Редакція The Village Україна розповідає про заклади, що відкрили в Києві за листопад. 

Раніше ми розповідали про відкриття жовтня, вересня, серпня, липня, червня, травня, квітня, березня, лютого, січня й 2022 року, а також нові заклади із шаурмою.

Ресторани й кафе

   

«Морва» біля «Олімпійської»

«Морва» – це ресторан-буфет у ЖК Chicago на розі вулиць Антоновича та Жилянської. Формат описують як «сучасну їдальню на кожен день у бізнес-центрі столиці». «Морва – це шовковиця. Кожен із нас колись об’їдався з дерев шовковицею. Саме спогади про ці моменти підштовхнули нас до цієї концепції. Смачно, швидко, зрозуміло», – коментує команда. «Головним героєм» меню називають «бутерброд Морву, як у шкільній їдальні» – це піца-бутерброд із шинкою, грибами й сиром. Раніше в цьому приміщенні працював заклад Chicago 44.

 

Де: вулиця Антоновича, 44

Instagram

 

 

Union Bistro на Кирилівській

Union Bistro – це кафе на вулиці Кирилівській на Подолі. «Кирилівська історично була індустріальною вулицею [...] За останні роки вона дедалі більше трансформується в новий креативний кластер: з’являються офіси дизайн-студій й IT-компаній, клуби. Union Bistro стане місцем перетину всіх цих людей», – кажуть у команді закладу. Над дизайном Union Bistro працювало бюро AKZ Architectura (Hanh Cafe & Market, «Київгаз»). 

 

Де: вулиця Кирилівська, 37-А

Instagram

«Різотто смажить паелью» біля цирку

«Різотто смажить паелью» – це ресторан, що поєднує страви італійської й іспанської кухні, на бульварі Шевченка. До страв пропонують настоянки власного виробництва, авторські й класичні коктейлі, розливне ігристе вино.

 

Де: бульвар Шевченка, 37/122

Instagram

«Чотири чебуреки. Prosecco Bar» на Солом’янці

«Чотири чебуреки. Prosecco Bar» – це заклад із чебуреками й ігристим від львівської мережі. Перший заклад у Києві відкрили на вулиці Солом’янській. Заклад почав роботу в колишньому приміщенні кафе Tost Food & Bar.

 

Де: вулиця Солом'янська, 16

Instagram

Madino на Печерську

Madino – це заклад на вулиці Джона Маккейна біля станції метро «Звіринецька» (раніше – «Дружби народів»). Поєднують кілька форматів: кафе зі стравами кубинської та мексиканської кухонь, кав’ярня й аперитивний бар.

 

Де: вулиця Джона Маккейна, 35/23

Instagram

 

 

Tukan Pizza біля Золотих воріт

Tukan Pizza – це сервіс доставки піци, який відкрив заклад на перетині вулиць Франка та Ярославів Вал. У меню 12 видів піци та кавові напої. 

 

Де: вулиця Ярославів Вал, 13

Instagram

«Такахулі» біля палацу «Україна»

«Такахулі» – це заклад у форматі «необістро грузинської кухні», який відкрили на вулиці Великій Васильківській біля палацу «Україна». Це новий заклад ресторанної компанії Enjoy Group (Eshak, Queen Kyiv, Queen Country Club), яка до початку повномасштабного вторгнення мала назву Bulldozer Group Ukraine й була частиною російської компанії Bulldozer Group ресторатора Олександра Орлова.

 

Де: вулиця Велика Васильківська, 112

Instagram

 

 

Кав’ярні

   

«Книгарня-кав’ярня Старого Лева» біля Майдану

«Книгарня-кав’ярня Старого Лева» – це заклад від «Видавництва Старого Лева», другий заклад формату в Києві почав роботу на вулиці Михайлівській. Окрім кави й десертів, пропонують книжки від різних видавництв.

 

Де: вулиця Михайлівська, 18-А

Instagram

«Тоторо кава» на Позняках

«Тоторо кава» – це кафе в стилі мультфільмів Хаяо Міядзакі на вулиці Мишуги на Позняках. «Кавʼярню оформили в стилі фільмів автора, а зустрічає відвідувачів величезний Тоторо під парасолькою (якраз вдало для осінньої погоди!)», – розповідають у команді. У просторі можна придбати не лише каву та десерти, а й сувеніри зі всесвіту Міядзакі: музичні скриньки, шопери, книги, стікери.

 

Де: вулиця Мишуги, 12-А

Instagram

Книгарня-кав’ярня Book.ua біля Золотих воріт

Book.ua – це магазин книжок, який відкрив заклад у форматі книгарня-кав’ярня на перетині вулиць Лисенка та Ярославів Вал. У приміщенні працює кав’ярня з напоями та десертами. Формат планують масштабувати, зокрема в регіонах. 

 

Де: вулиця Лисенка, 2/1

Instagram

Grky на Ярвалу

Grky – це мережа, яка здебільшого розвиває кав’ярні в форматі to go. Новий стаціонарний заклад запустили на вулиці Ярославів Вал, раніше в цьому приміщенні працював заклад мережі «Волконський».

