Де їсти в кожному з районів Києва? The Village Україна розпочинає серію гідів районами з Русанівки.

 Підпишись на Telegram-канал Тестовий режим – вся їжа міста в одному місці.

Сувлакі та гірос у Taverna

Формат: ресторан грецької кухні

Де: Русанівська набережна, 4

Коли: 12:00-23:00

Facebook

«Русанівка – це досить живий спальний район. Оскільки тут зосереджена здебільшого родинна аудиторія, ми хотіли створити атмосферний заклад зі смачною кухнею, у якому люди могли б збиратися сім’ями і проводити тут тривалий час», – розповідають у Taverna. Ресторан, який нещодавно відсвяткував перший день народження, оформили у стилі традиційної грецької таверни. Окремо виділили дитячу кімнату. Бренд-шеф ресторану – грек Христос Міхалудіс. Із традиційних грецьких страв можна скуштувати, зокрема, сувлакі, гірос та доматосулу. Детальніше про заклад – у рубриці «Нове місце».

Зверніть увагу, що ресторан працює з 12:00

Неаполітанська піца і паста у Spezzo

Формат: італійський ресторан-пекарня

Де: Русанівська набережна, 8

Коли: 10:00-00:00 (з неділі по четвер), 10:00-02:00 (п’ятниця і субота)

Facebook

Мережа італійських ресторанів Spezzo представлена і на Русанівці. В основі меню – домашня італійська кухня. У ресторані можна спробувати пасту ручної роботи, неаполітанську піцу з печі та сири за авторськими рецептами із власної сироварні. Випічку та сири можна взяти з собою. Окрім того, що важливо для спального району, у закладі є дитяча кімната. Детальніше про заклад – у рубриці «Нове місце».

Окрім закладу на Русанівці, Spezzo також працює поблизу станцій метро «Святошин» і «Площа Льва Толстого»

Шашлики і сири у «Мацоні»

Формат: грузинське кафе-сироварня

Де: бульвар Ігоря Шамо, 1/5

Коли: 12:00-23:00

Facebook

«Мацоні» – це сімейний заклад грузинської кухні на бульварі Ігоря Шамо. Особливістю ресторану є сироварня, що спеціалізується на грузинських сирах. За кухню у закладі відповідає фахівець із Грузії Дато Марджані. Хачапурі тут випікають у дров’яній печі, а шашлики і люля – на відкритому мангалі. У «Мацоні» на Русанівці є дитяча кімната: няня у закладі працює з 17:00 у будні і з 12:00 у вихідні.

Окрім того, «Мацоні» з весни працює і напроти палацу «Україна» на Великій Васильківській

Ланчі й доставка у Meiwei

Формат: паназійський ресторан

Де: Русанівський бульвар, 1

Коли: 10:00-23:00 (з неділі по четвер), 10:00-01:00 (п’ятниця і субота)

Facebook

Один із п’яти закладів від АЗК OKKO, який із серпня працює на Русанівському бульварі. Формат зі швидкою паназійською кухнею у мережі називають «смартфудом нового покоління». Серед іншого у меню традиційні страви паназійської кухні: дім-сами, супи, рис і локшина, бао-бургери і спринг-роли.  По буднях з 12:00 до 16:00 у закладі діє меню ланчів, а до 12:00 – меню сніданків з тайським омлетом і гранолою по-азійськи. Для доставки Meiwei запустили чат-боти у Telegram і Facebook. Детальніше – у новині The Village Україна.

Також мережа Meiwei працює на майдані Незалежності та Великій Васильківській, у ТРЦ Gulliver і АЗК OKKO на Новокостянтинівській

Сніданки цілий день у кафе «Моменти»

Формат: кафе

Де: Русанівська набережна, 10

Коли: 09:00-22:00 (з понеділка по четвер), 09:00-23:00 (з п’ятниці по неділю)

Facebook

«Це затишне атмосферне місце, яке підходить і для сімейного відпочинку, і для ділових зустрічей, і для дружніх посиденьок», – кажуть у кафе «Моменти». У меню сімейного закладу страви, розраховані і для обіду, і для групових вечер. Окрім того, у «Моментах» протягом усього дня пропонують сніданки, включно з великим англійським сніданком.

