The Village Україна розповідає про 20 закладів, які готуються відкрити цього року.

 Підпишись на Telegram-канал Тестовий режим – вся їжа міста в одному місці.

 Holly Food

Дайнер на кіностудії

Film.ua – київська кіностудія на лівому березі, яка незабаром отримає повноцінний ресторан. «Holly Food – це дайнер, американська придорожна закусочна з неаполітанською піцою на дров’яній печі», – розповідає ресторатор Валерій Созановський (The Cake, SHO), який відповідає за проект. В інтер’єрі закладу віддали належне класичним дайнерам з американського кіно. Дайнер уже працює в тестовому режимі, офіційне відкриття відбудеться 15 січня.

Формат: дайнер

Відкриття: 15 січня

Де: Film.ua, вулиця Закревського, 22 (вхід із вулиці Електротехнічної)

Facebook

 Not Only Fish

Не тільки риба від засновників Eshak

Not Only Fish – новий проект компанії Bulldozer Group (Eshak, «Рыба-Пила»), який відкриють на місці ресторану Manu біля станції метро «Олімпійська». У закладі кажуть, що хочуть поєднати смачну їжу з танцями. «Паназійська кухня, новий стиль музики у ресторанній сфері Києва, їжа і танці в тандемі. Чи законно це? На всі 100%», – кажуть у Not Only Fish. Відкриття ресторану запланували на 31 січня.

Формат: ресторан паназійської кухні

Відкриття: 31 січня

Де: вулиця Велика Васильківська, 94

Facebook

 NaVi Bar

Перший кіберспортивний бар в Україні

Natus Vincere – найбільш успішна кіберспортивна команда України. На початку 2019 року в межах комплексу Asus CyberZone у ТЦ «Метроград» на Хрещатику почне роботу перший у країні кіберспортивний бар під брендом NaVi. «Це фан-бар команди Natus Vincere, тобто місце для геймерів і кіберспортсменів, де можна буде цікаво провести час із друзями та швидко поїсти», – розповідають у закладі. За кухню в барі відповідає компанія Food vs Marketing шеф-кухаря Жені Михайленка, відома за моноформатом рамену Noodle vs Marketing.

Формат: кафе-бар

Відкриття: лютий-березень

Де: ТЦ «Метроград», Бессарабська площа, -2 поверх

Facebook

 «Львівська реберня» і «П'яна вишня»

Реберця від !FEST на Андріївському узвозі

Львівський холдинг емоцій !FEST («Криївка», «Львівська майстерня шоколаду», «Дуже висока кухня») відкриє триповерховий заклад на Андріївському узвозі, у якому, зокрема, будуть заклади «П’яна вишня» та «Реберня». Це м’ясний ресторан зі ставкою на ребра за прикладом простору «Під Арсеналом» у Львові. Очікується, що заклад почне роботу до кінця весни.

Формат: м’ясний ресторан

Відкриття: квітень-травень

Де: вулиця Андріївський узвіз

 «100 років тому вперед»

Ресторан української кухні на Володимирській

«100 років тому вперед» – це ресторан української кухні, який спільно запускають шеф-кухар Євген Клопотенко та співзасновниця «Нової пошти» Інна Поперешнюк. «Ми покажемо, яка була б українська кухня, якби не Радянський союз. Будемо руйнувати стереотипи про те, що українська їжа – це тільки борщ та вареники. Хочемо поділитися знаннями із сучасними українцями, які зможуть оцінити національну кухню і закохатися в неї заново», – пояснюють концепцію закладу співзасновники. У «100 років тому вперед» кажуть, що орієнтуються на доступну цінову політику. За інтер’єр приміщення в історичній будівлі на Володимирській відповідає бюро архітектора Слави Балбека.

