The Village Україна підбиває підсумки сезону, висвітлюючи заклади, які припинили роботу чи перезапустили впродовж осені в Києві.

  • Ресторани й кафе

Bistro Bistro

Формат: моноформат хот-догів

Де: вулиця Франка, 27/31

Instagram

Bistro Bistro – це моноформат хот-догів, заснований Яном Монастирським. У лютому в закладі на вулиці Івана Франка відбулася пожежа через займання холодильника. Для відновлення закладу в соцмережах запустили флешмоб із підтримкою засновника. Монастирський розповідає, що почав ремонт закладу й готує перезапуск на весну.

Bro Market

Формат: фудхол

Де: вулиця Велика Васильківська, 1/3-2

Instagram

Bro Market – це заклад засновників Mimosa Brooklyn Pizza й Fish & Pussycat Ігоря Сухомлина та Валерія Гальперіна в колишньому приміщенні кафе «Чашка». Фудхол об’єднував кілька форматів: слайси піци Slice, роли Sush, паназійські страви «Люся», а також оновлена «Чашка», «Хумусія» та «Енотека Барвінок». Bro Market припинив роботу на початку 2021 року, Mimosa Group готує у приміщенні новий проєкт.

Корнери Bakehouse, Bali Bowl Cafe та Rhythm на Kyiv Food Market

Формат: стритфуд

Де: Kyiv Food Market, вулиця Московська, 8

Instagram

Після січневого локдауну на фудхолі Kyiv Food Market оновили список резидентів. Замість кав’ярні Rhythm запустили новий проєкт Spilka, а замість Bali Bowl Cafe – веганський корнер Orang + Utan. Також припинила роботу пекарня Bakehouse від goodwine, а бургерну Cooper Burgers перезапустили з оновленим меню.

MOMO

Формат: smart casual

Де: вулиця Сагайдачного, 24; вулиця Антоновича, 170;

Instagram

MOMO – мережа закладів від ресторанної компанії Carte Blanche (Va Bene Bistro, «Конкорд» і «Курені»), формат позиціювали як «здоровий фастфуд». На початку року мережа закрила заклади на Подолі й у ТРЦ Ocean Plaza.

Pita Kyiv

Формат: стритфуд

Де: Бессарабський ринок, Бессарабська площа, 2

Instagram

Pita Kyiv – заклад із середземноморським стритфудом, який відкрив точки на Пушкінській і фасаді Бессарабського ринку. Наприкінці 2020 року заклад припинив роботу на Бессарабці, у лютому його відновили на Подолі. На новій локації на Сагайдачного пропонують страви в піті на зразок фалафеля, а також хумус і крувіт.

Don Mare

Формат: рибний ресторан

Де: проспект Героїв Сталінграда, 16-Б

Facebook

Don Mare – ресторан і рибний маркет на Оболоні. Заклад на проспекті Героїв Сталінграда припинив роботу, на локації готує новий проєкт «Сім’я ресторанів Дмитра Борисова».

«Бабене»

Формат: ресторан і тапас-бар

Де: вулиця Франка, 25/40

Facebook

«Бабене» – ресторан і тапас-бар на вулиці Івана Франка неподалік Золотих воріт. Раніше тут працювали заклади Cookieton і Butter Green.

Cancale Concept Bar

Формат: демократичний бар

Де: вулиця Нижній Вал, 37/20

Cancale Concept Bar – заклад на вулиці Нижній Вал неподалік від Контрактової площі. Пропонували змішані напої, устриці та закуски. За словами власників, припинили роботу через конфлікт із сусідами. Раніше в цьому приміщенні працював простір Line-M Concept. У січні на локації почав роботу «БПШ» від «Сім’ї ресторанів Дмитра Борисова».

Menya Musashi на Гончара

Формат: мережева раменна

Де: вулиця Олеся Гончара, 77

Instagram

Menya Musashi – мережа раменних, яку в Україні розвивають за франчайзом з Японії. У грудні власники закрили заклад на вулиці Олеся Гончара біля площі Перемоги. 10-ту за ліком Menya Musashi в Києві відкрили на ВДНГ.

Modernist Bar

Формат: бар

Де: Artearea, вулиця Софіївська, 11–15

Modernist Bar – коктейльний бар на першому поверсі простору Artarea біля Майдану Незалежності. Заклад припинив роботу, продовжують працювати лише на доставку. У просторі відкрили заклад «Футура».

Easy

Формат: лаунж-бар

Де: Львівська площа, 4-В

Easy – мережа лаунж-барів із кальянами та чаєм. Заклад на Львівській площі працював у колишньому приміщенні кафе «Драже» та Saravsari. Навесні новий формат тут запустить мережа «Черноморка».

  • Кав’ярні

Idealist Coffee у ТЦ Mandarin Plaza

Де: ТЦ Mandarin Plaza, вулиця Басейна, 6

Instagram

Idealist Coffee – мережа кав’ярень, яка почала розвиток із закладів в аеропортах, а тепер розширюється в Києві. Заклад мережі працював у магазині Sibolle на нижньому рівні Mandarin Plaza на Бессарабці з весни 2020 року. Зараз у приміщенні працює кав’ярня Coffee in Action.

Sweeter

Де: вулиця Велика Васильківська, 1/3-2

Instagram

Sweeter – це харківська мережа кав’ярень. Перший заклад у Києві відкрили в лютому 2020 року на фасаді Бессарабського ринку. Кав’ярня припинила роботу у грудні 2020-го. Нове приміщення для формату знайшли на провулку Євгена Гуцала.

Bo Pastry

Де: вулиця Хрещатик, 19-А

Bo Pastry – кондитерська шеф-кухаря Ектора Хіменеса-Браво (BAO, NAM) на Хрещатику. У приміщенні біля виходу зі станції метро «Хрещатик» відкрили фірмовий магазин кондитерських виробів «БКК».

Small Talking

Де: вулиця Сагайдачного, 25/27

Instagram

Кав’ярні та магазини Small Talking працювала в Києві на Подолі та біля Золотих воріт. Узимку заклад на вулиці Сагайдачного припинив роботу. Кав’ярня на вулиці Лисенка продовжує роботу.

«Букіторія»

Де: вулиця Лисенка, 1

Заклад «Букіторія» відкрили біля Золотих воріт улітку 2019 року, заклад поєднував формати кафе та книгарні. У січні 2021-го у приміщенні почав роботу інший проєкт, арткафе «Золоті ворота».

  • А також

  • «Хурма», незаконну прибудову якої комунальники демонтували біля Золотих воріт.
  • Forest Cafe в парку Партизанської слави.

Обкладинка: Bo Pastry