Ресторан української кухні «100 років тому вперед» розпочав роботу в тестовому режимі на вулиці Володимирській, поблизу Андріївського узвозу. Розташували ресторан на колишній локації закладів «Втрачена кухня» і «Культ Ра».

«100 років тому вперед» – це перший проект у ресторанній сфері співзасновниці «Нової пошти» Інни Поперешнюк. Шеф-кухар закладу – Євген Клопотенко.

«Я працюю в бізнесі вже 19 років, але спроба запустити успішний ресторан – це для мене виклик. Я покажу, що на ресторані можна заробляти», – коментує The Village Україна Поперешнюк.

«Ми поєднали українські рецепти і сучасні техніки для того, щоб створити нові традиції української кухні», – каже Клопотенко. Шеф і телеведучий додає, що для збору рецептів спілкувався з істориками, людьми в регіонах та дослідниками української кухні. За місяць Клопотенко обіцяє викласти всі рецепти закладу в мережу.

Печений пастернак із копченою сметаною у ресторані «100 років тому вперед»

У меню «100 років тому вперед» три види супів (84-129 грн), салати (49-122 грн), основні страви (186-302 грн), а також страви з картоплі, борошна і пшона (124-168 грн). У майбутньому в «100 років тому вперед» планують запустити меню сніданків.

У закладі вирішили подавати певні позиції лише для туристів. Зокрема, це борщ зі сливовим джемом (124 грн), вареники з м’ясом (121 грн) і сало зі спеціями (99 грн). «Ми готуватимемо ці страви тільки у тому випадку, якщо гість замовить їх англійською», – каже Клопотенко.

З меню

М’ясо з печі з овочами, соусом із сироватки, любистком і буряком – 186 грн

Яловича вирізка з тартаром із кільки та айвою – 286 грн

Кріль, бекон, солонина, яблуневий оцет та корінь соняшника – 212 грн

Стейк із яловичини та манна запіканка з печі – 302 грн

Поєднання картоплі, кроля та кагору – 148 грн

Смажене картопляне пюре з соусом із щавлю та лимона – 124 грн

Юшка з риби – 129 грн

Галушки за полтавським рецептом із м’ясом і вишнею – 125 грн

Смажений пастернак із копченою сметаною – 113 грн

Суфле з козячої бринзи та терену конфітюр – 106 грн

Топінамбур із грибним мусом і малиновим пюре – 124 грн

Паштет – 99 грн

Торт «Шахтарський» – 96 грн

За проект відповідала команда Balbek Bureau архітектора Слави Балбека. У двоповерховому просторі знайшли місце для кількох зал, бару та кухні з піччю. Окрім того, в майбутньому в «100 років тому вперед» відкриють окрему залу, яку Клопотенко називає «театром їжі». «Я буду приходити і готувати страви перед публікою як перформанс», – каже шеф-кухар. 

 The Village Україна анонсував відкриття «100 років тому вперед» у підбірці головних ресторанних відкриттів року в Києві.

 Наразі заклад працює у тестовому режимі, у «100 років тому вперед» радять забронювати столик заздалегідь.

 Підпишись на Telegram-канал Тестовий режим – вся їжа міста в одному місці.

Коли

10:00-00:00

Де

вулиця Володимирська, 4

телефон

068 068 69 75

Фото та обкладинка: «100 років тому вперед»