У рубриці «Слово шефа» The Village Україна у співпраці з різними закладами запитує шефів, яка концепція їхньої кухні та що потрібно спробувати насамперед.

Ресторан

Sam’s Steak House

Київ, вулиця Жилянська, 37

Години роботи

10:00-23:00

сайт

Середній чек

700 гривень

Ресторан Sam’s Steak House відкрили 1996 року на вулиці Жилянській. На сьогодні заклад є найстарішим стейк-хаусом в Україні. Упродовж 23 років роботи він тричі оновлював інтер’єр, проте не відходив від концепції класичного стейк-хаусу. У ресторані є власне виробництво з приготування та визрівання стейків.

Атмосфера

В інтер’єрі Sam’s Steak House переважає тепла сіра гама. У дизайні зробили кілька яскравих акцентів: це люстри, мальовані шпалери, текстиль, колекції книг. Простір ресторану прикрашають фотокартини – індивідуальні добірки для кожного із залів. Зона гриля відокремлена масивною панеллю з металу. За окремою стійкою можна спостерігати за процесом приготування м’яса.


Сергій Агішев,

шеф-кухар

Працює в закладі вже понад 10 років. Прийшов у Sam’s Steak House як су-шеф, маючи досвід роботи шеф-кухарем в інших закладах. Сергій хотів пройти весь шлях на новому місці. «Це надійний спосіб досягти справді нових вершин у роботі», – додає шеф-кухар.


Як дозріває мармурова яловичина 

У нашому меню представлено 13 стейків Ukrainian Special Beef wet та dry aged, а також п’ять видів USA beef з мармурової яловичини. Смак м’яса найкраще розкривається саме під час сухого визрівання. Це процес ферментації яловичини, завдяки якому отримуємо ніжне м’ясо з особливим посмаком. Середній термін сухого визрівання 21 день, але деякі види яловичини витримують до 120 днів. У ресторані подають два види української яловичини сухого визрівання. Я рекомендую стейк «Рібай» на кістці: 45 днів витримки, просмаження medium.

До кожного стейку підберуть вино, яке буде максимально підкреслювати його смак. Винну карту склали таким чином, щоб гості могли обрати вино з країн, де культура стейків найбільш розвинена: Аргентина, США, Чилі, Іспанія, Італія тощо.

Які три страви варто спробувати насамперед?

Стейк «Рібай»
Dry-Aged Beef 40+ 

Стейк «Рібай» сухого визрівання (від 40 днів витримки) складається з м’язів, на які впродовж життя тварини припадає найменше навантаження, тому волокна залишаються дуже м’якими та ніжними. Під час сухого визрівання смак м’яса більш концентрований, ніж під час вологого. Яловичину обробляють, зберігаючи реберну кістку та мармуровість м’яса.

180 гривень за 100 грамів

Тартар

Візитна картка будь-якого м’ясного ресторану не стейк, а тартар. Тут його готують у двох видах: із яловичини з картопляними діпамі та великий тартар на двох. Використовують тільки свіжу яловичину вищого сорту. Подають із корнішонами, перепелиним жовтком і картоплею фрі.

225 гривень і 455 гривень

Салат «Цезар»

Рецепт салату не змінюють вже понад 20 років, з моменту відкриття ресторану. Його зберігають з підписом першого шефа – американця Роя Гемілтона. Ніжна маринована куряча грудка – основна нота салату, її доповнює фірмовий соус і свіжі овочі.

195 гривень

МАТЕРІАЛ ПІДГОТОВЛЕНО ЗА ПІДТРИМКИ