Electron Corp. – це новий заклад ресторанної компанії First Line Group («Жизнь замечательных людей», «Любимый дядя», Eastman), який відкрили в UNIT City.

Фото: Євген Карєв для The Village Україна

Концепція

Electron Corp. – це п’ятий проєкт у Києві від ресторанної компанії First Line Group після ресторанів «Жизнь замечательных людей», «Любимый дядя», «Італійська редакція» та Eastman. Відкрили новий мультиформатний заклад ресторатора Дмитра Запорожця в інноваційному парку UNIT City між Лук’янівкою та Дорогожичами.

«Передусім ми відштовхувалися від того, де ми перебуваємо, адже UNIT City можна назвати Кремнієвою долиною України, – розповідає маркетинг-директорка First Line Group Катерина Балицька. – Навколо нас працює креативний кластер, інноватори й ІТ-спеціалісти, тому, з одного боку, хотілося бути в темі інновацій, з іншого боку, зберігати свою концепцію з підходом до справи, легкістю та простотою». З огляду на це підібрали й назву Electron Corp.: «Є перша асоціація з інноваціями й технологіями, але для нас це також про майбутнє й одиницю, яка будує все навколо себе».

 Electron Corp.

Де: місто Київ, UNIT City, Campus B10, вулиця Дорогожицька, 3

Коли: 09:00–20:00 (будні)

Телефон: 097 100 02 03

Instagram

Формат Electron Corp. визначають як «проста їжа сучасної людини». «Рамен, авокадо-тост, хумус – для сучасних киян це вже стало простою їжею й частиною буденного життя, зокрема, і завдяки нашим ресторанам. Тому тут вирішили зробити акцент на наші головні хіти», – розповідає бренд-шеф First Line Group Володимир Ташаєв. Запитуємо, як адаптували меню до потреб аудиторії на локації. «Не скажу, що це нова для нас аудиторія, просто зазвичай у наших ресторанах це 10% людей, а тут – 80%, – відповідає Ташаєв. – Здебільшого це люди, які хотіли б тут отримувати обіди. Тому під час розроблення меню я хотів, щоб кожна позиція ніби пахнула обідом. Тобто це радше comfort food, ніж вечірнє меню».

Також кухня Electron Corp. обслуговує два фудтраки Pizza & Salads і Burgers & Salads, які запустили на території UNIT City влітку. «У фудтраків окремі меню, зі ставкою на піцу в нью-йоркському стилі й бургери», – каже Ташаєв. «Це наша інтерпретація вуличної їжі: смачно та швидко», – додає маркетинг-директорка Балицька. Окрім обслуговування резидентів UNIT City, фудтраки будуть працювати на фестивалях, ярмарках та окремих подіях у вигляді кейтерингу. Уже зараз працює доставка Electron Corp. по території інноваційного парку.

Локація

Electron Corp. розташований у блоці Campus B10 UNIT City, орієнтиром для простору є колишня труба мотозаводу, яку перетворили на мініпланетарій. Заклад працює на першому поверсі будівлі, вхід ліворуч від ресепшна.

У закладі 86 посадкових місць, розташували їх уздовж вікон продовгого приміщення, а у внутрішній частині облаштували кухню. Простір умовно розділили на кілька зон: біля входу гостей зустрічає зона з еспресо-машиною й вітриною десертів, також подбали про кілька комунальних столів і високу посадку біля вікна.

Як і за інші проєкти First Line Group, за інтер’єр Electron Corp. відповідав Дмитро Запорожець. Серед візуальних акцентів – декоративна люстра з періодичної системи елементів і «наукова бібліотека» з книжковими полицями, яка закриває одну зі стін. Запитуємо, чи поділився з Electron Corp. книгами «Дядя» із закладу «Любимый дядя». «Поки ні, але «Дядя» ще обов’язково привезе щось зі своїх пригод», – відповідають у закладі. До кінця грудня всередині приміщення почне роботу обсмажувальний центр One Love Coffee, із яким співпрацює First Line Group.

Кухня й бар

Наразі Electron Corp. працює тільки в будні, але в майбутньому розглядають можливість переходу на щоденний режим роботи. Зокрема, формат можуть відкорегувати після запуску першої черги житлового комплексу UNIT City, додають у First Line Group. «Метою комплексу є створити настільки комфортні умови всередині, щоб у резидентів не було потреби виїжджати за межі UNIT City, щоб усі найкрутіші події й тусовки відбувалися тут, щоб тут була смачна їжа та щоб не треба було виїжджати навіть на вечерю», – розповідає Катерина Балицька.

«Ми зібрали в меню багато світових хітів із невеликими твістами від мене», – каже бренд-шеф Володимир Ташаєв. Як перший приклад наводить фірмовий хумус: «Любимый дядя» не першим відкрив хумус Києву, але, думаю, ми першими зробили його хорошим. Звичайно, є він і тут: це частина мене; жити 20 років із хумусом і відмовитися було б неможливо». «Ваш улюблений хумус» у меню подають із яйцем-пашот, нутом і спеціями (115 грн за 200 г). Також серед закусок, які радять брати на компанію, – бабагануш (115 грн за 150 г), запечений буряк із бринзою (115 грн за 170 г) і гуакамоле (195 грн 170 г). Ташаєв рекомендує й оновлений рецепт форшмаку: «Готуємо із запеченим яблуком, завдяки цьому вийшла більш вершкова текстура».

«Ваш улюблений хумус» (115 грн) із пітою

Серед основних страв – куряча печінка з картопляним пюре (195 грн за 300 г) і биточки з індичкою з гречкою та шпинатом (245 грн за 290 г). Також пропонують курку з гарбузовим пюре й томатною матбухою (195 грн за 300 г), скумбрію на грилі з теплим картопляним салатом (195 грн за 290 г) та індонезійський смажений рис насі ґоренґ з окатою яєчнею й овочами (285 грн за 360 г). Серед супів – рамен із куркою-гриль, яйцем-пашот, кукурудзою, кімчі й травами (195 грн за 450 г) і дві версії борщу (145 грн за 450 г): з телятиною й веганський із квасолею та грибами.

Авокадо-тост на гречаному хлібі (245 грн)
Сирники з ягідною сметаною й полуничним компоте (125 грн)

У меню сніданків – авокадо-тост на гречаному хлібі з салатом і яйцями-пашот (245 грн за 320 г), яйця-пашот із лососем (245 грн за 280 г) і сирники, що подають із ягідною сметаною й полуничним компоте (125 грн за 250 г). Подають сніданки впродовж усього дня, а обідні позиції – з 12:00.

З меню:

Легкий бульйон із домашньою куркою й овочами – 115 грн за 300 г

Гарбузовий крем-карі – 125 грн за 320 г

Сирники з ягідною сметаною й полуничним компоте – 125 грн за 250 г

Яйця-пашот із лососем – 245 грн за 280 г

Шакшука з баклажанами – 145 грн за 350 г

Круасан «Париж – Нью-Йорк» із лососем, омлетом і крем-сиром – 185 грн за 200 г

Куряча печінка з картопляним пюре – 195 грн за 300 г

Биточки з індичкою з гречкою та шпинатом – 245 грн за 290 г

Кебаб із ягняти – 225 грн за 300 г

Медальйони з телятини з пюре з топінамбура – 295 грн за 280 г

Класичний «Наполеон» – 95 грн за 150 г

«Медовик» – 95 грн за 130 г

Горішок зі згущеним молоком – 25 грн

За десерти First Line Group відповідає шеф-кондитерка Ольга Ридвановська: наприклад, на вітрині біля входу класичний і кокосовий «Наполеони» з Eastman, безглютеновий і безлактозний брауні та гарбузова запіканка. Серед позицій із випічки власного виробництва від пекаря Едуарда Страшка – кілька видів хліба на заквасках, включно з гречаним і спельтовим, а також масляні круасани, піта й самса.

У коктейльній карті від бренд-бармена Олександра Родіонова – коктейлі, які за міцністю розділили на категорії: Junior, Middle і Senior. За вино відповідає сомельє Дмитро Саприкін, зокрема, у карті натуральні й органічні позиції. Кавові напої готують на зерні свіжого обсмажування від One Love Coffee.