TC Pizza – це піцерія на вулиці Олеся Гончара. У закладі пропонують кілька видів піци, а згодом на нижньому поверсі планують відкрити ще один формат із коктейльним баром. The Village Україна анонсував заклад у підбірці головних відкриттів сезону.

Фото: Євген Карєв

Концепція

TC Pizza – піцерія, яку запустили режисер Роман Жирних та оператор Антон Фурса. Заклад відкрили на вулиці Олеся Гончара неподалік від перетину з Великою Житомирською.

«Ми з Романом познайомилися, коли працювали разом, але рішення спільно відкрити піцерію ухвалили незалежно від робочих процесів», – розповідає Фурса, який має досвід роботи з рекламними роликами, музичними відео та фільмом «Додому». «Ми просто обоє протягом тривалого часу хотіли відкрити піцерію, вирішили зробити це разом», – додає Жирних, який також є засновником коктейльного бару The Cinematographer’s Party. Додає: «Узагалі, спочатку Антон хотів відкрити бар. Ми якось стояли й палили, я сказав: «Навіщо тобі бар? Подивися, скільки в мене проблем. Давай краще відкриємо піцерію».

«Для мене неймовірний кайф – створити щось відчутне та матеріальне. Ми з Романом здебільшого створюємо контент, який неможливо помацати руками. Коли ж ти бачиш, як люди їдять твою піцу – це зовсім інші враження», – розповідає Фурса. Доповнює, що надихнувся ідеєю відкрити власну піцерію після того, як відвідав заклади Parking Pizza в Барселоні.

Співзасновики кажуть, що почали розробляти проєкт ще до пандемії, але зокрема на рішення обрати формат уплинула адаптованість піци до доставки та самовивозу. Меню закладу допоміг налаштувати Іван Шишкін, кулінарний директор Odesa Food Market, який раніше співпрацював зі львівським «Холдингом емоцій !FEST» і запускав московські заклади Delicatessen та «Юность». Пропонують два види піци: круглу та квадратну. Першу готують у неаполітанському стилі, другу – у стилі Детройта у квадратному форматі. Також у TC Pizza можуть запропонувати слайси піци, які можна взяти із собою.

 TC Pizza

Де: місто Київ, вулиця Гончара, 15/3

Коли: 11:00–23:00 

Телефон: 063 820 75 05

Instagram

Антон Фурса та Роман Жирних

На початку листопада TC Pizza почала працювати на доставку: працюють із власною службою доставки в межах району та доставляють піцу на таксі в будь-яку точку міста, а найближчим часом запустять співпрацю із сервісами Raketa та Bolt Food. Наразі заклад працює в тестовому режимі, відчиняють двері з 17:00. Згодом планують починати роботу з 11:00.

Локація

TC Pizza відкрили в будівлі кінця XIX століття між вулицями Гончара та Стрілецькою. Раніше тут працювали заклади «Черноморка» та Tri. У приміщенні два поверхи та близько 400 квадратних метрів. Наразі TC Pizza запустили один поверх, у підвальному приміщенні готують інший формат з акцентом на вечері та коктейлі.

У просторі зробили акцент на цегляну кладку на стінах, оголили та підсвітили стелю, а центральною частиною основної зали зробили електричну піч для приготування піци з відкритою кухнею. Архітекторка Анна Рябова, яка раніше працювала у Balbek Bureau, називає піч «серцем» простору. Для оформлення стіни за нею використали блакитну плитку фірмового кольору. «Ми використали натуральні матеріали, вінтажні меблі та рослини, водночас інтелігентно підійшовши до пам’ятки архітектури», – каже авторка проєкту.

В основній залі 50 посадкових місць, їх розташували за кількома комунальними столами та низкою подвійних. Також у закладі є окрема зона для видачі замовлень на самовивіз і доставку, її розташували у коридорі біля входу. До 24 грудня планують відкрити веранду ще з близько 20 посадковими місцями, а на сезон відкрити вихід на внутрішнє подвір’я.

За графічний дизайн TC Pizza відповідає художник Віктор Глущенко, він використав сітілайти для логотипу закладу на фасаді та напису Take Me Away біля точки видачі піци.

Кухня

Меню TC Pizza розділили на дві частини: сім круглих піц на тонкому тісті й п’ять квадратних на пухкому. «Спочатку ми розмріялися: хотіли і неаполітанську піцу, і детройтську, і нью-йоркський слайс, – розповідає співзасновник Роман Жирних. – А тоді приїхав Іван [Шишкін] і сказав: «Ми не в Нью-Йорку й не на Сицилії, а на Золотих воротах, тому й піца в нас буде золотоворітська». У піцерії кажуть, що орієнтуються у двох видах піци на неаполітанський і детройтський варіанти, але не зациклюються на них.

Наприклад, квадратна піца №1 (270 грн) – це піца з сиром і червоним й зеленим соусами, а №5 (280 грн) з димними фрикадельками, сиром і цибулею-шалот. Також готують піци з броколі, рикотою й запеченим часником (250 грн), пюре з гарбуза й зеленою цибулею (240 грн) і димними фрикадельками й пелюстками твердого сиру (280 грн). Кожна квадратна піца завважки з кілограм, її ділять на чотири частини.

Cеред круглих піц, зокрема, №1 (180 грн) із тархуном і сиром, №3 зі скумбрією конфі, моцарелою й каперсами (230 грн) та №4 з моцарелою, брі, сулугуні, бринзою, блакитним сиром і гострим медом хабанеро (230 грн). Понад те, щодня пропонуватимуть окремі пропозицій піц, що будуть продавати у форматі слайсів. Придбати не всю піцу, а шматок можна буде від 80 до 110 гривень.

Окрім піци, у TC Pizza є меню страв, серед яких картопляний салат (150 грн), відбивна з перцем (230 грн) і стейк стріплойн із сирним соусом (250 грн). Також підготували п’ять видів італійських сендвічів пуча (160-180 грн): з мітболами, шинкою, баклажаном, рагу та шоколадом. Пропонують і поєднання на зразок «Балкажан і тахіна» (140 грн) і «Цукіні й пармезан» (160 грн).

До страв у TC Pizza пропонують коктейлі та сидр від постачальника Cider Enthusiasts. За коктейльну карту відповідають бартендери Олег Перцев і Денис Страшук, які раніше працювали в Hendrick’s Bar. У карті дев’ять коктейлів по 170 гривень, пропонують поєднання на зразок джину, вина «Совіньйон Блан» й фейхоа й текіли, грейпфрутового фрешу та сиропу з пандану. У просторі на нижньому поверсі закладу, що відкриють до кінця зими, бар-менеджери готують окреме меню.