The Village Україна підбиває підсумки вересня і розповідає про заклади, які почали працювати в Києві. Окремо ми розповідали про Kyiv Food Market із понад 20 закладами на «Арсенальній».

 Підпишись на Telegram-канал Тестовий режим – дізнавайся про нові заклади міста першим.

Ресторани та кафе


«Мама Манана»

Формат: ресторан грузинської кухні

Де: вулиця Нижній Вал, 23

Коли: 09:00-23:00 (будні), 11:00-23:00 (вихідні)

Facebook

«Мама Манана» – це мережа ресторанів грузинської кухні. Третій заклад мережі після просторів на Великій Васильківській та Південному вокзалі відкрили у колишньому приміщенні ресторану Silvio D’Italia на Нижньому Валу біля Контрактової площі. У меню – хачапурі, хінкалі, шашлики та чача.

«Анчоусная»

Формат: моноформат анчоусів

Де: вулиця Велика Васильківська, 111/113

Коли: 11:00-23:00

Facebook

«Анчоусная» – це новий формат від мережі «Черноморка», що спеціалізується на дрібній рибі власного вилову. Відкрили заклад на колишній локації Celentano біля палацу «Україна». У меню анчоуси на вагу, а також борщ з анчоусами і бургер із червоним окунем і щупальцями кальмара.

«Публицист»

Формат: м’ясний ресторан

Де: вулиця Січових Стрільців, 25

Коли: 18:00-23:00

Facebook

«Публицист» – це ресторан на першому поверсі книжкової фабрики «Жовтень» на вулиці Січових Стрільців. За кухню відповідає шеф-кухар Алекс Якутов («Гра з вогнем»). У меню, наприклад, борщ із качкою та капустою кімчі, а також курча на грилі.

Solod Levantine Grill

Формат: ресторан середземноморської кухні

Де: проспект Тичини, 3-В

Коли: 12:00-00:00

Facebook

Solod Levantine Grill – це оновлений ресторан на проспекті Тичини на лівому березі. Новими бренд-шефами ресторану середземноморської їжі стали фахівці з Ізраїлю Давид Ельмакіас і Йоссі Шитріт із закладу David & Joseph Downtown у Тель-Авіві. Відкриття закладу відбудеться 27 вересня.

Butter Green

Формат: кафе

Де: вулиця Франка, 25/40

Коли: 08:00-21:00 (будні), 09:00-21:00 (вихідні)

Facebook

Butter Green – це новий формат зі сніданками протягом цілого дня на колишній локації Cookietone на перетині вулиць Хмельницького та Франка. У меню: панкейки, тости і випічка власного виробництва.

Soba

Формат: раменна

Де: вулиця Московська, 46/2

Коли: 11:57-21:05

Facebook

Soba – це раменна на Московській, де, крім основного продукту, пропонують вок, а також рисові боули. Рамен продають від 98 гривень. У закладу одна простора зала, прикрашена летерингом з ієрогліфами.

«У Хань»

Формат: кафе з в’єтнамською кухнею

Де: вулиця Гончара, 30-А

Коли: 12:05-22:55 (з вівторка по неділю)

Facebook

«У Хань» – це новий заклад від шеф-кухарки із 20-річним стажем Хань, який влітку працював у форматі попап у барі «Окно» на розі вулиць Хмельницького та Франка. У меню – фо, роли та бань бао. За дизайн нового приміщення на Гончара відповідала команда AKZ (Orang + Utan, Kitaika, Bowl). Зверніть увагу, що заклад не працює у понеділок.

Lavash

Формат: ресторан

Де: «НСК Олімпійський», вулиця Велика Васильківська, 55

Коли: 12:00-23:00

Facebook

Lavash – це ресторан східної кухні, який відкрили на території НСК «Олімпійський» на колишній локації закладу Sorbonne. У меню – турецька піца піде, азербайджанська долма, узбекистанський плов і мезе з пітою. Заклад позиціонують як халяльний.

