The Village Україна розповідає про заклади, які відкрили в Києві за жовтень. Раніше ми розповідали про відкриття вересня, серпня, липня й червня. Окрім того, висвітлювали нові заклади міста, які відкрили переселенці з тимчасово окупованих територій України.

 Підпишись на Telegram-канал Тестовий режим – дізнавайся про нові заклади міста першим.

  • Ресторани й кафе

«Варцаб» на Львівській площі

Де: Львівська площа, 14

Коли: 10:00–20:00

Instagram

«Варцаб» – це вікно зі стритфудом на Львівській площі, яке Слава Балбек і Сашко Боровський («Дилетант», «Дублер») відкрили разом із харків’янами Оленою й Олегом Хромовими («Протагонист»). Можна взяти з собою «лепіші» з куркою чи фалафелем, запити фільтром чи айраном.

Boho Yosai на «Арсенальній»

Де: вулиця Мазепи, 1

Коли: 12:00–22:00

Instagram

Boho Yosai – це триповерховий ресторан і караоке-клуб біля Арсенальної площі від власників закладу Boho. Він розташований у старовинній цитаделі 19 століття, у меню – рамен із м’ясом страуса, гребінець з пюре едамаме й коктейлі під назвами ​​Hentai Margaret і Shibari Martini.

China Town біля площі Льва Толстого

Де: вулиця Велика Васильківська, 34

Коли: 11:00–22:00

Instagram

China Town – це заклад з азійськими стравами, який відкрили як перезапуск індійського кафе Delhi Delhi. У новому форматі від команди мережі «Мама Манана» тепер пропонують не лише страви з Індії на зразок карі й наану власної випічки, а й китайські позиції на зразок курчати в кисло-солодкому соусі й дімсамів.

«Чорноморка» на Русанівці

Де: Русанівська набережна, 10

Коли: 11:00–21:30

Instagram

«Чорноморка» – це мережа рибних ресторанів і крамниць. Новий заклад відкрили на Русанівській набережній.

Orang + Utan на Басейній

Де: вулиця Басейна, 17

Коли: 10:00–21:00

Instagram

Orang + Utan – це мережа кафе з вегетаріанськими й веганськими стравами. П’ятий за ліком заклад у Києві відкрили напроти ТРЦ Gulliver, на Басейній. Серед іншого в меню супи, сендвічі й роли.

«ЇshFish» на «Олімпійській»

Де: вулиця Велика Васильківська, 60

Коли: 09:00–21:00

Instagram

«ЇshFish» – це рибний ресторан від постачальника морепродуктів. Третій заклад у Києві відкрили неподалік від НСК «Олімпійський». У закладі називають особливістю формату «невисокі ціни на свіжу рибу авторського приготування». Інші «ЇshFish» працюють у ТРЦ River Mall і Софіївській Борщагівці.

Svitanok на Березняках

Де: проспект Павла Тичини, 18/1

Коли: 09:00–21:00

Instagram

Svitanok – це кафе зі сніданками впродовж усього дня, основними стравами й кавою на Березняках. Також тут раді гостям із тваринами.

Кафе «Ха» на Русанівці

Де: Русанівська набережна, 4

Коли: 09:30–22:00

Instagram

«Ха» – це кафе, яке відкрили в Києві переселенці з Харкова. У меню – фірмова піца «по-харківськи» в стилі закладу «Буфет». Перший заклад формату почав роботу на Шота Руставелі в серпні; у жовтні запустили другий на Русанівській набережній. Детальніше про концепцію і зв’язок із «Буфетом» розповідали за посиланням.

  • Кав’ярні

Nuance Coffee на Подолі

Де: вулиця Ярославська, 24/26

Instagram

Nuance Coffee – це кав’ярня на розі вулиць Ярославської і Межигірської неподалік Контрактової площі. Місце відкрили співзасновники школи барист Custom Coffee School Олександр Беницький та Андрій Пустовіт, а також Олександр Кочмарський, який відкрив у Рівному заклад Dobro Coffee & Cocktails. У меню – класичні кавові напої й кава ручного приготування, а також коктейлі, за які відповідає колишній бармен Parovoz Speak Easy Дмитро Коломієць.

Mala біля Майдану

Де: вулиця Мала Житомирська, 2

Коли: 08:00–20:00 (будні), 10:00–20:00 (вихідні)

Instagram

Mala – це кав’ярня біля майдану Незалежності від співзасновника Milk Bar і власника мережі 128 Cafe Олександра Прохоренка. Формат описують як «мікрокав’ярню»: «Ми працюємо у форматі to go, але в нас є подушки й пледи, якщо гості захочуть залишитися біля кав’ярні».

Vivat біля Поштової площі

Де: вулиця Сагайдачного, 8

Коли: 10:00–20:00

Instagram

Vivat – це українське видавництво, яке відкрило першу книгарню-кав’ярню в Києві. У закладі поблизу Поштової площі можна придбати книгу й випити кави. Раніше подібний формат запустили в Харкові і Львові.

Sereda Vegan Point на Подолі

Де: вулиця Нижній Вал, 39

Коли: 11:00–20:00

Instagram

Sereda Vegan Point – це кафе із веганськими десертами власного виробництва на Подолі. Відкрили заклад переселенці зі сходу України, які переїхали до Києва у 2014 році. У меню, зокрема, желейний «Антикорупційний» торт і тістечко-«терикон». Раніше в цьому приміщенні працювало кафе Veterano Brownie.

  • Бари

Uno Mas на Пушкінській

Де: вулиця Пушкінська, 11–А

Коли: 15:00–21:00 (із вівторка по четвер), 15:00–22:00 (п’ятниця й субота), понеділок – вихідний

Instagram

Uno Mas – це бар і магазин від однойменного дистриб’ютора крафтових алкогольних напоїв. Можна скуштувати на місці чи взяти з собою крафтове пиво, напої із Латинської Америки на зразок мескалю й сотолю, а також лимонади. Раніше в цьому приміщенні працював коктейльний бар Fino.

  • Ресторани й кафе

  • Ресторан індійської кухні Kitchen 21 перезапустили як заклад з українськими стравами.
  • Перезапуск закладу «Публіка»: тепер зі сніданками.

Обкладинка: Uno Mas