Milano Torino Vermuteria – це бар із вермутами неподалік Хрещатика на вулиці Прорізній. Тут пропонують традиційні італійські напої на вині і травах, а також коктейлі на основі вермутів. Vermuteria Milano Torino відкриють у тестовому режимі 24 вересня о 18:00.

Фото: Євген Карєв

  Підпишись на Telegram-канал ТЕСТОВИЙ РЕЖИМ – дізнавайся про нові заклади міста першим.

Концепція

У Milano Torino Vermuteria пропонують вермути – у традиційному італійському форматі. «В Україні велика кількість італійських ресторанів і піцерій, але немає жодного італійського бару. Це ніша, яка досі була не зайнята», – розповідає власниця та ідеологиня вермутерії Олена Кравцова.

Керівники Milano Torino Vermuteria називають заклад «першою вермутерією України». Засновниця каже, що разом із командою неодноразово відвідувала батьківщину вермуту – північну Італію. «Для мене Італія – передусім про гостинність», – каже Кравцова. Наміру скопіювати вермутерію з Турина не було, додає автор концепції закладу Максим Андрущенко. «Ми надихалися італійською гостинністю. Хотілося, щоб кожна деталь нашого бару дихала історією, була відлунням спадщини Італії і Турина», – додає концепт-менеджер ресторану Tin Tin.

 Milano Torino Vermuteria

Де: м. Київ, вулиця Прорізна, 4

Коли: 18:00-23:00 (з неділі по четвер), 18:00-01:00 (п’ятниця і субота)

Facebook

У тестовому режимі Milano Torino Vermuteria почне працювати 24 вересня. Протягом перших тижнів роботи заклад відчинятиме двері о 18:00, надалі планують вийти на режим роботи з 11:00. «З 11:00 запрошуватимемо на каву з круасаном, з 16:00 до 20:00 у будні – на аперитиви, а після 20:00 – на коктейлі», – розповідають у вермутерії.

Згодом у закладі планують запустити бранчі, які будуть поєднувати з лекціями. «Гості зможуть прийти до нас на бранч, а після цього послухати лектора: наприклад, про архітектуру, мистецтво чи Італію загалом», – каже автор концепції Андрущенко.

Локація

Milano Torino Vermuteria працює на другому поверсі будівлі магазину сувенірів «Україна» на вулиці Прорізній недалеко від перетину з Хрещатиком. У закладі кажуть, що довго шукали приміщення, врешті зупинилися на цьому варіанті через розташування та великі вікна. «Рік тому я була в Будапешті, знайшла там улюблений винний бар. Це місце, де люди взагалі не сидять усередині, тому що прямо перед ним сквер. Коли побачили цей сквер напроти Vermuteria, більше не вагалися», – розповідає засновниця Олена Кравцова.

Колишнє приміщення ювелірного магазину вирішили не виділяти вивіскою (логотип розмістили біля вікна, що виходить на Прорізну), натомість зробили акцент на фасад. Символ Турина бик підкреслили латунню на темному матовому тлі. Це рішення продумали разом із командою Ater Architects («Асамблея», Talkies Bar), які відповідали за проєкт.

«Коли ми зайшли у цей простір, то одразу зрозуміли, що акцент повинен бути на радіальну барну стійку», – каже шеф-бармен Milano Torino Vermuteria Антон Бірюков. У єдиній залі закладу виділили також посадкові місця за вінтажним комунальним столом із Турина та круглим столом біля вікон. Окрім того, на барахолках в Італії придбали консоль і венеційське дзеркало, а також низку картин. Поряд із баром – серія з чотирьох малюнків, присвячених травам північної Італії, які використовують для приготування вермуту.

Бар

«Чи відчуваємо ми виклик, запускаючи першу в місті та країні вермутерію? Можливо, але, якщо відверто, мені це тільки на радість. Я сам обожнюю вермут і хочу поділитися цією культурою з нашими гостями», – розповідає шеф-бармен Антон Бірюков, який раніше працював у барах Loggerhead і Parovoz.

У барній карті Milano Torino Vermuteria 19 коктейлів. У всіх напоях основний акцент роблять на вермути, але використовують й інші інгредієнти з міцних напоїв. «Вермут – надзвичайно цікавий напій. В одному вермуті може бути кілька десятків видів різних трав. Наше завдання – розкрити потенціал ботанікалів», – каже шеф-бармен Бірюков. Додає, що експериментує з блендами вермутів, а також планує з командою створити власний вермут. Окрім того, команда закладу запустила сайт Vermouth Storico з серією інтерв’ю про культуру споживання вермутів.

Серед авторських напоїв у вермутерії – коктейлі Pippo (185 грн) і Paris (235 грн), які визначає поєднання вермуту та джину. Також у карті класика на зразок Americano (185 грн). «Я відчуваю в ньому кавовий присмак, а наш шеф каже, що це ближче до диму хорошої сигари», – каже Бірюков.

Концепцію кухні Milano Torino Vermuteria допомагав розробляти бренд-шеф ресторану Barvy Сергій Байсаревич, а як шеф-кухар за заклад відповідає Терентій Сопін, який раніше працював у винному барі Win Bar. Шеф каже, що всі страви пропрацьовує разом із шеф-барменом, аби досягнути якомога кращого поєднання напоїв і закусок. У меню є легкі італійські закуски, а також «Вітелло тоннато».