The Village Україна підбиває підсумки сезону, висвітлюючи заклади, які припинили роботу чи перезапустили впродовж осені в Києві.

  • Ресторани й кафе

Furgoneta

Формат: стритфуд

Де: вулиця Басейна, 11

Furgoneta – це мережа стритфуд-закладів із бургерами та локшиною з воку, яку назвали найкращою вуличною їжею 2018 року за версією ресторанної премії «Сіль». Заклад на вулиці Басейній був першим для формату у стаціонарному приміщенні, він припинив роботу на початку осені. Продовжують роботу точки в фургонах на «Олімпійській» і навпроти Червоного корпусу КНУ, а також сезонна точка на «ЮБК».

Solo Pizza

Формат: піцерія

Solo Pizza – це мережа піцерій, яка на піку популярності керувала сімома закладами в Києві. Протягом 2019 року компанія закрила три заклади, а цьогоріч припинила роботу й решта, розповідає НВ. У колишньому приміщенні піцерії на Cагайдачного готується відкриття нового формату.

Gemini Roastery

Формат: стритфуд

Де: вулиця Антоновича, 172

Gemini Roastery – це заклад, який поєднував формати кав’ярні, ресторану та подієвого майданчика біля станції метро «Либідська» в серпні 2018 року. Запускали проєкт компанії Bulldozer Group (Queen Kyiv, Eshak, «Рыба-Пила») і Gemini, за дизайн відповідала команда YOD Design (Loggerhead, Win Bar). На місці закладу відкрили мережевий формат «Желтое море».

«Практика»

Формат: ресторан

Де: вулиця Бульварно-Кудрявська, 3

«Практика» – це м’ясний ресторан від компанії USG Holding (Sam’s Steak House, «Дом №10», City-Zen), який відкрили в листопаді 2019 року як перезапуск стейкхаусу Sam’s Steak House Prime. У жовтні 2020-го заклад перезапустили як Praktika, формат визначають як «ф’южн культурних кодів, авторської кухні та сталої практики бартендерів».

Mamacita

Формат: ресторан паназійської кухні

Де: вулиця Велика Васильківська, 82

Mamacita – це заклад із паназійською кухнею і такос, який запустили як оновлення першого в Україні ресторану індонезійської кухні 17.804 Indonesian Social Kitchen. «Ми усвідомили, що концепція кухні Індонезії [в Україні] поки не працює, тому вирішили розширити пропозицію», – розповідають у закладі. Нове приміщення для формату знайшли на фудкорті VE Space у приміщенні «Київпроєкту» на вулиці Хмельницького.

VV22

Формат: ресторан і нічний клуб

Де: вулиця Верхній Вал, 22

VV22 – це ресторан і нічний клуб на вулиці Верхній Вал біля Контрактової площі. Заклад почав роботу навесні, зараз на його місці готують запуск нового формату.

Sin

Формат: ресторан паназійської кухні

Де: бульвар Лесі Українки, 34

Sin – це ресторан на бульварі Лесі Українки на Печерську, що почав роботу в липні 2020 року. За кухню відповідав шеф-кухар Терентій Сопін, який раніше працював у закладах Win Bar і Milano Torino Vermuteria. Наприкінці жовтня заклад перезапустили як ресторан Zein.

Cha Cha

Формат: ресторан паназійської кухні

Де: вулиця Велика Васильківська, 76-А

Cha Cha – це ресторан грузинської кухні навпроти НСК «Олімпійський», який відкрили наприкінці травня 2020 року. Раніше у цьому приміщенні працював заклад «Хочу харчо».

Don Peppino

Формат: кафе з італійською кухнею

Де: вулиця Верхній Вал, 24

Don Peppino – це мережеве кафе з італійською кухнею біля Контрактової площі. У двоповерховому закладі пропонували піцу та пасту, а також влаштовували вечори стендапу. Раніше в цьому приміщення працював заклад Habana з кубинською кухнею та коктейлями.

Istanbul

Формат: ресторан турецької кухні

Де: площа Перемоги, 3

Istanbul – це ресторан турецької кухні біля площі Перемоги та універмагу «Україна». У січні 2019 року заклад відкрили на колишній локації ресторану Funtizuma.

  • Кав’ярні та кондитерські

One Little Coffee Shop

Формат: кав’ярня

Де: вулиця Софіївська, 6

One Little Coffee Shop – це кав’ярня на вулиці Софіївській між майданом Незалежності та Софійською площею. Відкривали заклад засновники мережі Coffee Kiosk, що працює на лівому березі.

Mozaika

Формат: кав’ярня

Де: вулиця Заньковецької, 5/2

Mozaika – це кафе й винний бар, який відкрили в листопаді 2019 року в колишньому приміщенні Make My Cake Cafe на вулиці Станіславського біля Хрещатика. Уранці та вдень Mozaika працювала у форматі кафе, де пропонували сніданки, десерти та каву, увечері ж пропонували вино. У листопаді на локації почав роботу новий заклад Sky Garden із вегетаріанськими стравами. Засновник Mozaika Олег Ніколаєв розповідає, що команда шукає нове приміщення в центрі міста.

«Валь-де-Валь»

Формат: кафе з морозивом

Де: вулиця Бульварно-Кудрявска, 51

«Валь-де-Валь» – це мережа кафе з морозивом. 30 вересня припинив роботу заклад на вулиці Бульварно-Кудрявській біля Національного цирку. Інші кафе продовжують роботу біля Пейзажної алеї, а також на вулицях Драгоманова та в ЖК «Софія».

«Маша Кейк»

Формат: кафе

Де: вулиця Січових Стрільців, 11

«Маша Кейк» – це мережа кафе-кондитерських, один із закладів якої працював на вулиці Січових Стрільців біля Львівської площі. Двоповерховий заклад у довоєнному будинку припинив роботу, на його місці відкрили ресторан італійської кухні Simona Ristorante від власників «Пиріжкова Тітка Клара» та Mira Cafe. У «Маша Кейк» продовжують роботу заклади у ЖК «Новопечерські Липки» та Park Avenue.

Latte

Формат: кафе

Де: вулиця Верхній Вал, 54

Latte – це кав’ярня, яка працювала протягом трьох років на вулиці Верхній Вал. Заклад припинив роботу 10 листопада, власники готують новий формат.

  • Бари

Good Bar

Формат: паб

Де: Русанівська набережна, 12

Good Bar – це заклад із пивом і міцними напоями на Русанівській набережній. Формат описували як «затишний стильний бар прямо в серці Русанівки». У жовтні у приміщенні почав роботу заклад The Corner №12.

Обкладинка: Андрій Безуглов для YOD Design