Mushlya Bar

Формат: кафе з морепродуктами

Де: ТЦ Globus, −1 поверх, майдан Незалежності, 1

Коли: 10:00-22:00

Facebook

Mushlya Bar – це демократичний формат «Сім’ї ресторанів Дмитра Борисова» з рибою та морепродуктами. Четвертий заклад із цією концепцією відкрили на фудкорті ТЦ Globus на Майдані, де вже працюють формати Дмитра Борисова Dogz & Burgerz і «Свіжість». Раніше Mushlya Bar відкрили на Хрещатику, «Арсенальній» і Контрактовій площі, а також ресторанний формат Mushlya Cafe між станціями метро «Площа Льва Толстого» та «Олімпійська».

«Рыба Пила»

Формат: фішбар

Де: ТРЦ Arena City, вулиця Басейна, 1-3/2

Коли: 12:00-00:00

Facebook

«Рыба Пила» – це заклад з рибою та морепродуктами від українського підрозділу міжнародного ресторанного холдингу Bulldozer Group. Другий заклад у форматі відкрили в колишньому приміщенні ресторану української кухні Salo Bar, який припинив роботу на початку місяця. У меню: риба і морепродукти, а також суші, котлети зі щуки та паста з лобстером.

Zavod Burgers

Формат: бургерна

Де: вулиця Ярославів Вал, 19/33-А

Коли: 09:00-23:00 (у будні), 11:00-23:00 (у вихідні)

Facebook

Zavod Burgers – це бургерна на розі вулиць Ярославів Вал і Гончара. Тут продають бургери – від класичних до варіантів із дор-блю та вишнею. Відповідає за заклад колишній керівник Boulangerie і Tartine.

Italist Pizza Pasta Bar

Формат: ресторан італійської кухні

Де: ЖК «Комфорт Таун», проспект Соборності, 17

Коли: 09:00-23:00

Facebook

Italist Pizza Pasta Bar – це ресторан з італійською кухнею і просеко, який відкрили на території житлового комплексу «Комфорт Таун». Це другий заклад мережі Italist Family в місті – перший Italist почав працювати на вулиці Золотоустівській улітку.

Diglass Cafe

Формат: ресторан

Де: вулиця Велика Васильківська, 49

Коли: 12:00-23:00

Facebook

Diglass Cafe – це ресторан із європейською кухнею і спрітцами на Великій Васильківській. Наприклад, пропонують віденський шніцель з картопляним салатом та огірками. Відкрили заклад біля станції метро «Олімпійська», поряд із колишньою локацією Al Faro.

«У Гіоргі»

Формат: ресторан грузинської кухні

Де: вулиця Кожум’яцька, 20

Коли: 10:00-22:00

Facebook

«У Гіоргі» – це ресторан грузинської кухні на вулиці Кожум’яцькій на Воздвиженці. У закладі кажуть, що готують хачапурі та хінкалі за сімейними рецептами. Також пропонують шашлик із телятини і шоколадно-горіховий торт по-абхазьки.

«Пироги та друзі»

Формат: пирогова

Де: вулиця Павлівська, 17

Коли: 09:00-22:00 (будні), 10:00-22:00 (вихідні)

Facebook

«Пироги та друзі» – це виробництво солодких і солоних пирогів, які працюють у форматі доставки та окремих закладів. П’ятий заклад у Києві – поряд із Цирком на вулиці Павлівській. Окрім пирогів, тут є повноцінне меню та меню сніданків.

Fat Daddy Burgers

Формат: бургерна

Де: вулиця Княжий Затон, 10-А

Коли: 10:00-22:00

Facebook

Fat Daddy Burgers – це бургерна на Осокорках. У закладі подають 26 видів бургерів: від класичних рецептів гамбургерів до авторських бургерів – наприклад, із персиками.

Бари


Milano Torino Vermuteria

Формат: вермутерія

Де: вулиця Прорізна, 4

Коли: 08:00-23:00 (з неділі по четвер), 18:00-01:00 (п’ятниця і субота)

Facebook

Milano Torino Vermuteria називають «першою в Україні вермутерією». Це заклад неподалік від Хрещатика, що спеціалізується на вермутах і коктейлях на основі ароматизованого вина. За інтер’єр відповідала команда Ater Architects, яка цього року запустила «Асамблею» і Talkies Bar. Нині заклад працює з 18:00, надалі планують починати роботу з 11:00.

