WhaiThai – нове бістро з паназійською кухнею на вулиці Мечникова. Відкрила заклад команда, відповідальна за кафе Blur Coffee, розташоване поряд. У тестовому режимі він працює з 2 листопада. Офіційне відкриття відбудеться 10 листопада.

Зверніть увагу, що 9 листопада WhaiThai не працюватиме через технічні причини.

 Підпишись на Telegram-канал ТЕСТОВИЙ РЕЖИМ – дізнавайся про нові заклади міста першим.

Концепція

WhaiThai – це новий проект співзасновників кафе Blur Coffee Євгена Білоусова і Толіка Стариковського. Заклад відкрили в одній будівлі з Blur. Формат – азійське бістро, у якому можна швидко і недорого перекусити раменом чи боулами. «Ми сіли тут поруч, у місці з хорошою кавою, і вирішили, що це має бути просто, смачно і ситно», – розповідає Євген Мензелевський (Slurp), який налагодив процеси в закладі та передав керівництво кухнею шеф-кухару WhaiThai Антонові Жуку.

 WhaiThai

де: м. Київ, вулиця Мечникова, 5

коли: 12:00-22:00

Телефон: 068 976 50 50

Facebook

Заклад має назву WhaiThai, але ставку тут роблять не на тайську кухню, а на універсальні для всієї Азії страви. «Мені здається, що всі вже відійшли від звички будувати навколо назви якісь легенди, як це робили мережеві заклади у нульових. WhaiThai – це просто і співзвучно», – розповідає співзасновник Білоусов. Мензелевський, який має досвід роботи в ресторанах Південно-Східної Азії, додає, що в'єтнамською «whai» означає «іноземець».

Як основу концепції у WhaiThai обрали локшину. Локшину власного виробництва додають до двох основних позицій – рамену та воку. «Рамен – це проста і зрозуміла їжа, яка однаково доречна і в Азії, і в Берліні та Києві», – каже Мензелевський. Акцент на простоту і зрозумілість робить і співзасновник Стариковський: «У нас заклад насамперед про їжу. Тут не буде набридливих офіціантів, не буде претензійного сервісу, але буде смачна локшина і швидка подача».

Локація

WhaiThai розташували на вулиці Мечникова поряд із виходом зі станції метро «Кловська», в одному приміщенні з кафе Blur Coffee. У закладі кажуть – хочуть, аби люди приходили на каву і сніданки в Blur, а у WhaiThai обідали та вечеряли.

У WhaiThai компактне приміщення з відкритою кухнею. У закладу близько 25 посадкових місць, їх розташували у зоні біля вікна та на кількох стійках. Обмежену площу в бістро обігрують завдяки написам «Не бійся бути соціальним» і «Місце інтроверта».

Прикрасили інтер’єр зеленню, а також серією яскравих плакатів із відвертими малюнками. «Це все останні примірники з серії, мені їх подарував друг Філіп (Литвинов – ред.) із Sammy Icon», – каже Білоусов. Підлогу прикрасили яскравою фарбою. Один із написів на підлозі – Welcome to the Jungle.

Кухня

У WhaiThai свідомо зробили ставку на компактне меню. У закладі пропонують рамен, вок, боули, а також стартери. Рамен подають у двох версіях (м’ясний і для веганів) і на чотирьох видах бульйону – шою (на соєвому соусі), місо (на соєвих бобах), даші (на стружці тунця і водоростях) і карі-кокос. Замовити страву можна у трьох розмірах – «Бебі» (80 грн), «Стандарт» (100 грн) і «Біг-бой» (150 грн). Серед додатків до рамену – цибуля порей (10 грн), чилі (10 грн), рис (20 грн), кукурудза (20 грн), соєві паростки (20 грн) і чилі-джем (20 грн).

«Боули – це сухий рамен», – жартує Мензелевський. У WhaiThai три види боулів: з курячим сатаєм, кімчі, грибами, яйцем і соусом манго-чилі (109 грн), з креветкою, дайконом, грушею, соєвими паростками, салатом і горіховим соусом (149 грн) і з тофу, грибами, овочами, салатом і кисло-солодким соусом (89 грн).

Вок, своєю чергою, подають у двох видах – з куркою (89 грн) і тофу (89 грн). Замовити вок можна і з локшиною, і з рисом. Також у закладі рекомендують стартери: кімчі (29 грн), боби едамаме (49 грн) і курячий сатай (59 грн).

Боул із курячим сатаєм (109 грн)
Шою-рамен (100 грн)

Усі ціни у WhaiThai наразі діють у тестовому режимі. Після офіційного відкриття більшість позицій коштуватиме дорожче. У майбутньому у WhaiThai планують запустити можливість виносу страв із собою, а також доставку.