The Village Україна розповідає про заклади, які відкрили в Києві за червень.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів

  • Ресторани та кафе

«Джакузі»

Де: вулиця Велика Житомирська, 25/2

Коли: 11:00–21:00

Instagram

«Джакузі» – це заклад від команди кафе «Косатка», який працював у сусідньому приміщенні на Великій Житомирській з кінця 2019 року. Раніше кафе робило ставку на пасту ручного приготування, а зараз позиціюють себе як бріош-бістро: наприклад, готують фірмові бургери в бріоші і наливають коктейлі з фонтану.

Boca A Boca

Де: вулиця Немировича-Данченка, 14/13

Коли: 11:00–21:00

Instagram

Boca A Boca – це заклад на Печерську, який поєднує формати ресторану іспанської кухні, винного магазину та хамонерії. У меню – каталонський гаспачо, тапас і вино. Проєкт розробляли з командою Balbek Bureau.

Gustoso

Де: вулиця Софіївська, 14

Коли: 10:00–21:00

Instagram

Gustoso – це ресторан італійської кухні поблизу майдану Незалежності. Концепцію описують як «італійські страви в сучасній інтерпретації». Раніше в цьому приміщенні працював ресторан Carpaccio.

Frankly

Де: вулиця Франка, 9

Коли: 09:00–21:00

Instagram

Frankly – це кафе на вулиці Франка, поблизу Золотих воріт. У меню – сніданки впродовж усього дня та круасани власної випічки. Наприклад, фірмовий френч-тост подають на круасані, додають заварний крем і ванільне морозиво з чилі кранчем.

Vano Ivano

Де: вулиця Лятошинського, 18–Б

Коли: 11:00–22:00

Instagram

Vano Ivano – мережа ресторанів грузинської кухні, представлена на Кловському узвозі, Воскресенці та Броварському проспекті. Новий заклад відкрили на вулиці Лятошинського на Теремках. У меню традиційні грузинські страви, також проводять заходи й бенкети.

  • кав’ярні

Takava Coffee-Buffet

Де: вулиця Жилянська, 75

Коли: 09:00–21:00

Instagram

Takava Coffee-Buffet – це мережа кав’ярень, яка відкрила новий заклад у Києві в у БЦ «Євразія» на Жилянській. Простір на колишній локації кафе Moon Rabbits називають найбільшим закладом мережі. Крім звичного меню з кавою, матчею й чаєм, тут пропонують пивне меню з позиціями зі Скандинавії та фірмові лоти від бренд шеф-баристи Дмитра Леника. Також ми писали про першу Takava у Львові.

Espressoholic

Де: вулиця Оленівська, 12

Коли: 09:00–21:00

Instagram

Espressoholic – це мережа кав’ярень, яка працює в Києві з 2011 року. Новий заклад (і другий після локації на Хорива на Подолі) запустили на вулиці Оленівській, біля станції метро «Тараса Шевченка». Окрім кави, тут можна замовити круасани та пироги.

Chornobyl Coffee

Де: вулиця Андріївський узвіз, 11

Коли: 12:00–21:00

Facebook

Chornobyl Coffee – це кав’ярня від агентства «Чорнобиль тур» на Андріївському узвозі. У меню – «Чорнобильське американо» та «Чорнобильське капучино», а також літні лимонади та безалкогольні коктейлі.

  • А також

«Бухта Food Station»

Де: Річковий вокзал, Поштова площа

Коли: 12:00–21:30 (будні), 11:00–21:30 (вихідні)

Instagram

«Бухта Food Station» – сезонна фудзона на Поштовій площі від засновника Ulichnaya Eda Романа Тугашева. Новий сезон відкрили 18 червня, серед нових резидентів – бургерна Yudgin Burger і Two Sisters and Seledka.

«Шаурма на вугіллі»

Де: вулиця Драйзера, 4

Коли: 10:00–22:00

Instagram

Pervaya Shaurma – це мережа кіосків із шаурмою, який до повномасштабного вторгнення Росії працював у Маріуполі. Після вимушеного переїзду в Київ власники відкрили новий кіоск на Троєщині. Слоганом називають «Із Маріуполем у серці»: «Ми віримо у перемогу та що незабаром зможемо повернутися до нашого рідного міста. А поки що знову зібралися, щоб продовжити будувати компанію, про яку мріяли, маючи за спиною великий досвід і теплі спогади в серці».