Simona Ristorante – це ресторан італійської кухні від власників «Пиріжкової Тітки Клари» й Mira Cafe. У закладі пропонують піцу з дров’яної печі в неаполітанському стилі, пасту та інші італійські страви. Розташований двоповерховий заклад біля Львівської площі, наразі він працює в тестовому режимі.

Фото: Костянтин Гузенко для The Village Україна

Концепція

Simona Ristorante – це ресторан італійської кухні від компанії Klara Group («Пиріжкова Тітка Клара», Mira Cafe, Pincello Pizza). Заклад відкрили поряд із «Тіткою Кларою» на вулиці Січових Стрільців неподалік від Львівської площі. Формат визначають як ресторан: на першому поверсі розташована відкрита кухня й зона видавання замовлень, а на другому – дві зали з основною частиною посадкових місць.

«У Києві багато італійських ресторанів, але мало таких, де дійсно смачно та атмосферно», – каже засновник Klara Group Андрій Пінчук. Розповідає, що разом із командою вже давно захоплюється італійською гастрономічною культурою й форматом невеликих домашніх ресторанів, у яких італійці вечеряють щодня. «Це був виклик для нашої команди, – додає Пінчук. – Але ми отримали задоволення від процесу створення закладу. Хочеться, щоб задоволення тут отримували й гості».

Як і в Pincello Pizza, який Klara Group відкрили торік, у Simona Ristorante використовують дров’яну піч. На відміну від закладу на Симона Петлюри, Simona називають рестораном, а не піцерією. «Хочемо, щоб це було місце і для швидкого перекусу на першому поверсі, і для вечері чи побачення на другому поверсі», – кажуть у закладі.

Simona Ristorante

Де: місто Київ, вулиця Січових Стрільців, 11

Коли: 10:00–22:00

Телефон: 067 557 02 70

Instagram

Локація

Simona Ristorante відкрили у довоєнному будинку на вулиці Січових Стрільців. Раніше в цьому приміщенні працювала мережева кондитерська «Маша-Кейк». Загалом у двоповерховому просторі близько 60 посадкових місць.

Одна з особливостей приміщення – двосторонній камін, який зігріває дві зали на другому поверсі. Це чи не єдиний елемент інтер’єру, який залишили у просторі після попередніх орендаторів, розповідає Андрій Пінчук. Доповнили зали на другому рівні вінтажними меблями, включно з фортепіано XIX століття, яке перевезли з попереднього закладу власників, кафе «Варенье». Серед італійських акцентів – оливкові дерева, які привезли з півострова, а також картина Катерини Скороход, натхненна фотографією Папи Римського Іоанна Павла ІІ.

Біля входу гостей зустрічає відкрита кухня з дров’яною піччю, яку за стандартами для приготування неаполітанської піци підготували українські фахівці. На стелі – натуральне дерево темного кольору. «Воно давно лежало в нас на складі, а тут ідеально підійшло до інтер’єру», – каже Пінчук. Відповідно до цього стилізували і вхідні двері – зі вставкою з дуба уздовж краю.

Кухня

За кухню відповідає шеф-кухарка Марина Марчук, яка працює і в іншому закладі мережі Pincello Pizza, а також проходила навчання в Неаполі. Основою меню зробили неаполітанську піцу. «Це традиційна піца з Неаполя – тонке тісто, пухкі бортики», – каже Андрій Пінчук.

Pizza #1 – 139 грн за 440 г

У меню Simona Ristorante – 13 видів піци від 139 до 220 гривень. Pizza #1 (139 грн за 440 г) – це варіація «Маргарити» з моцарелою, томатним соусом і базиліком. Pizza #10 (169 грн за 500 г) готують із беконом, печерицями, моцарелою, пармезаном і вершковим соусом, а Pizza #5 (220 грн за 280 г) – з лососем, моцарелою, пармезаном і шпинатом. Кожну піцу за бажання можна доповнити додатковими інгредієнтами: наприклад, пармезаном (15 грн), беконом (40 грн), прошуто крудо (40 грн) й авокадо (65 грн).

З меню

  • Піца з яловичими ковбасками, беконом і моцарелою – 170 грн за 500 г
  • Піца з салямі, перцем чилі, моцарелою і цибулею – 179 грн за 420 г
  • Піца з моцарелою, шпинатом і трюфельною пастою – 185 грн за 400 г
  • Піца з прошуто крудо, томатами чері, руколою й пармезаном – 185 грн за 480 г
  • Піца з рикотою, моцарелою, пармезаном і дор блю – 220 грн за 400 г
  • Гарбузовий крем-суп із пармезаном – 75 грн за 390 г
  • Брускета з креветками, гуакамоле й томатами – 165 грн за 260 г
  • Лазанья з телятиною, соусом «Бешамель» і моцарелою – 150 грн за 350 г
  • Креветки у вершково-винному соусі – 185 грн за 145 г
  • Новозеландські мідії у вершковому соусі з пармезаном – 285 грн за 500 г
  • «Наполеон» – 65 грн за 200 г
  • Тирамісу – 89 грн за 130 г

Також у Simona готують пасти: приміром, карбонару з беконом і пармезаном (150 грн за 300 г) і букатіні з лососем, креветками та мідіями у вершковому соусі (295 грн за 350 г). Як основні страви – курча в сувіді з кінзою та гострим соусом на домашній фокачі (185 грн за 500 г) і лосось, запечений із диким рисом (195 грн за 300 г).

У меню сніданків, своєю чергою, авокадо-тост із яйцями-пашот (145 грн за 300 г), круасан із прошуто, яйцем-пашот і крем-сиром (140 грн за 200 г) і сирники зі сметаною та полуничним соусом (125 грн за 300 г).