«Практика» – це перезапуск м’ясного ресторану Sam’s Steak House Prime біля Львівської площі. За кухню у закладі відповідає шеф-кухар Роберт Прядченко, який нещодавно пройшов стажування в ресторані на Фарерських островах з двома зірками Michelin. Відкриття ресторану відбулося у листопаді.

Фото: Марго Дідіченко

 Підпишись на Telegram-канал Kyiv Looks про українські бренди

Концепція

«Практика» – це ресторан на вулиці Бульварно-Кудрявській, який компанія USG Holding (Sam’s Steak House, «Дом №10», City-Zen) відкрила на колишній локації закладу Sam’s Steak House Prime. У ресторані кажуть, що хотіли вийти за межі формату стейк-хаусу, запропонувавши більш доступний підхід, який не обмежується лише м’ясними стравами.

«Це практика їсти, практика пити, практика відпочивати», – пояснюють вибір назви в айдетинтиці закладу від MANA Agency. «До того ж ми практикуємо українське м’ясо – не просто подаємо його, а обробляємо в камерах визрівання та повністю розкриваємо його потенціал», – додає шеф-кухар Роберт Прядченко.

Нову концепцію розробили в співпраці із шеф-кухарем, який раніше працював су-шефом ресторану Alaska і має досвід стажування в ресторані KOKS з двома зірками Michelin на Фарерських островах. «Це заклад Поля Андріаса Зіски, популяризатора фарерської кухні та друга Рене Редзепі з ресторану Noma. Для мене це був неоціненний досвід: від використання локальних продуктів до процесу ферментації», – каже Прядченко. Додає, що серед інших джерел натхнення – кулінарні традиції його рідного регіону Дагестану.

 «Практика»

Де: м. Київ, вулиця Бульварно-Кудрявська, 3

Коли: 11:00-23:00 (понеділок, середа, четвер, п’ятниця, неділя), 09:00-23:00 (вівторок, субота)

Телефон: 067 414 33 77

Facebook

Локація

Ресторан «Практика» розташований на початку вулиці Бульварно-Кудрявської біля Львівської площі – у колишньому маєтку дворянина Василя Сербулова. Це будинок 1876 року в стилі неоготики, за який відповідав архітектор Павло Спарро, що зводив частину будівель Києво-Печерської лаври та один із ярусів Софійської дзвіниці.

За проєкт у реставрованій будівлі відповідала команда Loft Buro Олега Волосовського (Bar 111, «Остання барикада», CHI). Інтер’єр попереднього закладу Sam’s Steak House Prime доповнили низкою акцентів: наприклад, неоновим написом «Все найкраще трапиться з тобою!» на одній зі стін на першому поверсі. Серед визначальних елементів інтер’єру – соляні блоки на стінах і під склом на підлозі.

Приміщення ресторану розділено на два поверхи. На першому рівні – 68 посадкових місць в одній основній та одній відокремленій залі, а також відкрита кухня. На другому поверсі, своєю чергою, облаштували простір для проведення заходів, окрему залу та відкриту кухню, формат якої визначають як Chef’s Table. «Це багатофункціональна площа, її можна використати і для фуршету на 120 людей, і для майстер-класів чи презентацій», – кажуть у «Практиці». Водночас формат Chef’s Table описують як вечері від шефа, розраховані на 12 людей.

Окремий зал на другому поверсі облаштували в кімнаті з куполом. Прямо під куполом – круглий стіл, по центру якого вбудували систему з грилем. У такий спосіб шеф може проводити в кімнаті майстер-класи, кажуть у ресторані.

Кухня та бар

«Ми зберігаємо улюблені м’ясні страви гостей, але доповнюємо меню іншими авторськими позиціями», – розповідають у «Практиці». У ресторані пропонують стейки – від «Рибай Prime» по 585 гривень за 300 грамів до тендерлойну (367 грн за 250 г). Основний акцент роблять на українське м’ясо, але пропонують також американський «Рибай».

В окремому блоці страв «Роберт практикує» вводять тимчасові пропозиції, які зрештою можуть ввести в основне меню. Наприклад, шеф-кухар пропонує телячу гомілку, яку подають з рисом і карі (195 грн). Фірмовий бургер (225 грн) подають із котлетою з яловичини, беконом і чедером. «Фішка бургера – соус на основі місо-пасти та білого шоколаду», – додає шеф-кухар Прядченко.

З меню:

Курячий бульйон з яйцем-пашот – 85 грн

Тартар із яловичини з устрицею та чипсами з тапіоки – 247 грн

Смажений спринг-рол з телятиною – 167 грн

Глазуровані язички у винному соусі з пюре коріння селери – 215 грн

Тушковані яловичі щічки під вершково-цибулевою пінкою – 217 грн

Скляна рисова локшина зі смаженим яйцем та куркою – 147 грн

Качина грудка з соусом на основі білого шоколаду – 225 грн

Томлений свинячий животик в азійському стилі – 197 грн

Салат з кіноа, закарпатським шовдарем та овочами – 167 грн

Банановий хліб із карамеллю – 210 грн

Окремо шеф звертає увагу на «Скандинавський рибний суп із печі» (145 грн). Прядченко розповідає, що на рецепт його надихнула позиція в ресторані на Фарерах. «У KOKS був десерт, ідея якого мене вразила. Звичайно, я не міг використати цей рецепт, тому вирішив перетворити його на суп», – сміється Прядченко. Пояснює, що десерт із желе з травою, який заливають білим шоколадом і вершками, він переробив на суп із сомом-сувід з димним присмаком, який настоюється протягом десяти годин.

Також шеф «Практики» рекомендує скуштувати томатний суп (95 грн) з копченим ягням, імбиром і нутом. Ногу ягняти зберігають у камері для визрівання м’яса, доводячи його до кондиції, яку можна порівняти з прошуто. «При подачі гостю офіціант зрізає м’ясо з кістки, розповідаючи про технологію виготовлення м’яса», – кажуть у «Практиці». Частину камер розташували у зоні біля входу на першому поверсі. Поряд також відкрили магазин, у якому можна придбати кухонне обладнання, оливкову олію з чилі та ферментованим часником, а також джеми від шефа.