F.U.L.L. Bar

Формат: бар і лабораторія

Де: вулиця Мечникова, 3

Коли: 18:00-03:00 (четвер, п’ятниця і субота)

Facebook

F.U.L.L. Bar – це бар і барна лабораторія під рестораном Barvy. Як і в закладі української кухні на Мечникова, наголос тут роблять на локальні інгредієнти та напої. Відповідає за бар Назар Макаров, найкращий бармен України 2018 року за версією конкурсу World Class. Відкрили заклад у тестовому режимі 26 вересня, у повноцінному режимі він почне роботу в жовтні.

Zapiekanka Bar

Формат: бар і стритфуд

Де: вулиця Велика Житомирська, 27

Коли: 10:00-20:00 (з неділі по четвер), 10:00-до останнього гостя (з п’ятниці по суботу)

Instagram

Zapiekanka Bar – це бар на вулиці Великій Житомирській з польською вуличною їжею та наливками. У барі подають більше як 15 наливок з фруктів та ягід, серед них з домініканською маракуєю, лічі, томатами та вишнею. Наливки пропонують по 29 гривень, а запіканки – по 49 гривень.

«Цветочная Мафия»

Формат: бар

Де: вулиця Софіївська, 4

Коли: 12:00-23:00 (з неділі по четвер), 12:00-02:00 (п’ятниця і субота)

Facebook

«Цветочная Мафия» – це бар у форматі €1. Сидр, Aperol Tonic і глінтвейн тут пропонують по 33 гривні. Це другий заклад мережі, перший працює з 2018 року на вулиці Володимирській.

«Сухой закон»

Формат: віскі-бар

Де: вулиця Костянтинівська, 20/14

Коли: 09:00-22:00

Facebook

«Сухой закон» – це таємний бар у підвальному приміщенні закладу Stories Cafe на розі вулиць Костянтинівської та Ярославської. Бар спеціалізується на віскі: пропонують понад 40 брендів односолодового віскі, десять бурбонів, а також кашасу. За карту відповідав фахівець good wine Платон Близнюк.

Frame Bar

Формат: бар

Де: вулиця Ярославів Вал, 33-А

Коли: 18:00-02:00 (з неділі по четвер), 18:00-04:00 (п’ятниця та субота)

Facebook

Frame Bar – це перезапуск бару «Под асфальтом пляж» на Ярославовому Валу. В оновленій концепції – ставка на виставки плівкової фотографії та оновлену барну карту з коктейлями від 120 гривень.

Nude Bar

Формат: бар

Де: вулиця Костянтинівська, 34

Коли: 09:00-00:00

Facebook

Nude Bar – це бар на вулиці Костянтинівській поряд із кінотеатром «Жовтень» на колишній локації закладу Dr. Winestein. У барі 15 авторських коктейлів, також у меню класичні коктейлі та міцний алкоголь. Nude Bar має близько 90 посадкових місць, розділених на дві зали, лаунж-зону та таємну кімнату.

Saga 25

Формат: бар

Де: вулиця Сагайдачного, 25

Коли: 12:00-00:00 (з неділі по четвер), 12:00-03:00 (п’ятниця та субота)

Facebook

Saga 25 – це бар на вулиці Сагайдачного з 25 стравами і 25 коктейлями. Це новий проєкт мережі Hedonist Gastro Family (Hedonist, Bootlegger). У меню є бургери, хот-доги та страви паназійської кухні. У барній карті – твісти на Negroni та Old Fashioned.

