири види хінкалі. Також у меню чача та грузинське вино.

Демократичне кафе «Ципа моя» біля цирку

Формат: кафе

Де: вулиця Бульварно-Кудрявська, 38

Коли: 10:00-20:00

Facebook

«Ципа моя» – демократичний заклад, який почав роботу на вулиці Бульварно-Кудрявській поблизу Національного цирку. У кафе описують формат як «здорове, бюджетне та свіже харчування». Серед іншого тут пропонують гуляш, бульйон і фалафель. Особливість закладу – вегетаріанське меню, яке планують поповнити низкою безглютенових і безлактозних позицій.

Морепродукти у «Причалі 14» на Майдані

Формат: рибний ресторан

Де: вулиця Софіївська, 14

Коли: 11:00-23:00

Facebook

«Причал 14» – рибний ресторан, який відкрили на вулиці Софіївській поблизу майдану Незалежності. У меню десять різновидів риби та морепродукти. Наприклад, можна спробувати уху зі щукою, а також страви з луфарем, барабулею, білим амуром і сараганом. Концепцію закладу, своєю чергою, описують як «рибний заклад з одеським колоритом».

Піцерія Il Molino на Русанівці

Формат: піцерія

Де: Русанівська набережна, 4

Коли: 11:00-23:00

Facebook

Il Molino – мережева піцерія, яка відкрила 17-й за ліком заклад у місті на Русанівській набережній. Меню стандартне для мережі: понад 20 видів піци (зокрема, на тісті з цільнозернового борошна), кілька видів пасти та повноцінне дитяче меню.

 Раніше ми розповідали, де їсти на Русанівці.

MIRA Cafe на «Палаці спорту» та Січових Стрільців

Формат: «корисний фастфуд»

Де: вулиця Еспланадна, 32 / студія Hardio, вулиця Січових Стрільців, 50

Коли: 08:00-21:00

Facebook

MIRA Cafe – мережа демократичних кафе, у яких ставку роблять на легкі здорові продукти. Формат описують як «корисний фастфуд»: у меню боули, роли та сендвічі. Після відкриття у січні закладу на Бессарабському ринку мережа розширила сітку на вулиці Еспланадну та Січових Стрільців.

Суші у «Жовтому морі Delivery» на Пушкінській

Формат: ресторан японської кухні

Де: вулиця Пушкінська, 39

Коли: 09:00-23:00 (будні), 11:00-23:00 (вихідні)

Facebook

«Жовте море Delivery» – нова точка мережевого ресторану «Жовте море», розрахована насамперед на доставку на центральний район поряд зі станцією метро «Площа Льва Толстого». У закладі обіцяють, що суші та роли подадуть не пізніше як за 15 хвилин після замовлення.

Подільський бар Khoryv

Формат: бар

Де: вулиця Хорива, 43/23

Коли: 18:00-02:00

Facebook

Khoryv – коктейльний бар, який відкрили на місці закладу Za#balo Bar. У коктейльній карті – 10 авторських коктейлів, крафтове київське пиво та авторські настоянки на горілці, коньяку, мандаринах та чилі. За словами засновників, метою простору є просувати бренд міста, тому для закладу обрали назву вулиці Хорива.

Бар Easy на Львівській площі

Формат: бар

Де: Львівська площа, 4-В

Коли: 02:00-01:00 (з понеділка по четвер), 12:00-02:00 (з п’ятниці по неділю)

Facebook

Easy – це бар, який відкрили на Львівській площі, на колишній локації Dragee i Saravsari. Особливість формату: окрім алкогольної карти, тут можна спробувати понад 30 видів китайського чаю. Також у барі пропонують кальян.

Urban Coffee & Bar у дворі біля Золотих воріт

Формат: кав’ярня і бар

Де: вулиця Золотоворітська, 2-А

Коли: 09:00-20:00 (будні), 10:00-21:00 (вихідні)

Facebook

Urban Coffee & Bar – це комбінований формат, розташований на подвір’ї на вулиці Золотоворітській. Уранці заклад працює як кав’ярня, а ввечері – як бар. У кавовій карті еспресо та молочні кавові напої. У винній карті – вино з Італії, Іспанії та Франції. У майбутньому планують додати авторські алкогольні напої.

Кав’ярня Boodoo Kavu на «Дружби народів»

Формат: кав’ярня

Де: бульвар Марії Примаченко, 3

Коли: 07:30-20:30 (будні), 09:00-21:00 (вихідні)

Facebook

Boodoo Kavu – це кав’ярня на бульварі Марії Примаченко поряд зі станцією метро «Дружби народів» на Печерську. У закладі пропонують класичні та альтернативні кавові напої, а також десерти і круасани. У Boodoo Kavu раді гостям із собаками, заклад підтримує політику dog-friendly.

Кондитерська VAM на Петлюри

Формат: кондитерська

Де: вулиця Симона Петлюри, 16/108

Коли: 10:00-22:00

Facebook

VAM – це кондитерська бренд-шефа Надії Манчук (Вацеби), що розпочала роботу на вулиці Петлюри біля станції метро «Університет». Тут подають натуральні десерти на зразок десерту «Сигара» і торта «П’яна вишня».

 Підпишись на Telegram-канал Тестовий режим – вся їжа міста в одному місці.

Обкладинка: «Сім’я ресторанів Дмитра Борисова», 1 – «Сім’я ресторанів Дмитра Борисова», 2 – «Чорноморка», 3 – Smartass, 4 – «Vegano Hooligano: Паста, піца, суші, рис», 5 – Georgia, 6 – Bowl, 7 – Rehub Buher, 8 – «Бабка й сапка», 9 – «Чачапурі», 10 – «Ципа моя», 11 – «Причал 14», 12 – Il Molino, 13 – MIRA Cafe, 14 – «Жовте море Delivery», 15 – Khoryv, 16 – Easy, 17 – Urban Coffee & Bar, 18 – Boodoo Kavu, 19 – VAM