У форматі «Нове місце» The Village Україна розповідає про нові заклади, які відкриваються у місті.

На Контрактовій площі відкрили заклад, в якому можна купити швидку і здорову їжу  – MOMO. На гарячій та холодній вітринах – супи, салати, тортільї, седвічі, десерти і лимонади. Обіцяють додавати нові страви до меню.

Концепція

Наталія Волошина

завідувачка мережею «Carte Blanche»

«Ми ставили задачу зробити простий, але затишний інтер’єр. Ресторани формату фаст-фуд, які є на Подолі, за інтер’єром нагадують фаст-фуд. Наш інтер’єр ближчий до ресторану, але в той же час демократичний. І ціни демократичні, як у фаст-фуді.

Дехто приходить перед роботою і бере їжу не лише для себе, а і для своїх друзів. Це швидкий обід, але якість їжі – ресторанна. Тут ті самі постачальники продуктів, що і в закладах вищого рівня, зокрема в CHI».

 MOMO

ДЕ: вулиця петра Сагайдачного, 24

ЧАС РОБОТИ: понеділок – п’ятниця – 08:00 – 22:00

субота – неділя – 10:00 – 22:00


Середній чек – 100 грн

Дизайн MOMO робив Олег Волосовський з LOFT бюро. Заклад розбили на дві зони: у одній розмістили вітрини з їжею, у інші – столики.

Кухня

Ставку у MOMO зробили на здорову їжу. Є страви і для вегетаріанців, і для тих, хто їсть м’ясо. Закордонний аналог, на який орієнтувались, – Pret A Manger. «Зараз люди хочуть бачити, що вони їдять», пояснюють у MOMO. Страви тут намагаються подавати так, щоб було чітко видно усі інгредієнти.

Є дві вітрини – холодна і гаряча.

Продукти виробляються залежно від попиту. Щоб їжа була свіжою, на вітрину викладають 2–3 порції кожної страви. Коли дві з трьох купили – готують ще. За цим має стежити адміністратор.

У гарячій вітрині розмістили супи, каші, теплі тортільї та страви в контейнерах. Супи, на здивування власників, стали лідерами продажів. Радять спробувати суп з сочевиці. Є грибний крем-суп, індійський дал.

Рекомендація редакції – фішболи з диким рисом, шпинатом та гарбузом – 65 грн. Для приготування фішболів використовують рибу телапію.

На холодній вітрині є салати, сендвічі, хумус, лимонади та десерти. У MOMO радять спробувати зелену веганську тортілью зі шпинатом, тофу та овочами гриль – 70 грн.

Лимонади та десерти

Лимонади готує міксолог Кароліс Урбонавічус, якого запросили працювати в CHI з Лондона. Сиропи для лимонадів він варить у власній «міні-лабораторії». Газують і фасують лимонади вже на місці.

Випічку в MOMO ставили DJF (кулінарна школа та постачальник французьких продуктів, – ред.). Тут пропонують традиційні європейські десерти – брауні, лимонні курди, круасани. Є чорний круасан – з чорнилами каракатиці.

На «Всі.Свої» для вітрини MOMO обрали цукати, фьючіпси (чіпси з льону) та йогурти з фермерського молока.

Плани

Зараз власники MOMO хочуть налагодити роботу доставки. Кажуть, що відвідувачі постійно запитують, чи можна замовити їжу в офіс.

MOMO згодом хочуть перетворити на мережу. Вже шукають локації для наступних ресторанів. На створення першого закладу пішло 5 місяців. На відкриття кожного нового закладу витрачатимуть по 2 місці.

З меню

Гаряча вітрина

Курячі мітболи зі шпинатом та печеною картоплею – 65 грн

Тортілья з курячими мітболами – 70 грн

Тортілья з травами та мітболами – 70 грн

Холодна вітрина

Зелена веганська тортілья зі шпинатом, тофу та овочами гриль – 70 грн

Курячий сушіріто «Цезар» – 70 грн

Подвійний сендвіч з сейтаном – 60 грн

Чорна тортілья з сиром – 70 грн

Багет з печеними овочами – 70 грн

Заряд протеїнів – 50 грн

Десерти

Брауні – 45 грн

Морквяний кекс з фундуком – 35 грн