P2B Bar

Формат: бар

Де: вулиця Гончара, 38-А

Коли: 18:00-01:00 (з неділі по четвер), 18:00-02:00 (п’ятниця і субота)

Facebook

P2B Bar – це бар на вулиці Гончара поряд зі станцією метро «Золоті ворота». Заклад поєднує два формати: бар у підвальному приміщенні та майданчик в автобусі, переробленому на барну стійку. Окрім коктейлів від Герасімоса Лівієратоса (Pink Freud, Grek i Veter), у закладі пропонують грецький стритфуд на зразок гіросу.

Port Wine Bar

Формат: винний бар

Де: провулок Тараса Шевченка, 8-Б

Коли: 11:00-23:00

Instagram

Port Wine Bar – це винний бар, який відкрили у Києві після запуску формату в Одесі, Львові та Харкові. На колишній локації кав’ярні Fine пропонують вино у фірмовій подачі по 200 мл у гранованій склянці. До вина – закуски та сендвічі.

Кав’ярні, кондитерські та чайні


Cup & Cake

Формат: кафе

Де: вулиця Велика Васильківська, 57/3

Коли: 08:00-23:00 (будні), 10:00-23:00 (вихідні)

Instagram

Cup & Cake – це кафе на Троїцькій площі біля НСК «Олімпійський», яке у вересні перезапустили в новому форматі. Тепер у закладі є власне виробництво випічки, а також коктейльна карта і вино. У меню – кава, какао та випічка.

EspressoHolic

Формат: кав’ярня

Де: Floroom, вулиця Прорізна, 23-А

Коли: 08:00-21:00 (будні), 09:00-21:00 (вихідні)

Facebook

EspressoHolic – це кав’ярня у магазині квітів Floroom на Прорізній. Раніше у цьому форматі працювала кав’ярня мережі Lion Coffee. У кавовій карті є класичні кавові напої та кава ручного приготування.

Coffee Val

Формат: кав’ярня

Де: вулиця Нижній Вал, 13

Коли: 08:30-20: 00 (будні),10:00-20:00 (вихідні)

Facebook

Coffee Val – це кав’ярня на вулиці Нижній Вал напроти Житнього ринку на Подолі. У кавовій карті є класичні кавові напої, пізніше додадуть напої на рослинному молоці та фільтр-каву. До напоїв пропонують сендвічі та ланчі з собою.

Teahouse

Формат: чайна

Де: ЦУМ, вулиця Хрещатик, 38

Коли: 10:00-22:00

Facebook

Teahouse – це перший заклад у форматі кафе від мережі магазинів, що спеціалізується на чаї. Відкрили заклад на фудкорті на шостому поверсі ЦУМу. В асортименті – кілька сотень чаїв від 118 до 3 000 гривень за 100 грамів чаю. Також можна придбати матчу, трав’яні та фруктові чаї, мате та пуери.

Coffee Monkey

Формат: кав’ярня

Де: вулиця Бойчука, 1/2

Коли: 08:00-20:00 (будні), 09:00-20:00 (вихідні)

Instagram

Coffee Monkey – це кав’ярня біля станції метро «Дружби народів». «Пропонуємо і каву з собою, і можливість посидіти та попрацювати у затишному місці», – розповідають у закладі. До кави подають круасани, чизкейк та брауні.

«BB»

Формат: кондитерська

Де: вулиця Регенераторна, 4

Коли: 08:00-20:00

«BB» – це кондитерський дім, який запустив перше кафе з цехом виробництва на вулиці Регенераторній у ЖК «Комфорт Таун». Це перший заклад майбутньої мережі, кажуть у виробника. В асортименті – французькі десерти. Також пропонують торти на замовлення і тістечка на овочевій основі: наприклад, бурякове і з перцем.

Coquelicot

Формат: кондитерська

Де: вулиця Гончара, 50/1

Коли: 08:00-20:00

Facebook

Coquelicot – це заклад від французького пекаря Крістофа Роллера на Гончара. Кондитерську перезапустив новий власник, змінивши концепцію та меню. Пропонують, наприклад, круасани та еклери.

