The Village Україна розповідає про заклади, які відкрили в Києві за листопад. Раніше ми розповідали про відкриття жовтня, вересня, серпня, липня й червня. Окрім того, висвітлювали, як київські заклади працюють без світла, а також нові заклади міста, які відкрили переселенці з тимчасово окупованих територій України.

 Підпишись на Telegram-канал Тестовий режим – дізнавайся про нові заклади міста першим.

  • Ресторани й кафе

Avi біля площі Льва Толстого та на Kyiv Food Market

Де: вулиця Велика Васильківська, 24; Kyiv Food Market, вулиця Князів Острозьких, 8;

Коли: 10:00–22:00

Instagram

Avi – це нова мережа кафе із шаурмою від ресторатора Алекса Купера (Kyiv Food Market, «Молодість», Shalom). Перший заклад з ізраїльським стритфудом у листопаді відкрили біля площі Льва Толстого, другий – як корнер на фудхолі Kyiv Food Market. У меню: кілька видів шаурми, тарілки з хумусом і закуски на стіл. Детальніше про формат і відкриття мережі – в інтерв’ю Алекса Купера The Village Україна.

«Мама Манана»

Де: проспект Героїв Сталінграда, 14Г

Коли: 11:00–22:00

Instagram

«Мама Манана» – це мережа ресторанів грузинської кухні, новий заклад відкрили на Оболоні. У меню – 15 видів хачапурі та понад 130 видів вина з Грузії.

Fayna Asia

Де: вулиця Нижній Вал, 37/20

Коли: 10:00–21:00

Instagram

Fayna Asia – це кафе з азійськими стравами на Подолі. Готують, до прикладу, фо бо й том ям, а також локшину, рис і спрінг-роли.

Noodes

Де: Бехтерєвський провулок, 4-Б

Коли: 12:00–21:00 (будні), 14:00–21:00 (вихідні)

Instagram

Noodes – це кафе з азійськими стравами на Лук’янівці. У меню, наприклад, курячий попкорн, кімчі власного виробництва й «дуже гостра» яловичина Red Devil із мічеладою. Зверніть увагу, що заклад не працює в першій половині дня.

«БПШ»

Де: проспект Степана Бандери, 6

Коли: 10:00–21:00

Instagram

«Біляш, пончик, шаурма» – демократичний формат від «Сім’ї ресторанів Дмитра Борисова». Новий заклад відкрили поблизу станції метро «Почайна».

Doner Market

Де: ТРЦ Retroville, проспект Правди, 47

Instagram

Doner Market – це мережа із шаурмою від компанії МХП. 100-й заклад мережі відкрили в ТРЦ Retroville на Виноградарі, що відновив роботу влітку після ракетного удару РФ. У меню – шаурма та дьонери від 99 гривень.

D&D Berlin

Де: Бессарабська площа, 2

Коли: 10:00–19:00

Instagram

D&D Berlin – це заклад із шаурмою та дьонерами від харківської мережі. У Києві другий заклад відкрили на фасаді Бессарабського ринку.

  • Кав’ярні

Nuance Coffee

Де: вулиця Ярославська, 24/26

Коли: 08:00–21:00

Instagram

Nuance Coffee – це заклад із кавою та коктейлями на Подолі. За каву відповідає чемпіон України серед барист Олександр Беницький, за алкогольні напої – колишній бартендер Parovoz Speak Easy Дмитро Коломієць.

Tintin

Де: вулиця Велика Житомирська, 21-А

Коли: 08:00–20:00

Facebook

Tintin – це заклад за бельгійською франшизою в стилі всесвіту персонажа коміксів Тентена. Перший заклад у Києві відкрили в «Сквері інтелігентів» неподалік від Золотих воріт.

Ponchyk Boy

Де: вулиця Велика Васильківська, 33

Коли: 10:00–20:00

Instagram

Ponchyk Boy – це моноформат пончиків. Другий заклад у Києві почав роботу як корнер у магазині Gara біля площі Льва Толстого.

Espresso Patronum

Де: Оболонський проспект, 1

Коли: 08:00–21:00 (будні), 09:00–21:00 (вихідні)

Instagram

Espresso Patronum – це кав’ярня на Оболоні у стилістиці всесвіту Гаррі Поттера. Окрім кави та десертів, пропонують усі книжки серії. Також тут раді гостям із тваринами.

  • Бари

«Гільда»

Де: вулиця Рейтарська, 5

Коли: 09:00–21:00

Instagram

«Гільда» – це бар із вермутами на перетині вулиць Рейтарської та Золотоворітської від команди закладу «Бар 13». Також пропонують закуски, проводять маркети.

UA Drink Embassy

Де: вулиця Софіївська, 3-Б

Коли: 10:00–22:00

Instagram

UA Drink Embassy – це бар з українськими крафтовими напоями поблизу Майдана Незалежності. Наприклад, пропонують на місці чи із собою наливки, хріновуху та дубівку.

  • А також

  1. Піцерія «1708» у ТРЦ Respublika Park.
  2. 3-й заклад мережі «Ха» з піцою на Сагайдачного.

Обкладинка: Avi