 

Де: вулиця Ярославів Вал, 19

Instagram

 

 

Brewsell на Подолі

Brewsell – це мережа кав’ярень, яка відкрила 13-й заклад у Києві в БЦ Astarta на Подолі. Окрім кави й напоїв, пропонують сендвічі, салати й комплексні обіди. Раніше в цьому приміщенні працював заклад Lion Bar.

 

Де: БЦ Astarta, вулиця Нижній Вал, 65

Instagram

«Шу Шу» на «Олімпійській»

«Шу Шу» – це кав’ярня на вулиці Великій Васильківській біля станції метро «Олімпійська». Окрім кави та напоїв, пропонують фірмові тістечка шу й пироги. 

 

Де: вулиця Велика Васильківська, 54

Instagram

 

 

 

Kyiv Gamir Coffee на Солом’янці

Kyїv Gamir Coffee – це кав’ярня, яку відкрили в приміщенні під’їзду житлового будинку на Повітрофлотському проспекті. У меню – кавові напої, десерти й фірмовий «Наполеон». 

 

Де: Повітрофлотський проспект, 18/2

Instagram

Бари

   

«Суспільний» біля Контрактової площі

«Суспільний» – це бар на вулиці Межигірській біля Контрактової площі. Формат описують як «не тільки про коктейлі»: окрім коктейлів, у карті вино та крафтове пиво. Раніше в цьому двоповерховому приміщенні працювало кафе «Плед». 

 

Де: вулиця Межигірська, 9

Instagram

8 Mile Bar поблизу Львівської площі

8 Mile Bar – це коктейльний бар на вулиці Січових Стрільців у стилістиці хіп-хоп культури. Барна карта включає класичні й авторські коктейлі по 250 гривень, міцний алкоголь, пиво й вино. Раніше в цьому приміщенні працював аудіофільний бар «Грам» від співзасновника музичного клубу «Хlіб» Віталія Бардецького.

 

Де: вулиця Січових Стрільців, 21

Instagram

 

 

«Мінус перший» біля Золотих воріт

«Мінус перший» – це коктейльний бар у підвальному приміщенні закладу TC Pizza на вулиці Гончара, який перезапустив Павло Полторакін (Yellow Place). У меню класичні та авторські коктейлі, також пропонують вино й сидр. Заклад працює з четверга до неділі.    

 

Де: TC Pizza, вулиця Гончара, 15/3

Instagram

«Білий налив» біля Львівської площі

«Білий налив» – це формат із хот-догами та сидром від «Сім’ї ресторанів Дмитра Борисова», новий заклад запустили в Будинку художника біля Львівської площі. Раніше в цьому приміщенні працювала їдальня «Галерея смаку».   

 

Де: Львівська площа, 1/5

Instagram

«Уголь» на Інститутській

«Уголь» – це мережа лаунж-барів, яка відкрила новий заклад на вулиці Інститутській в урядовому кварталі. У меню – бургери, стейки та локшина, також пропонують коктейлі та кальяни. Ще один заклад мережі працює біля станції метро «Мінська».

 

Де: вулиця Інститутська, 25

Instagram

Libeerty на Маккейна

Libeerty – це магазин пива та бар на вулиці Джона Маккейна на Печерську. Раніше заклад працював в іншому приміщенні поблизу, на вулиці Іоанна Павла ІІ.

 

Де: вулиця Маккейна, 31

Instagram

 

 

Стритфуд

   

«Колобок Бо» біля Золотих воріт

«Колобок Бо» – це вікно зі стритфудом, кавою та напоями на вулиці Володимирській біля Золотих воріт. Тут можна взяти із собою онігірі та десерти, а також випити фільтр і матчу.

 

Де: вулиця Володимирська, 40/2

Instagram

 

 

«Котлета по-київськи» біля Контрактової площі

«Котлета по-київськи» – це моноформат із котлетами по-київськи в форматі вуличної їжі. Новий заклад запустили на Подолі, на розі вулиць Костянтинівської та Нижній Вал. У меню п’ять видів фірмової котлети, зокрема класична, з грибами й сиром, із «Філадельфією» та шпинатом, із чедером і паприкою, а також із чедером і перцем халапеньйо. Раніше в цьому приміщенні працював заклад «Шварц».

 

Де: вулиця Костянтинівська, 17

Instagram

«Річка» на Осокорках

«Річка» – це новий формат від мережі «Чорноморка» з акцентом на річкову рибу. На початку літа компанія запустила перший ресторан на вулиці Лаврській, але він припинив роботу восени. Натомість запустили стритфуд-формат на набережній біля ТРЦ River Mall на лівому березі.  

 

Де: ТРЦ River Mall, Дніпровська набережна, 12

Instagram

 

I Love Kebab біля Майдану та Контрактової площі

I Love Kebab – це мережевий формат із кебабами й айраном. Заклад на Хрещатику відкрили на місці «Хлібного». У приміщенні на Контрактовій раніше працював заклад з азійськими стравами Unibo, а до цього – Itzel.

 

Де: вулиця Хрещатик, 32; вулиця Нижній Вал, 19/21;

Instagram

Заклади в ЖК

   

Обкладинка: Kyiv Gamir Coffee