Niche

Формат: кондитерська

Де: вулиця Хорива, 43

Коли: 11:00-23:00

Instagram

Niche називають «безгрішною випічкою». Це заклад на Хорива, що спеціалізується на випічці та десертах без глютену, цукру та лактози. «Мета Niche – перетворити «мінус» на «плюс». Зробити вимушену дієту корисною, смачною і привабливою для всіх і кожного», – коментує засновниця кондитерської. Наприклад, це цільнозерновий хліб, а також мусові та бісквітні торти, тістечка та еклери.

Rose Vine

Формат: кав’ярня і винний бар

Де: вулиця Володимирська, 27

Коли: 09:00-22:00 (будні), 09:00-23:00 (вихідні)

Facebook

Rose Vine – це заклад поряд із парком Шевченка на вулиці Володимирський. Він поєднує формати кав’ярні, винного бару та лекторію. Також у просторі облаштували «парфумовану чайну кімнату», яку називають першою у Києві.

Nice On Cafe

Формат: кафе

Де: проспект Науки, 1

Коли: цілодобово

Nice On Cafe – це перший заклад мережі від кондитерської корпорації Roshen. Відкрили пілотний проєкт поряд із фірмовим магазином на проспекті Науки біля станції метро «Деміївська». У закладі пропонують кавові напої та іспанські десерти чурос.

Aroma Kava Special

Формат: кафе-бар

Де: вулиця Хрещатик, 20-22

Коли: цілодобово

Facebook

Aroma Kava Special – це перший заклад мережі кав’ярень з повноцінною кухнею і баром. Двоповерхове приміщення відкрили на Майдані, воно працює у цілодобовому режимі.

Стритфуд


Furgoneta

Формат: стритфуд

Де: ТЦ Globus, −1 поверх, майдан Незалежності, 1

Коли: 10:00-22:00

Facebook

Furgoneta – це мережа з вуличною їжею, яка відкрила заклад на Басейній, а тепер розширилася на фудкорт ТЦ Globus. На новій точці пропонують оновлене меню бургерів Furgoneta, серед яких матча-бургер.

Kebab Me

Формат: стритфуд

Де: вулиця Тургенєвська, 16

Коли: 10:30-20:00

Facebook

Kebab Me – це вулична їжа з кебабами та фалафелем на вулиці Тургенєвській біля Цирку. Кебаби пропонують від 70 гривень, також можна замовити меню з картоплею і напоєм.

Onigiri

Формат: стритфуд

Де: Бессарабський ринок, Бессарабська площа, 2

Коли: 10:00-22:00

Facebook

Onigiri – це точка з однойменною стравою японської кухні у форматі вуличної їжі на вході до Бессарабського ринку з боку PinchukArtCentre. У меню є онігірі з куркою в кисло-солодкому соусі, авокадо та яловичиною і медом від 25 до 45 гривень за штуку.

Обкладинка: Євген Карєв для The Village Україна

Фото: 1 – «Мама Манана», 2 – «Анчоусная», 3 – «Публицист», 4 – Solod Levantine Grill, 5 – Butter Green, 6 – Soba, 7 – Катерина Олійник, 8 – Lavash, 9 – Mushlya Bar, 10 – «Рыба-Пила», 11 – Zavod Burgers, 12 – Italist Pizza Pasta Bar, 13 – Diglass Cafe, 14 – «У Гіоргі», 15 – «Пироги та друзі», 16 – Fat Daddy Burgers, 17 – Євген Карєв для The Village Україна, 18 – Марго Дідіченко для The Village Україна, 19 – Zapiekanka Bar, 20 – «Цветочная Мафия», 21 – «Сухой закон», 22 – Frame Bar, 23 – Nude Bar, 24 – Saga 25, 25 – P2B Bar, 26 – Port Wine Bar, 27 – Cup & Cake, 28 – EspressoHolic, 29 – Coffee Val, 30 – Teahouse, 31 – Coffee Monkey, 32 – «BB», 33 – Coquelicot, 34 – Niche, 35 – Rose Vine, 36 – Liga.net, 37 – Ярослав Друзюк для The Village Україна, 38 – Furgoneta, 39 – Kebab Me, 40 – Onigiri