Формат: ресторан української кухні

Відкриття: березень

Де: вулиця Володимирська, 4

Facebook

 «Асамблея»

Необістро на «Золотих воротах»

«Асамблея» – ресторан у форматі необістро поблизу станції метро «Золоті ворота» на вулиці Франка. «Суть «Асамблеї» в об’єднанні людей зі спільними цінностями, які відчувають їжу по-особливому», – розповідає співзасновник закладу Павло Гук. Гастрономічними кураторками стануть Яна Жадан і Христина Скрипка (Foodies). На позиції шефа – Богдан Лазоренко, який раніше працював в 11 Mirrors. У січні «Асамблея» почне роботу у форматі закритих вечер, а повноцінне відкриття відбудеться навесні.

Формат: необістро

Відкриття: весна

Де: вулиця Франка, 25

Facebook

 Salo Bar

«Модний український ресторан»

Salo Bar – ресторан української кухні від мережі Bulldozer Group, який готуються відкрити в торговельному центрі «Арена Сіті». Заклад називають «модним українським рестораном». Серед його особливостей – класичні українські страви на кшталт домашньої ковбаси та кров’янки, а також відкрита кухня і сучасний інтер’єр, який прикрасять «картини із зображеннями знаменитостей в українському одязі і з салом та варениками в руках».

Формат: ресторан української кухні

Відкриття: 1 березня

Де: ТЦ «Арена Сіті», вулиця Басейна, 1-3/2

 I’m Burger

Бургери в «Арені»

I’m Burger – ще один заклад Bulldozer Group, який відкриють у березні в «Арена Сіті». В основі формату, як можна здогадатися з назви, бургери. Розташують бургерну на розі «Арени», з виходом на вулицю Басейну.

Формат: бургерна

Відкриття: 1 березня

Де: ТЦ «Арена Сіті», вулиця Басейна, 1-3/2

 Georgia

Грузинська кухня на Хрещатику

Georgia – це новий грузинський ресторан на Європейській площі, який відкривають співвласники мережі «Мафія» Тарас та Оксана Середюки. «Це атмосферний демократичний ресторан із сучасним грузинським колоритом», – розповідають у закладі. За форматом – автентична грузинська кухня з авторською подачею. Серед особливостей: два м’ясні та один хлібний тандири, дров’яна піч для хачапурі, а також можливість стежити за процесом приготування страв.

Формат: ресторан грузинської кухні

Відкриття: лютий-березень

Де: вулиця Хрещатик, 6

 Tbiliso

Грузинський ресторан на Деміївці

Tbiliso – мережа ресторанів грузинської кухні, представлених, зокрема, на Русанівській набережній та в ТРЦ Dream Town, Lavina Mall і New Way. «Це заклад, де з’єднуються стиль і найкращі гастрономічні традиції Грузії», – кажуть у компанії. Серед особливостей Tbiliso – вісім видів хачапурі, п’ять видів хінкалі та напівсухе вино з Грузії. П’ятий заклад мережі відкриють на початку березня у житловому комплексі Park Avenue між станціями метро «Деміївська» та «Голосіївська».

Формат: ресторан грузинської кухні

Відкриття: березень

Де: ЖК Park Avenue, вулиця Деміївська, 31

 Три нові «Чорноморки» та друга «Оселедцева»

«Чорноморка» тепер буде і біля «Золотих воріт»

«Чорноморка» – це мережа гастрокрамниць і ресторанів від одного з найбільших постачальників чорноморської риби. У 2018 році її розширили, зокрема, на Лук’янівку та Поділ, де відкрили і «Чорноморку», і цілодобовий моноформат оселедця «Селедочная». До кінця зими ще одна «Чорноморка» розпочне роботу на вулиці Гончара, на місці закладу Tri:. Окрім того, мережа планує відкрити простори на площі Перемоги та Оболоні, а також ще одну «Оселедцеву».

Формат: рибний магазин і ресторан

Відкриття: лютий

Де: вулиця Гончара, 15/3

Facebook

 Torisho

Японська мережа з куркою

Torisho – японська мережа закладів, спеціалізацією якої є приготування страв у техніці karaage, приготування м’яса у фритюрі з авторським соусом. Україна стане п’ятою країною світу, де працюватиме франчайз – після Таїланду, Тайваню, Філіппін і Малайзії. За розвиток мережі у країні відповідатиме компанія, яка вивела на ринок інший японський франчайз, раменні Menya Musashi. Локацію для першого закладу відкриють у центральній частині Києва.

