Bali Bowl Cafe – новий заклад із боулами в центрі концепції. Розташували його поблизу станції метро «Площа Льва Толстого» – напроти кінотеатру «Київ». У тестовому режимі кафе працює з початку серпня.

Концепція

Bali Bowl Cafe продовжує тренд на боули у Києві, що триває від початку року. У новому закладі на вулиці Великій Васильківській боули – легкі страви з натуральних інгредієнтів у глибоких тарілках – є основою меню. У кафе кажуть: це перший заклад у Києві, що спеціалізується саме на боулах.

Відкрили Bali Bowl Cafe чотири співзасновники – Світлана Мусій, Ярослав Мусій, Катерина Сємєргєєва та Олександр Кравченко. «Нашим закладом керують дві пари, у нас демократія – всі рішення ухвалюємо разом», – кажуть у Bali Bowl Cafe. «Катя і Саша займаються проектом із доставки тропічних фруктів Bali Fruit Box, тож вони відповідали за концепцію та меню. Своєю чергою, ми з Ярославом відповідали за організацію процесів у закладі», – додає Світлана Мусій, колишня керівниця мережі Druzi Cafe.

 Bali Bowl Cafe

де: м. Київ, вулиця Велика Васильківська, 14-А

коли: 07:50-22:00

Телефон: 097 122 5518

Facebook

Світлана Мусій і Ярослав Мусій
Катерина Сємєргєєва та Олександр Кравченко, фото Bali Bowl Cafe

У Bali Bowl Cafe кажуть – для них боули є не так формою подачі їжі, як універсальним способом споживати натуральні продукти. Мусій, що свого часу запускала «Косатку», розповідає: надихалися моноформатами боулів у США та Європі. Зокрема, закладами у Нью-Йорку, Берліні та Амстердамі.

Локація

Приміщення для Bali Bowl Cafe знайшли поблизу станції метро «Площа Льва Толстого». Компактний простір привабив власників розташуванням і потоком. У закладу 30 посадкових місць. Планів на відкриття літнього майданчика немає.

За інтер’єр закладу відповідала дизайнерка Жанна Сігута, яка раніше співпрацювала з Barbara Bar. Простір із високим рівнем стелі розділили на два рівні. Декорували інтер’єр реставрованими меблями з OLX, товарами з IKEA та столами і стільцями від українського виробника Миколи Степанця. Природні матеріали та авторська робота – і в боулах із кокосів, у яких у Bali Bowl Cafe подають страви. Їх замовляли у майстра з В’єтнаму.

Окрім того, Bali Bowl Cafe прикрасили зеленню – із декоруванням рослинами допомагала ентузіастка Вікторія Конопльова. У планах власників підібрати для інтер’єру велике бананове дерево. Окремі предмети декору у закладі ще додаватимуть.

Кухня

Основою меню Bali Bowl Cafe є боули на основі смузі. «Боули – це вже досить звична тема для Києва. Тому хотілося не повторюватися, а знайти нові смаки та поєднання», – додає Ярослав Мусій. Серед іншого у закладі пропонують смузі-боули із чаєм матча (129 грн), зі спіруліною, гранолою, шоколадом, полуницею, ківі, малиною і чіа, а також Coal Bowl (99 грн) – боул із кокосовим вугіллям, бананом, арахісовою пастою, лохиною і кокосом. Усього в меню одинадцять видів смузі-боулів.

Окрім того, у закладі пропонують вегетаріанські боули – із цукіні, бататом і норі та авокадо (79-99 грн) і питні смузі (59-119 грн). Зокрема, смузі із матчею (89/119 грн), кофеїном (69/89 грн), а також Coconut Pro із кокосом, насінням коноплі та пробіотиками (299 грн). Також у меню спрінг-роли (99 грн) з кіноа та авокадо. На десерт – чіа-пудинги (69 грн) з манго та ананасом.

За запуск кухні у закладі відповідає Антон Ядикін (Druzi Cafe). Усі страви у Bali Bowl Cafe – без цукру та солі у складі. Як основу більшості боулів використовують кокосове молоко. Тваринне молоко у закладі використовують лише для приготування кавових напоїв капучино (35 грн) і флет-вайт (39 грн). Утім, за потреби до напоїв можна додати мигдалеве чи кокосове молоко.

У холодну пору до смузі-боулів додадуть сезонні пропозиції – супи, вівсянку та нові овочеві боули. Окрім того, у планах запуск власного виробництва морозива, а також відкриття продажу страв із собою і крамнички корисної їжі.