Окрім закладу на Русанівці, у мережі «Моменти» є місце на Хрещатику

Сніданок «Русанівський» у Soul Cafe

Формат: кафе

Де: Русанівська набережна, 10

Коли: 08:00-23:00 (будні) 09:00-23:00 (вихідні)

Facebook

У Soul Cafe подають основні страви та сніданки. Зокрема, у меню сніданків три види яєць-пашот, круасани та окремий сніданок «Русанівський» – зі скремблом, сосискою і грибами. При замовленні страви з собою у Soul Cafe пропонують знижку 15%. З 12:00 по 16:00 на всі страви основного меню діє знижка 20%.

У Soul Cafe безкоштовна доставка по Русанівці: замовлення обіцяють доставити у межах 30 хвилин

Хачапурі та хінкалі у «Тбілісо»

Формат: грузинський ресторан

Де: Русанівська набережна, 4

Коли: 10:00-23:00 (з неділі по четвер), 10:00-01:00 (п’ятниця і субота)

Facebook

Ще один заклад мережі грузинських ресторанів «Тбілісо». На колишній локації вареничної «Катюша» – різноманітні хачапурі та хінкалі, а також традиційні грузинські закуски і десерти. Фірмовий рецепт – курча тапака, яке подають у глиняній кеці з соусом. У ресторані на Русанівській набережній немає дитячої кімнати, однак є дитячі стільці та пеленальний столик. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

Окрім того, точки «Тбілісо» є у ТРЦ Lavina Mall, Dream Town i New Way

Курка у кисло-солодкому соусі в Kitaika

Формат: паназійський ресторан

Де: вулиця Раїси Окіпної, 8

Коли: 12:00-23:00

Facebook

Ресторан паназійської кухні Kitaika розташований не на Русанівці, а через канал – на вулиці Раїси Окіпної. Утім, чимала частина його відвідувачів – саме мешканці Русанівки. Фо, том-ям і курку в кисло-солодкому соусі заклад пропонує уже понад рік. Детальніше про місце – у новині The Village Україна.

Також Kitaika є на вулиці Золотоустівській поблизу Національного цирку.

Пиво і футбол у Good Bar

Формат: паб

Де: Русанівська набережна, 12

Коли: 16:00-23:00 (з понеділка по середу), 16:00-02:00 (четвер і п'ятниця), 13:00-02:00 (субота), 13:00-23:00 (неділя)

Facebook

«Good Bar – це затишний стильний бар прямо в серці Русанівки», – кажуть у закладі. У пабі пропонують десять видів розливного пива та сидру, а також страви для одного гостя і компанії.

Також у Good Bar транслюють футбольні матчі

Безлімітний фільтр у Coffee Kiosk

Формат: кав’ярня

Де: Русанівський бульвар, 12

Коли: 08:00-22:00 (будні), 09:00-22:00 (вихідні)

Facebook

Coffee Kiosk – кав’ярня на Русанівському бульварі поблизу комплексу Sport Life. Це другий заклад Coffee Kiosk, відкритий у цьому районі, але перший – у форматі кав’ярні. Раніше власники запустили кавову точку на вулиці Ентузіастів. У карті Coffee Kiosk – кавові напої на еспресо, фільтр-кава та десерти. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

У Coffee Kiosk пропонують безлімітну фільтр-каву за прикладом американських дайнерів

Обкладинка: Діана Андруник для The Village Україна, 1 – Володимир Шуваєв для The Village Україна, 2 – Діана Андруник для The Village Україна, 3 – «Мацоні», 4 – Meiwei, 5 – «Моменти», 6 – Soul Cafe, 7 – «Тбілісо», 8 – Kitaika, 9 – Good Bar, 10 – Coffee Kiosk