The Village Україна розповідає про 10 закладів, які почали роботу в місті за два місяці карантину. Усі заклади працюють виключно в форматах доставки чи самовивозу.

Раніше ми розповідали, як український ресторанний бізнес переживає найбільшу кризу у своїй історії. Також ми писали про 50+ ідей для доставки їжі додому.

Pita Kyiv

Pita Kyiv – це формат з ізраїльською вуличною їжею. Другий заклад після точки на Пушкінській почав роботу на фасаді Бессарабського ринку. У меню – піта, фалафель і «чизбургер у піті». Під час карантину вхід до закладу обмежили, працюють у режимі самовиносу та доставки.


Формат: стріт-фуд

Де: Бессарабський ринок, Бессарабська площа, 2

Коли: 10:00–22:00

Facebook

Philadelphia Roll & Bowl

Philadelphia Roll & Bowl – це формат «Сім’ї ресторанів Дмитра Борисова» із суші та боулами, який з 2019 року працює на вулиці Шота Руставелі. Третій заклад формату після пілотного й ТРЦ Lavina Mall відкрили біля площі Перемоги, він працює на умовах франчайзу. Під час карантину працюють на самовиніс і доставку.


Формат: smart casual

Де: проспект Перемоги, 3

Коли: 10:00–23:00

Facebook

Waffle Bar

Waffle Bar – це моноформат із солодкими й солоними вафлями. Раніше він брав участь у фестивалях вуличної їжі, а тепер відкрив заклад на площі Льва Толстого – поряд із Bali Bowl Cafe та «Білим наливом». Вафлі та хот-доги віддають на самовиніс, також заклад працює із сервісом доставки Glovo.


Формат: моноформат

Де: вулиця Велика Васильківська, 16

Коли: 08:00–22:00

Facebook

Papa Di Pasta

Papa Di Pasta – це ресторан італійської кухні в ЖК «Бульвар Фонтанів» на Печерську. Пропонують піцу з дров’яної печі, а також інші страви італійської кухні. Під час карантину пропонують доставку й самовивіз.


Формат: ресторан італійської кухні

Де: вулиця Саперне Поле, 5

Коли: 11:00–22:00

Facebook

Idealist на Бессарабці та «Олімпійській»

Idealist – це мережа кав’ярень, яка працює в аеропортах «Жуляни», «Бориспіль», а також Мінська та Львова, БЦ IQ на Печерську та коворкінгу Kooperativ. Два нові заклади в Києві відкрили у ТЦ Mandarin Plaza та ЖК Chicago Central House. У першому випадку кав’ярня працює на мінус першому поверсі, поряд із Le Silpo. У другому – у колишньому приміщенні необістро Rule. Обидва заклади працюють на самовиніс і доставку.


Формат: кав’ярня

Де: Chicago Central House, вулиця Антоновича,
44; ТЦ Mandarin Plaza, вулиця Басейна, 6;

Коли: 10:00–20:00

Instagram

Feliz Coffee & Food

Feliz Coffee & Food – це кав’ярня на колишній локації закладів Burger 41 та Ital Caffe на Подолі. «Головна концепція закладу – душа і смак. Ми намагаємося відповідати на кожен запит гостя, роблячи його трохи щасливішим. Адже Feliz у перекладі з іспанської – «щасливий»», – розповідають у кав’ярні. Пропонують напої та десерти. Працюють лише в режимі take away. Перший заклад Feliz відкрили у 2019 році біля проспекту Перемоги.


Формат: кав’ярня

Де: вулиця Нижній Вал, 41/27

Коли: 10:00–20:00

Instagram

«Грушевс’кий»

«Грушевс’кий» – це кав’ярня на вулиці Січових Стрільців на Лук’янівці. Назву обрали через те, що напроти закладу розташований мурал із першим президентом України Михайлом Грушевським. Пропонують кавові напої, десерти й пироги. Скуштувати можна на літньому майданчику або забрати із собою.


Формат: кав’ярня

Де: Інститут транспорту нафти, вулиця Січових Стрільців, 60

Коли: 08:00–20:00 (будні), 09:00–16:00 (вихідні)

Instagram

Coffee Kiosk

Coffee Kiosk – це мережа кав’ярень, яка має два заклади на Русанівці. Нову кав’ярню відкрили на Березняках, поряд з озером Тельбін. На період карантину працюватимуть у режимі «кава з собою».


Формат: кав’ярня

Де: проспект Тичини, 18-Б

Коли: 09:00–19:30 (на час карантину)

Facebook

«Волконский»

«Волконский» – це мережа кафе-кондитерських, 21-й заклад компанії в Києві відкрили на вулиці Ярославів Вал. У меню – свіжа випічка, круасани та кави. Заклад працює як магазин – з обмеженим входом і на доставку.


Формат: кафе-кондитерська

Де: вулиця Ярославів Вал, 19

Коли: 08:00–22:00

Facebook