У рубриці «Слово шефа» The Village Україна у співпраці з різними закладами запитує шефів, яка концепція їхньої кухні та що потрібно спробувати насамперед.

Ресторан

MANU Hot Kitchen and Grill

Київ, вулиця Велика Васильківська, 94

Facebook

Години роботи

12:00-02:00

щодня

Середній чек

1500 грн

Ресторан MANU Hot Kitchen and Grill з’явився восени 2017 року завдяки втіленню ідеї київського бізнесмена та ресторатора Дениса Ляліна. Названий ресторан на честь перуанського напівбога, сина Сонця. Якщо вірити легенді, останній раз Ману бачили в образі жар-птиці кольору розпеченого сонця. Саме такий образ прикрашає одну зі стін закладу.

Денис Лялін


ресторатор

Чому ресторан перуанської кухні з’явився у Києві?

У Києві я часто відвідую ресторани, але завжди хотілося чогось нового та оригінального. І саме таким новим для мене стала перуанська кухня, яка набирає все більшої популярності в Європі. Люди з радістю відкривають для себе нетрадиційні для європейського регіону поєднання смаків. Адже це так смачно – почати день з гуакамоле зі стиглого авокадо, спробувати тако з морськими гребінцями, сибас з устричним соусом, не кажучи вже про стейки з перуанського гриля. Ресторан MANU Hot Kitchen and Grill був створений, аби дати можливість киянам та гостям столиці спробувати страви кухні Nikkei та отримати заряд південноамериканської енергії.

Що таке перуанська кухня Nikkei?

Це екзотична кухня з яскравими та автентичними смаками, поєднанням спецій і соусів зі свіжими морепродуктами та м’ясом. Nikkei виникла у результаті приїзду японців до Перу – вони додали свої кулінарні техніки у приготування південноамериканських продуктів. Цікаво, що раніше перуанці з морепродуктів їли тільки рибу, а вже японці навчили їх їсти і восьминогів, і молюсків. Відтоді кухня Nikkei стала невід’ємною частиною перуанської культури.

Яка атмосфера в ресторані?

Нам вдалося створити острівець Перу в Києві – багато світла, багато зелені, використані матеріали в інтер’єрі з натурального каменю та дерева, а також важливо – філософське ставлення до їжі. Але ми не робимо з їжі культу, а пропонуємо з її допомогою поповнити запаси енергії для насолоди життям і досягнення своїх цілей.

У ресторані два поверхи. На першому поверсі можна насолодитися сонячним світлом на терасі або ж посидіти за барною стійкою. На другому поверсі багато світла, вікна до підлоги, відкрита кухня. Для серйозних ділових зустрічей або успішних переговорів є Vip-room на 10 осіб.

Які три страви варто спробувати насамперед?

За їжу на кухні ресторану відповідає міжнародний тандем шефів – Ігор Крамаренко (Київ) і Томас Френч (Лондон). МANU працює з провідними постачальниками морепродуктів, які доставляють свій товар в Україну з берегів Франції та Шрі-Ланки. Американський стейк летить чартерним рейсом із США.

Ігор Крамаренко


Працював у ресторані Bon Lloc у Стокгольмі та мішленівських ресторанах Sundmans і Havls у Фінляндії.

Томас Френч


З 15 років працював на кухнях британських ресторанів, мав досвід роботи у закладах Galoupet та Coya у Лондоні.

Якщо ви тільки знайомитеся з перуанської кухнею – почніть з тріо севіче. Це перуанська класика – нарізана дрібними кубиками свіжа риба, замаринована в соку лайма і доповнена американським соусом Амарілло. Ця страва дасть можливість спробувати відразу три види риби – тунця, шотландського лосося і сибаса. Для севіче головне виняткова свіжість продуктів, і за цим ми ретельно стежимо.

Якщо ж свіжа риба без будь-якої термічної обробки вам здається занадто сміливим вибором – у нас є інші сети закусок, які дозволяють познайомитися з різними смаками. Наприклад, сет тако або сет антікучос. Антікучос – це гаряча закуска, схожа на маленькі шашлички, тільки не з м’яса, а з телячого серця, печінки і язика, в пекучому соусі ахи панко.

Найвідоміший стейк світу рибай ми можемо приготувати на великому відкритому перуанському грилі – робата. Мармурове м’ясо завдяки своїй структурі не потребує багатьох інгредієнтів. Щоб зберегти оригінальний смак м’яса, наші кухарі під час приготування стейка додають тільки сіль і перець. М’ясо подається зі смачним гострим томатним соусом власного приготування.

Рибай

1375 ГРИВЕНЬ

Тріо севіче

798 ГРИВЕНЬ

Сет антікучос

756 ГРИВЕНЬ


МАТЕРІАЛ ПІДГОТОВЛЕНО ЗА ПІДТРИМКИ