У Сквері інтелігентів почала роботу в тестовому режимі літературна кав’ярня Tintin. Її присвятили Тентену – головному персонажу коміксів бельгійського художника Ерже.

Власники – українське видавництво Pinzel, правовласник бренда Tenten в Україні й міжнародна корпорація Tintinimaginatio.

«Найкрутіше нині в цій історії те, що бельгійські правовласники довірили почати цю франшизу в Україні, незважаючи на війну. Навпаки, «завдяки» війні формальні в питання вирішилися дуже швидко, хоча перемовини тривали чотири роки», – коментують The Village Україна власники кав’ярні.

Фото з відкриття кав’ярні, де був присутній посол Бельгії в Україні Пітер Ван де Велде

Наразі там пропонують кавову карту, поступово будуть додавати перекуси. Поки що до кави можна взяти круасани й торти. Також є веганське капучино (69 гривень). Ціни на каву стартують від 45 гривень. Можна придбати й комікси (290 гривень за альбом).

Фото: Світлана Федик

Крім того, за декілька тижнів у кав’ярні має з’явитися кава постачальника королівського двору Бельгії, що має столітню історію, розповідають власники кав’ярні.

У персонажа коміксів Тентена, якому присвячена кав’ярня, є песик Мілу, тому Tintin pet-friedly кав’ярня. Для собак є спеціальний «бар» з гіпоалергенними смаколиками, їх пригощають «ексклюзивними кістками».

У кав’ярні додають, що також хочуть підтримати європейську традицію читання свіжої друкованої преси.

Логотип для київського кафе «Тентен» розробляли художники корпорації Tintinimaginatio на основі творчості Ерже.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Бельгійського художника Жоржа Ремі (Ерже) вважають антикомуністом. Свій перший альбом із серії коміксів про Тентена він назвав «Тентен у країні Сов’єтів». Альбом містить критику радянської системи, зокрема там згадано й про Голодомор.

Альбоми з коміксами перекладені на 93 мови, серед них – українська. Перекладачем першого альбому став Іван Рябчий, а редактором – Юрко Позаяк.

Найбільш відомою екранізацією коміксів про Тентена є стрічка Стівена Спілберга «Пригоди Тентена: Таємниця єдинорога».


Сквер інтелігентів, розташований на розі вулиць Гончара й Великої Житомирської, з’явився у 2013 році з ініціативи місцевих мешканців, що виступили проти забудови ділянки. Його оновили наприкінці травня 2022 року.


Коли

08:00–20:00

Де

м. Київ,

вулиця Велика Житомирська, 21-А


 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі