The Village Україна розповідає про заклади, які відкрили в Києві за грудень. Раніше ми розповідали про відкриття листопада, жовтня, вересня, серпня, липня та червня. Окрім того, висвітлювали, як київські заклади працюють без світла.

 Підпишись на Telegram-канал Тестовий режим – дізнавайся про нові заклади міста першим.

  • Ресторани й кафе

Бістро-пекарня «Спельта» на Подолі

Де: вулиця Ярославська, 21

Коли: 08:00–15:00 (стартовий період)

Instagram

«Спельта» – це бістро-пекарня від власників Pie Spot на Подолі. Уже пропонують «найраніші сніданки на Подолі» та випічку й хліб, згодом запустять обіднє меню з піцою та бургерами. Детальніше про формат і відкриття – в інтерв’ю Іллі Сьоміна й Олі Гринчук The Village Україна.

Avi на Басейній

Де: вулиця Басейна, 5А

Коли: 10:00–22:00

Instagram

Avi – це нова мережа кафе із шаурмою від ресторатора Алекса Купера (Kyiv Food Market, «Молодість», Shalom). Два заклади з ізраїльським стритфудом у листопаді відкрили біля площі Льва Толстого та на фудхолі Kyiv Food Market. Третій у грудні почав роботу на Басейній. У меню: кілька видів шаурми, тарілки з хумусом і закуски на стіл. Детальніше про формат і відкриття мережі – в інтерв’ю Алекса Купера The Village Україна.

«Жар і м’ясо» на Басейній

Де: вулиця Басейна, 1/2

Коли: 10:00–22:00

Instagram

«Жар і м’ясо» – це м’ясний ресторан, який працює в Одесі. Перший заклад мережі в Києві відкрили на Бессарабці, пропонують страви на жару та грилі, а також основні страви, сендвічі та супи. Раніше в цьому приміщенні працював ресторан «Редкая птица».

By Italy напроти НСК «Олімпійський»

Де: вулиця Велика Васильківська, 66/68

Коли: 10:00–21:00

Instagram

By Italy – це ресторан італійської кухні, який працює біля «Олімпійської». Формат визначають як «сучасна Італія»: у меню, до прикладу, пасти та пінци. Раніше в цьому приміщенні працював ресторан «Розкажи мені про Китай».

Doggeriz біля Контрактової площі

Де: вулиця Спаська, 1/2

Коли: 11:00–21:00

Instagram

Doggeriz – це заклад із хот-догами та бургерами, який із 2013 року працює на вулиці Гоголівській. Друге кафе відкрили на Подолі, на розі вулиць Костянтинівської та Спаської. У меню, крім фірмових хот-догів, сніданки й основні страви в форматі американського дайнера.

Meatbusters на Бессарабці

Де: Бессарабська площа, 2

Коли: 09:00–21:00

Instagram

Meatbusters – це крафтовий виробник, який спеціалізується на стравах із м’яса. Другий заклад у Києві відкрили на фасаді Бессарабського ринку: можна скуштувати фірмові реберця, а також тако та бурито.

«Зустрів тебе» на Саксаганського

Де: вулиця Саксаганського, 32

Коли: 11:00–22:00

Instagram

«Зустрів тебе» – це китайка на Саксаганського, де, крім позицій із Китаю, також пропонують суші та корейські страви. У тестовому режимі почали роботу на початку осені.

«Квадрат» на Прорізній

Де: вулиця Прорізна, 10

Коли: 09:00–21:00

Instagram

«Квадрат» – це заклад із піцою в харківському стилі, який відкрили на Прорізній. Окрім фірмової пухкої піци, пропонують окрошку та шаурму.

«З ніг на голову» на Спаській

Де: вулиця Спаська, 11

Коли: 09:00–21:00

Instagram

«З ніг на голову» – це заклад біля Контрактової площі з хлібом власної випічки, а також борщем і сирником. Раніше в цьому приміщенні працювала кав’ярня Once In Kyiv.

Unibo на Нижньому Валу

Де: вулиця Нижній Вал, 19/21

Коли: 10:00–21:00

Instagram

Unibo – це заклад з азійськими стравами на вулиці Нижній Вал. Зокрема, у меню том ям, боули та млинці. Раніше в цьому приміщенні працював формат Itzel.

  • Кав’ярні

One Love Coffee на Центральному вокзалі

Де: Центральний вокзал, Вокзальна площа, 1

Коли: 09:00–21:00

Instagram

Мережа One Love Coffee працює в Києві з 2014 року, новий заклад відкрили в будівлі Центрального залізничного вокзалу. У меню – фільтр і кава з молоком, а також десерти.

Idealist Coffee на Центральному вокзалі

Де: Центральний вокзал, Вокзальна площа, 1

Коли: 06:00–22:00

Instagram

Idealist Coffee – це мережа кав’ярень, новий заклад на вокзалі, у переході між Центральним і Південним терміналами. 

«Кофі-шоп» на Шулявці

Де: вулиця Вадима Гетьмана, 30

Коли: 09:00–21:00 (будні), 10:00–21:00 (вихідні)

Instagram

«Кофі-шоп» – це кав’ярня біля Індустріального мосту на Шулявці. Серед пропозицій – безлімітний фільтр, а також кекси та десерти.

  • Бари

Konteyner на Січових Стрільців

Де: вулиця Січових Стрільців, 12

Коли: 14:00–21:00

Instagram

Konteyner – це магазин пива та бар, який розвиває мережу закладів у Києві. У грудні команда запустила в постійному режимі сезонний бар на вулиці Січових Стрільців

«Нейб» біля палацу «Україна»

Де: вулиця Велика Васильківська, 95

Коли: 12:00–21:00

Instagram

«Нейб» – це бар із коктейлями та стравами на Великій Васильківській неподалік від палацу «Україна».

  • А також

  • Кафе з боулами 6,7 Tatami в ЖК «Файна Таун» на Нивках.
  • Кафе Yaskravi в ЖК «Сонячна брама» біля ВДНГ.