Формат: моноформат смаженої курки

Відкриття: весна

Де: центр Києва

 Hobo Burrito Bar

Демократична мережа з буріто від засновників Blur Coffee

Hobo Burrito Bar – це мережа стритфуду із буріто в основі концепції від співзасновників кафе Blur Coffee та бістро WhaiThai. «Після подорожей Європою я знайшов цікавий формат вуличної їжі, який можна легко покращити і зробити більш багатогранним – буріто. Це близько до звичної для нас шаурми, але зі своєю родзинкою в інгредієнтах», – коментує співзасновник Євген Білоусов. Hobo Burrito Bar планують запустити із розрахунком на мережевий формат: невеликі приміщення на точках із великим потоком, участь у фестивалях вуличної їжі та швидка доставка по правому березі.

Формат: стритфуд

Відкриття: лютий-березень

Де: визначається

 Rule

Кав’ярня на Антоновича

Rule – це нове кафе у житловому комплексі Chicago Central House на Антоновича від співзасновника кав’ярні Cat & Cup на Оболоні. У двоповерховому закладі буде близько 50 посадкових місць, повноцінний кавовий бар і меню. Особливість формату: роботу кафе обслуговуватиме один бариста. Фасад, своєю чергою, прикрасять вивіскою у стилі американських кінотеатрів, а на стіну проектуватимуть класичні стрічки.

Формат: кафе

Відкриття: березень

Де: ЖК Chicago Central House, вулиця Антоновича, 44

 Bakehouse

«Пекарня мрії»

Bakehouse – найкраща пекарня України 2018 року за версією ресторанної премії «Сіль». У 2019 році виробництво кондитерських виробів отримає повноцінний заклад. «Ми будуємо пекарню мрії. Після майже шести років існування пекарні Bakehouse на території Good Wine ми нарешті готові до більшого», – коментує керівниця Bakehouse Анна Макієвська. Розташують пекарню на Подолі, на колишній території заводу Tetra Pak. Особливістю закладу стане відкритий формат: гості зможуть стежити за роботою пекарів.

Формат: пекарня

Відкриття: листопад-грудень

Де: вулиця Межигірська, 82

 Veterano Brownie

Брауні від ветеранів

Veterano Brownie – це моноформат брауні, заснований у межах Veterano Group (Veterano Pizza, Veterano Coffee). «Команда складається лише з ветеранів та вимушених переселенців. 10% від прибутку бренд перераховує сім’ям загиблих бійців російсько-української війни», – розповідають у Veterano Group. Півтора року Veterano Brownie існував як домашнє виробництво та співпрацював з кав’ярнями та ресторанами Києва, повноцінний заклад відкриють на Нижньому Валу на Подолі. У меню буде 10 основних смаків брауні, а також класичні та альтернативні кавові напої.

Формат: моноформат брауні

Відкриття: лютий

Де: вулиця Нижній Вал, 39

 Smartass

Спортивний зал і ресторан від співзасновника Monobank

Smartass – це новий заклад від колишнього ІТ-директора «ПриватБанку» та співзасновника Monobank Дмитра Дубілета. Комплекс, який почав роботу в тестовому режимі у грудні, передбачає спортивний клуб, б’юті-зону, ресторан і бар. Офіційне відкриття закладу відбудеться 15 січня. 

Формат: спортивний комплекс

Відкриття: 15 січня

Де: вулиця Жилянська, 41-А

Facebook

Фото: 1 – Holly Food; 2 – Not Only Fish; 3 – NaVi Bar; 4 – !FEST; 5 – «100 років тому вперед»; 6 – «Асамблея»; 7 – Salo Bar; 8 – Bulldozer; 9 – Georgia; 10 – Tbiliso; 11 – «Чорноморка»; 12 – Torisho; 13 – Hobo Burrito Bar; 14 – Rule; 15 – Bakehouse; 16 – Veterano Brownie; 17 – Smartass; обкладинка: Salo Bar.